EUROLYGA 2023

„Kaunas City“ išlaiko viltį patekti į atkrintamąsias varžybas: nugalėjo artimiausius varžovus

„Kaunas City“ komanda išsaugojo viltis patekti į OHL Baltijos ledo ritulio čempionato atkrintamąsias varžybas.

Kauniečiai nuskynė svarbią pergalę.<br>hockey.lt nuotr.
Kauniečiai nuskynė svarbią pergalę.<br>hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-20 20:36, atnaujinta 2024-01-20 20:37

Prie sienos priremti kauniečiai šeštadienį namuose kovėsi su artimiausiais varžovais turnyrinėje lentelėje: „HS Riga“ atstovais. Prieš aukščiau žengiančius varžovus „Kaunas City“ iškovojo pergalę 5:2 ir sumažino deficitą iki septynių taškų.

Sužaidus kiek daugiau nei minutę į priekį „Kaunas City“ išvedė jų naujokas Davidas Sibilevyčius. Ukrainietis jau pirmuoju pasirodymu ant ledo aplenkė gynėją ir kartodamas savo paties metimą pasiuntė ritulį į vartus (01:03, rez. perd. Lukas Žukauskas, Dmytro Danylenko).

Kėlinio pabaigoje kauniečiai buvo priversti žaisti mažumoje, bet būtent turint žaidėjo deficitą jie padvigubino savo pranašumą. Filipas Hudakas pabėgo prieš vartininką ir pasiuntė ritulį jam tarp kojų (16:58, rez. perd. Borisas Hrubo).

Antrąjį kėlinį „HS Riga“ pradėjo aktyviu žaidimu puolime, bet atsilaikę kauniečiai surengė savo išpuolį. Kostas Gusevas pats pradėjo ataką, kurioje galiausiai jis atsidūrė atakos smaigalyje ir tiksliu šūviu į vartų viršų dar labiau padidino savo komandos persvarą (26:04, rez. perd. F. Hudakas, Danielis Klineckis).

Trečiajame kėlinyje puikiai greitoje atakoje rituliu besidalinę „Kaunas City“ žaidėjai pelnė ir ketvirtąjį savo įvartį. Tikslą pasiekė Nazaras Ružnikovas (45:14, rez. perd. Denysas Hončarenko, Paulius Grybauskas).

Visgi, „HS Riga“ komandai pavyko atsitiesti, kai po sumaišties prie kauniečių vartų ritulys kirto vartų liniją. Įvartis buvo įskaitytas Krišjaniui Sartui (48:47).

Vėliau „Kaunas City“ turėjo sunkią atkarpą kai daugiau nei minutę buvo priversta žaisti ant ledo turėdama dviejų žaidėjų kiekybinį deficitą. Sėkmingai apsigynę kauniečiai neutralizavo varžovų atakas. Tiesa, savo antrąjį įvartį „HS Riga“ pelnė komandoms jau žaidžiant lygiomis sudėtimis, kai Rodionas Boltramovičsas atsidūrė puikioje situacijoje ir pasiuntė ritulį į vartus (56:01, rez. perd. Kristas Retenais, Gintas Šneptsas).

Antrasis įvartis suteikė galimybę „HS Riga“ komandai rungtynių pabaigoje vartininką keisti šeštuoju aikštės žaidėju ir jie buvo labai arti trečiojo savo įvarčio, bet galiausiai Denysas Hončarenko metimu per visą aikštę į tuščius vartus nubraukė paskutines oponentų viltis (59:50, rez. perd. Sergejus Pysarenko).

Rytoj 12:00 val. Kauno ledo rūmuose šios komandos susitiks dar vieną, paskutinį, ketvirtąjį kartą reguliariajame sezone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?