EUROLYGA 2023

Trečiąją vietą atrankoje užėmusi K. Teterevkova: „Medalis yra papildoma motyvacija“

Puikiai pasaulio plaukimo čempionato atrankoje pasirodžiusi Lietuvos plaukikė Kotryna Teterevkova į medalį nežvelgia, kaip pagrindinį tikslą, o Andrius Šidlauskas liejo apmaudą dėl nepasisekusio plaukimo.

 Kotryna Teterevkova<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kotryna Teterevkova<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-15 11:51

Moterų 200 m plaukimo krūtine kvalifikaciją sėkmingai įveikė Kotryna Teterevkova (Sostinės sporto centras). 22-iejų vilnietė šįryt distanciją įveikė per 2 min. 25,09 sek. ir savo atrankos plaukime finišavo antra, o bendroje įskaitoje užėmė trečią vietą ir užtikrintai pateko į pusfinalį.

Už lietuvę ryte greičiau plaukė tik airė Mona Mc Sharry (2 min. 24,82 sek.) ir atrankos lydere tapusi amerikietė Kate Douglass (2 min. 24,15 sek.).

Plaukikė po finišo teigė jaučianti didesnį psichologinį spaudimą, kadangi 200 metrų krūtine – pagrindinė sportininkės rungtis.

„200 metrų plaukimas skaitosi kaip pagrindinė mano rungtis, dėl to jaučiasi psichologinis sunkumas. Ryte prasiplaukiau, džiaugiuosi, kad pakliuvau į pusfinalį, o dabar reikia atsistatyti ir pailsėti.

Per kiekvienas varžybas skiriasi vieta, o medalis yra papildoma motyvacija, papildomas atsidėkojimas, bet nėra pagrindinis tikslas“, – sakė K. Teterevkova.

Priminsime, kad Kotrynai priklauso šios rungties Lietuvos rekordas (2 min. 22,86 sek.). Lietuvė jau yra įvykdžiusi tiek 100 m, tiek 200 m plaukimo krūtine olimpinius normatyvus.

Moterų 200 m plaukimo krūtine pusfinaliai prasidės 19:19 val. Lietuvos laiku.

Pirmoji iš lietuvių rytines ketvirtadienio varžybas pradėjo šalies rekordininkė Smiltė Plytnykaitė (Sostinės sporto centras).

17-metė moterų 100 m laisvu stiliumi rungties atrankoje užėmė 25-ą vietą ir į pusfinalį nepateko. Čempionato debiutantė savo atrankos plaukime finišavo devinta, distanciją įveikusi per 56,34 sek.

S. Plytnykaitei priklausantis Lietuvos moterų rekordas – 54,74 sek. Su tokiu rezultatu lietuvė šįryt būtų užėmusi 12-ą vietą. Vietą tarp 16-os pusfinalio dalyvių garantavo 55,21 sek. laikas.

„Tikėjausi truputį geriau. Žinau, ką reikia padaryti, tik reikia laiko. Kitose varžybose viskas bus gerai, – po finišo žiniasklaidai sakė S. Plytnykaitė. – Galvojau, gal pirmus 50 metrų atsilaikysiu, nes tikrai visos pradeda taip, kaip ir aš, bet mačiau, kaip jos tolsta, aš neartėju. Buvo gaila. Tikrai stengiausi, plaukiau iš visų savo jėgų.“

Erikas Grigaitis (Kauno plaukimo mokykla) vyrų 200 m plaukimo nugara rungtyje užėmė 21-ą vietą.

21-erių kaunietis savo atrankos plaukime finišavo septintas, kai nuotolį įveikė per 2 min. 1,32 sek.

„Iš tikrųjų rezultatas visai nustebino. Geriausias, man atrodo, sezono rezultatas ir tikrai nesiruošiau 200 metrų rungčiai visai, tai nudžiugino toks laikas, nesitikėjau“, – pasirodymą įvertino sportininkas.

E. Grigaitis greičiausiai šį nuotolį yra nuplaukęs per 1 min. 59,82 sek., o vietą pusfinalyje užtikrino 1 min. 59,38 sek. rezultatas.

Ryte geriausiai pasirodė graikas Apostolos Siskos (1 min. 56,64 sek.).

Mūsiškių rytinius pasirodymus užbaigė Andrius Šidlauskas (Šiaulių plaukimo centras „Delfinas“). 26-erių panevėžietis vyrų 200 m krūtine plaukimo krūtine atrankoje nuotolį įveikė per 2 min. 14,28 sek., užėmė 19 vietą ir į pusfinalį nepateko.

Vietą tarp 16 greičiausių garantavo 2 min. 12,72 sek. rezultatas.

A. Šidlausko šios rungties karjeros rekordas yra 2 min. 9,20 sek.

„Pasirodymą vertinu prastai, labai prastai, nes tikrai tikėjausi geresnio rezultato. Pasiruošime gal labiau akcentavau 100 metrų rungtį, bet kažko trūksta. Sezono pradžioje man 200 metrų visą laiką būna sunkiau plaukti, bet stengiuosi. Į galą jau tikrai buvo labai sunku“, – žurnalistams kalbėjo plaukikas.

Atrankos nugalėtoju tapo suomis Matti Mattssonas (2 min. 9,15 sek.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.