EUROLYGA 2023

K. Tvaronavičiūtės olimpinę svajonę sudaužė vienintelė klaidelė

Klaudijai Tvaronavičiūtei nepavyko prasibrauti į Paryžiaus olimpines žaidynes. Šiaulietės tekvondo kovotojos viltys sudužo atrankos turnyre Bulgarijoje – atkaklioje kovoje lietuvę 2:0 (3:0, 0:0) palaužė viena pajėgiausių planetos sportininkių Kimia Alizadeh Zonouzi.

Klaudija Tvaronavičiūtė.<br>G.Šiupario nuotr.
Klaudija Tvaronavičiūtė.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2024, 11:48 AM

Pergalę lėmė vienintelė Klaudijos klaidelė pirmajame raunde. Trenerio Romualdo Montvido auklėtinė spaudė varžovę ir turėjo iniciatyvą, bet gerokai aukštesnė 185 cm K.Alizadeh Zonouzi ir apsigynė, ir koja kartą palietė lietuvės šalmą – 3:0.

Antrajame raunde vėl vyko apylygė kova. Raundas ir baigėsi lygiosiomis 0:0, bet įvertinus smūgių skaičių ir stiprumą pergalė buvo skirta iš Irano kilusiai, bet savo šaliai nebeatstovaujančiai Klaudijos varžovei.

K.Alizadeh Zonouzi šiame turnyre nesuklupo nė karto. Trečioje kovoje ji 2:1 palaužė sensacingai 2023 m. pasaulio čempionatą laimėjusią vengrę Luaną Marton, o pusfinalyje tuo pačiu rezultatu – Latvijos superžvaigždę Inesę Tarvidą.

Antrąjį olimpinį kelialapį laimėjo po neutralia vėliava kovojanti rusė Tatjana Minina.

K.Alizadeh Zonouzi į atrankos turnyrą atvažiavo turėdama tik 9 reitingą tarp 24 dalyvių. Bet Vokietijoje gyvenančios sportininkės pergalę kelialapių dalybose buvo galima nuspėti, nes ji jau dešimtmetį garsėja kaip viena geriausių visoje planetoje.

K.Alizadeh Zonouzi išgarsėjo kaip pirmoji vasaros olimpinėse žaidynėse medalį laimėjusi iranietė. Tai ji padarė 2016 m. Rio de Žaneire vykusiose žaidynėse.

Sportininkė prasibrovė ir į Tokijo olimpiadą, bet dalyvavo nebe po Irano vėliava – su režimu ir priespauda nesitaiksčiusi atletė išvakarėse paliko gimtinę.

Šiose žaidynėse po olimpinės pabėgėlių komandos vėliava kovojusi sportininkė medalio nelaimėjo, bet jos vardas vėl nuskambėjo visame pasaulyje, nes pirmoje kovoje parklupdė dukart olimpinę čempionę britę Jade Jones.

– Regis, sėkmė nesišypsojo, nes jau pirmoje kovoje teko kautis su šio turnyro favorite laikyta K.Alizadeh Zonouzi. Kaip pati vertinate burtus?

– Negalėčiau skųstis burtais, nes į turnyrą suvažiavo tik geriausios sportininkės, silpnų čia tikrai nebuvo. Taip, Kimia buvo išskirtinė, bet vertinu šią galimybę – man tai buvo gera patirtis ir savo jėgų išbandymas.

– Labai nusivylėte galutiniu rezultatu?

– Nesu patenkinta kova ir rezultatu. Tačiau kovoti su Kimia buvo buvo labai sunku dėl jos išskirtinių fizinių duomenų. Jos ūgis, labai ilgos rankos ir kojos apsunkino galimybę priartėti ir pelnyti taškų.

– Vis dėlto kovojote labai lygiai. Ar jautėte, kad yra galimybė laimėti šią kovą?

– Manau, galimybė laimėti visada yra. Tačiau nugalėti tokio lygio varžovę kaip Kimia reikia šimtaprocenčio pasirengimo tiek taktiškai, tiek fiziškai. Be to, nevalia padaryti nė menkiausios klaidelės, nes tokio lygio varžovės kiekvieną akimirką tyko progos.

Kovos eiga nesu nusivylusi, nes kovojome lygiai ir praleidau vos vieną smūgį.

– Labai liūdna dėl dužusios svajonės varžytis olimpinėse žaidynėse?

– Nuotaika tikrai slogi. Bet žinau, kokia milžiniška konkurencija – dėl 2 kelialapių kovojome 24 sportininkės.

– Kokie ateities planai?

– Nėra kada ilsėtis, nes reikia ruoštis Europos čempionatui. Šio mėnesio pabaigoje vyksiu į treniruočių stovykla Madride, o po to – išsyk turnyras Ispanijoje.

– Planai prasibrauti į olimpiadą išlieka?

– Dabar sunku atsakyti, nes iki kitos olimpiados dar labai toli. Bet nėra abejonių – įgyvendinti šią svajonę būtų labai smagu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.