EUROLYGA 2023

Lenkų didmeistris pasaulio čempionate atsisakė paspausti ranką rusui

Uzbekistano Samarkando mieste vykstančiame pasaulio čempionate stipriausias Lenkijos didmeistris Janas-Krzysztofas ​​Duda prieš partijos pradžią atsisakė paspausti ranką rusui didmeistriui Denisui Chizmatullinui. Galiausiai šachmatininkų dvikova baigėsi lygiosiomis.

Lenkų didmeistris J.K.Duda nepadavė rankos rusų šachmatininkui D.Chizmatullinui.<br> stop kadras
Lenkų didmeistris J.K.Duda nepadavė rankos rusų šachmatininkui D.Chizmatullinui.<br> stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2024, 6:15 PM, atnaujinta Jan 3, 2024, 7:19 PM

Prieš partijos pradžią rusas priėjo prie lentos, prie kurios jau sėdėjo J.K.Duda ir ištiesė jam ranką. Tačiau lenkų sportininkas parodė, kad kategoriškai atsisako ją paspausti varžovui.

Nors čempionato rengėjai tikina, kad J.K. Dudos sprendimo motyvai nepagerbti varžovo rankos paspaudimu neaiškūs, tačiau lenkų leidinys „Rzeczpospolita“ komentuoja, kad rusas ne kartą keliavo į Rusijos okupuotą Ukrainą, buvo ir Kryme.

Leidinys taip pat atkreipia dėmesį ir į tai, kad D.Chizmatullinas draugauja su į Rusijos pusę dar 2009 metais perbėgusiu didmeistriu Sergejumi Karkiakinu.

Pastarasis aktyviai remia Rusijos armiją kare su Ukraina, ne kartą rašė palaikančius Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną laiškus, pats dabar išrinktas Maskvos srities šachmatų federacijos vadovu. Be to D.Chizmatullinas treniruoja S.Kariakiną.

Turnyre Samarkande J.K.Duda susidūrė su dar dviem rusų sportininkais, kurie kovoja turnyre po FIDE vėliava – rusu Igoriu Lysu ir baltarusiu Vladislavu Kovaliu. Tačiau abiem atvejais lenkas paspaudė ranką varžovams.

D.Chizmatullinas yra Rusijos taurės laimėtojas 2005-siais. Jis yra Voronežo „Master-open-2006“ turnyro nugalėtojas, 2009 metų Rusijos čempionato bronzos medalininkas, 2010-ųjų Rusijos čempionato pagrindinės lygos sidabro medalininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.