EUROLYGA 2023

Netikėtas posūkis „Australian Open“ teniso turnyre – ukrainietė po kovos spaudė ranką rusei

Šiuo metu Australija priima geriausius pasaulio tenisininkus – šioje šalyje vyksta prestižinis teniso „Didžiojo kirčio“ „Australian Open“ turnyras. Jame šalia garsiausių planetos teniso vardų varžosi ir jaunosios šio sporto žvaigždutės, Melburnas rengia ir „Australian Open“ jaunių pirmenybes.

Ukrainos teniso federacija pareiškė palaikanti savo žaidėjų poziciją nespausti rankų „šalių agresorių“ atstovams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos teniso federacija pareiškė palaikanti savo žaidėjų poziciją nespausti rankų „šalių agresorių“ atstovams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2024, 9:23 AM, atnaujinta Jan 25, 2024, 5:42 PM

Būtent jose daugelio dėmesį atkreipė jaunosios Ukrainos tenisininkės Jelyzavet Kotliar poelgis, 16-metė sportininkė po kovos priėjo prie tinklo ir paspaudė ranką su neutralia vėliava kovojančiai rusei Vladai Minčevai.

Toks reiškinys sporte yra neįprastas, nes nuo 2022-ųjų vasario prasidėjusio plataus mąsto karo Ukrainos sportininkai principingai atsisako spausti rankas savo oponentams iš šalių agresorių.

Į neįprastą tautietės gestą sureagavo ir Ukrainos teniso žvaigždė Dajana Jastremska (WTA-92).

„Manau, kad ji yra šiek tiek jauna, nepatyrusi ir pasimetė. Negaliu jos teisti, nes nežinau, kas buvo jos galvoje. Ar ji tai padarė tyčia, aš nežinau, bet esu tikra, kad ji palaiko Ukrainą. Manau, kad ji tiesiog nesuvaldė emocijų ir sutriko.

Jai tik 16 metų, ji neturi didelės patirties žaisti tokio lygio varžybose. Atmosfera čia yra nepaprasta, o tai daro įtaką sportininkams, labai sunku nesijaudinti.

Gaila, bet atrodė, kad ji nesijautė rami, todėl ir nesukontroliavo savo elgesio. Ji tiesiog atliko ritualą net nepagalvodama, kad už tinklo yra mūsų šalį užpuolusios šalies atstovė.

Tai buvo klaida, dėl kurios ji gailisi. Ji yra nuoširdi Ukrainos patriotė ir tokia išliks ateityje“, – samprotavo Ukrainos teniso žvaigždė.

Ukrainos teniso federacija pareiškė palaikanti savo žaidėjų poziciją nespausti rankų „šalių agresorių“ atstovams.

Tuo metu D.Jastremska trečiadienį tapo pirmąja kvalifikaciją įveikusia tenisininke nuo 1978 metų, pasiekusia „Australian Open“ pusfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.