EUROLYGA 2023

Net trys Lietuvos penkiakovininkės pateko į Pasaulio taurės etapo finalą

Pirmame Pasaulio taurės etape, vykstančiame šiais metais Kaire, Egipte, šiandien įvyko pusfinaliai. Laura Asadauskaitė– Zadneprovskienė, Gintarė Venčkauskaitė ir Elzė Adomaitytė pateko į finalą. Ieva Serapinaitė B pogrūpyje liko 10 ir į finalą nepateko. Titas Puronas ir Paulius Vagnorius taip pat dalyvavo Pasaulio taurės kvalifikacijoje, tačiau į pusfinalius nepateko. Dar kvalifikacijoje Paulius bendroje įskaitoje liko 15, Titas – 18.

L.Asadauskaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
L.Asadauskaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 7:16 PM

Po fechtavimo ir plaukimo rungčių, Laura Asadauskaitė bėgimo ir šaudymo rungtį pradėjo 9 (iš pogrupio į finalą patenka 9 sportininkės), taigi, kaip sakė pati sportininkė: „Teko pakovoti. Pirmuosius ratus bėgau iš visų jėgų, paskui supratusi, kad jau viskas gerai, šiek tiek atleidau.“ Laura Asadauskaitė pusfinalyje finišavo 7 ir toliau kovos šeštadienį. Gintarė Venčkauskaitė finišavo iškart po Lauros – 8 vietoje ir į finalą taip pat pateko. Elzbieta Adomaitytė ir Ieva Serapinaitė varžėsi antrame pogrupyje. Elzbieta finišavo 9 ir į fianalą pateko. Ieva Serapinaitė nuo Elzbietos atsiliko 8 taškais, finišavo 10 ir šiame Pasaulio taurės etape, deja, nebesivaržys.

„Nebuvo nei vieno lengvo dūrio, nei vieno rato. Nuo pat bėgimo pradžios bėgau pilnu pajėgumu ir kovojau dėl kiekvieno metro,“ – sakė apie Olimpines žaidynes svajojanti Elzbieta. „Dar nežinau ar Paryžius, ar Los Andželas, bet atiduosiu viską, kad patekčiau tarp geriausių pasaulio atletų,“ – pridūrė penkiakovininkė.

Pasaulio taurės etapas – pirmosios šio sezono varžybos, kuriose sportininkai renka olimpinio reitingo taškus. Reitingo taškai nulemia, kuris iš sportininkų vyks į Paryžiaus Olimpines žaidynes. Kol kas Lietuvos sportininkės yra iškovojusios vieną kvotą į olimpines žaidynes. Antrąją gali iškovoti laimėję Pasaulio taurės finalą (1 kvota) ir Pasaulio čempionatą (3 kvotos), kurie įvyks gegužę ir birželį, arba pagal olimpinį reitingą (6 kvotos). Lietuviai vyrai kol kas neturi nei vieno iš dviejų galimų bilietų. Iš 72 Olimpinių kvotų, be šeimininkų, dar yra likę 28 (14 vyrams ir 14 moterims).

Iki šio sekmadienio vyksiančiose varžybose dalyvauja daugiau nei 170 atletų iš 45 pasaulio šalių. Vyrų konkurencija tradiciškai šiek tiek didesnė nei moterų: 90 vyrų atletų ir 83 moterys. Istoriniu požiūriu Kaire vykstantys Pasaulio taurės etapai buvo palankūs lietuviams: 6 aukso medaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.