EUROLYGA 2023

G. Nausėda apie galimybę A. Reed suteikti pilietybę: tai laiko klausimas

Prezidentas Gitanas Nausėda pozityviai vertina galimybes artimiausiu metu ledo čiuožėjai Alison Reed suteikti Lietuvos pilietybę. Anksčiau kelis kartus atmetęs čiuožėjos prašymą gauti pilietybę, šalies vadovas tikina dabar į šį klausimą žiūrintis kitaip.

G.Nausėda prakalbo apie A.Reed pilietybės klausimą.<br>Lrytas.lt montažas.
G.Nausėda prakalbo apie A.Reed pilietybės klausimą.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-22 13:50

„Labai stebiu šitą porą, stebėjau jos pasirodymą, jų viešą retoriką, ką jie kalba apie Lietuvą. Kaip jie priima tą garbę atstovauti Lietuvai ir mačiau pasirodymą, kuris lėmė medalį. Ankstesnės mūsų nuorodos į tai, kad reikia nuopelnų, kad jų būtų daugiau, pora tikrai daug ką padarė, kad tie nuopelnai atsirastų ir dėl to aš su kita nuotaika einu į šio klausimo svarstymą“, – ketvirtadienį žurnalistams „Knygų mugėje“ kalbėjo prezidentas.

Šalies vadovas tikina, kad pilietybė būtų suteikiama laikantis numatytų procedūrų. Visgi, jo vertinimu, šis klausimas turėtų būti išspręstas artimiausiu metu.

„Norisi, kad būtų laikomasi visų procedūrų, kad neatrodytų, kad aš vieną dieną sugalvojau ir nusprendžiau. Mes turime pilietybės komisiją, turime tvarkingą dokumentų priėmimo procesą ir manau, kad tai labai neilgo laiko klausimas“, – sakė jis.

Prisimindamas Lietuvos pilietybę turinčios, tačiau už Izraelį čiuožusios Isabellos Tobias atvejį, prezidentas tikina, kad tokie precedentai „nepuošia“ valstybės. Taip jis argumentuoja ir ankstesnius Prezidentūros atsisakymus suteikti pilietybę A. Reed.

„Tie pirmieji du atsisakymai, kada aš atsisakiau suteikti pilietybę išimties tvarka buvo iš dalies pagrįsti tuo, kad turėjome precedentą, kuris nepuošė mūsų“, – kalbėjo G. Nausėda. ELTA primena, kad A. Reed jau du kartus yra prašiusi prezidento G. Nausėdos išimties tvarka suteikti jai Lietuvos pilietybę. Pastarąjį kartą lietuviško paso neturėjimas užkirto kelią A. Reed ir jos partneriui Sauliui Ambrulevičiui dalyvauti 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

Naują prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka A. Reed pateikė šių metų vasario pradžioje.

Sausio viduryje Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius bei pagerino asmeninius rekordus. Paskutinį kartą šiame čempionate tokius pasiekimus rodė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, pelnę bronzos medalius 2006 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.