EUROLYGA 2023

A. Sorokinas 24 val. bėgimo pasaulio čempionate nusiskynė auksą, o Lietuvos rinktinei nebuvo lygių Pasakė, kas sutrukdė siekti rekordo

Ultrabėgikas Aleksandras Sorokinas su kitais trimis Lietuvos rinktinės nariais šventė pergalę Taivane vykusiame 24 valandų bėgimo planetos čempionate. 42 metų ultrabėgikas tapo pasaulio čempionu, o svarbiausią varžybų titulą iškovojo Lietuvos rinktinė, kurioje dar bėgo Andrius Preibys, Ruslanas Seitkalijevas ir Aidas Ardzijauskas.

 Aleksandras Sorokinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Aleksandras Sorokinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Aleksandras Sorokinas.<br>M.Antanaičio nuotr.
 Aleksandras Sorokinas.<br>M.Antanaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 2, 2023, 8:24 AM, atnaujinta Dec 2, 2023, 2:54 PM

A. Sorokinas per 24 valandas nubėgo 301 km ir 790 metrų ir antroje vietoje likusį graiką Fotiosą Zisimopoulą aplenkė 9,8 km. Trečiąją vietą užėmė ukrainietis Andrejus Tkačiukas (284,540 km). Iš viso varžėsi 249 sportininkai.

Lietuvis per praėjusias planetos pirmenybėse prieš ketverius metus šių metų čempionas nugalėjo nubėgdamas 278,92 km.

A. Sorokinui vis dėlto nepavyko pagerinti pasaulio rekordo, kuris nuo 2022 m. Europos čempionato priklauso jam pačiam – 319,6 km.

„Nuotaikos labai geros, nes rezultatas puikus. Žinoma, iš pradžių bandėme gerinti pasaulio rekordą, tačiau to padaryti neleido oro sąlygos, – nusišypsojo pasaulio 24 valandų čempionu Taipėjuje tapęs Aleksandras Sorokinas. - Rekordo siekti sutrukdė pakilęs vėjas. Teko „žaisti“ taktiškai.

Antroje bėgimo dalyje greitis krito – atviroje vietovėje vėjas pūtė labai stipriai. Bet treneris Sebastianas Bialobžeskis buvo paskaičiavęs, kad čempionu taps atletas, nubėgęs virš 290 kilometrų.

Bet mintyse vis vien plaukiojo mintys apie rekordą. Sakiau sau, kad pabandysiu, bet gerai, kad išgirdau trenerį, kuomet pasikeitė oro sąlygos“.

„Širdyje pasidarė lengviau, – sake bėgikas. – Bet žinau, kad netrukus viskas aprims, pamiršiu apdovanojimus, prizus ir titulus. Tai jau bus praeitis. Reikia žiūrėti į ateitį“.

A.Sorokinas, prisiminęs finišą, nusijuokė: „Galvojau, kaip džiugu, kad viskas pasibaigė“.

„Ir pasibaigė gerai. Buvau visiškai išsekęs morališkai. Kaip visada daug emocijų nebuvo. Kam pirmiausia paskambinau? Žinoma, žmonai Jelenai“, – nusišypsojo pasaulio čempionas.

15-ąją vietą bendroje įskaitoje užėmė Andrius Preibys, nubėgęs beveik 257 km. Savo amžiaus grupėje jis buvo antras.

Beveik 253 km įveikęs Ruslanas Seitkalijevas buvo 23-ioje pozicijoje. A. Ardzijauskas įveikė 58 km per daugiau kaip 6 val., bet iš varžybų pasitraukė.

Šis Lietuvos trio kartu surinko 813,368 km ir užtikrintai iškovojo komandinės įskaitos auksą.

Sidabras atiteko lenkams  – 787,964 km, o bronza tenkinosi bendra Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos komandos – 771,794 km.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą istorijoje iškovojo auksą.

„Šis rezultatas labai nudžiugino. Tiesą pasakius, niekas netikėjo, kad galime iškovoti medalį komandinėje įskaitoje. Atrodo, medaliai jau buvo „išdalyti“ iš anksto stipriausioms valstybėms – Japonijai, JAV, Ispanijai – sakė A. Sorokinas. – Bet mes įrodėme, kad galime. Esame labai stiprūs – pagerinome pasaulio rekordą komandinėje įskaitoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.