EUROLYGA 2023

G. Nausėda įvertino sprendimą grąžinti rusus ir baltarusius į olimpines žaidynes: viliasi, kad persigalvos

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) leisti pavieniams Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti kitų metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse nuvilia, sako prezidentas Gitanas Nausėda. Visgi, jis nepraranda vilties, kad IOC persigalvos ir uždraus šalių agresorių atletams varžytis po neutralia vėliava.

Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2023, 12:52 PM

„Tai labai nuviliantis sprendimas. Aš vis dar viliuosi, kad jis gali būti peržiūrėtas ir pataisytas“, – pirmadienį bendroje Baltijos šalių prezidentų spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

„Manau, kad olimpiniai principai neturi nieko bendro su teroru, žudymu ir destrukcija. Todėl labai atgrasu matyti tokius sprendimus – dabar, kritiniu karo Ukrainoje metu“, – nurodė jis.

„Turime išlikti vieningi. Tai taikytina ne tik mums, bet ir olimpiniam komitetui, olimpiniame judėjimui“, – pabrėžė šalies vadovas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę IOC nusprendė leisti pavieniams Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse kaip neutraliems atletams.

Kaip ir anksčiau, grįžtant į tarptautines varžybas, keliama sąlyga, kad rusai ir baltarusiai Paryžiuje gali dalyvauti tik po neutralia vėliava. Komandoms dalyvauti neleidžiama.

IOC nurodė, kad šie sportininkai turės atitikti tam tikras sąlygas – t. y., įvykdys kvalifikacinius reikalavimus.

Toks sprendimas sulaukė aštrios Lietuvos kritikos. Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas išreiškė nusivylimą ir teigė raginsiąs sporto federacijas kreiptis į TOK, jog sprendimas būtų pakeistas. Tuo metu užsienio reikalų ministras pareiškė, kad IOC sprendimas „prieštarauja viskam, ką olimpinės žaidynės turėtų palaikyti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.