EUROLYGA 2023

G. Nausėda palankai vertina galimybę suteikti Lietuvos pilietybę A. Reed: situacija iš esmės pasikeitė

Prezidentas Gitanas Nausėda pozityviai vertina galimybes ledo čiuožėjai Alison Reed suteikti Lietuvos pilietybę.

 Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius<br>R.Vilkelio nuotr.
 Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-21 11:46

„Situacija iš esmės pasikeitė. Ilgą laiką laukėme patvirtinimo apie A. Reed nuopelnus Lietuvai. Šiuos patvirtinimus gavome. Čempionatą žiūrėjau ne arenoje – per televizorių. Mačiau ir mūsų poros nuostabų pasirodymą. Padarė labai malonų įspūdį“, – interviu portalui „Kauno diena“ teigė G. Nausėda.

„Manau, kad netrukus turėsime galimybę priimti sprendimą šiuo klausimu“, – pridūrė jis.

Prezidentas teigia labai atsakingai priimantis sprendimus dėl pilietybės suteikimo.

„Kalbant apie pilietybės dalybas – nepatinka šis žodis, geriau pilietybės suteikimą, – tikriausiai esu vienas labiausiai rezervuotų prezidentų. Išskirtinėmis progomis pilietybę esu suteikęs tik kelis kartus. Kiekvieną kartą labai nuodugniai įvertinu žmogaus nuopelnus, jo pasišventimą Lietuvai“, – akcentavo G. Nausėda.

Visgi šalies vadovas teigia, kad balerinai Ilzei Liepai išimties tvarka suteiktą pilietybę jam greičiausiai teks panaikinti.

„Kelias pilietybes man teks ir atimti. Viena jau yra atimta. Kitos atėmimas – poniai Ilzei Liepai – jau artėja prie finalo. Sprendimas, man atrodo, yra visiškai aiškus. Jeigu nuodugnus monitoringas parodys, kad yra ir daugiau žmonių, kurie nenusipelno Lietuvos pilietybės, mano ranka nesvyruos“, – sakė G. Nausėda.

„Svarbiausia, kad pasimokytume iš praeities klaidų, kai pilietybės tarsi riestainiai buvo dalijamos į kairę ir į dešinę už kažkokius nuopelnus ne valstybei, o konkretiems asmenims“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad A. Reed jau du kartus yra prašiusi prezidento G. Nausėdos išimties tvarka suteikti jai Lietuvos pilietybę. Pastarąjį kartą lietuviško paso neturėjimas užkirto kelią A. Reed ir jos partneriui Sauliui Ambrulevičiui dalyvauti 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

Naują prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka A. Reed pateikė šių metų vasario pradžioje.

Sausio viduryje Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius bei pagerino asmeninius rekordus. Paskutinį kartą šiame čempionate tokius pasiekimus rodė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, pelnę bronzos medalius 2006 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.