EUROLYGA 2023

Kiaulėmis olimpinio komiteto atstovus išvadinęs boksui vadovaujantis rusas pats liko patvoryje – organizacija į IOC nesugrįš

Sporto Arbitražo teismas Lozanoje antradienį atmetė Tarptautinės bokso asociacijos (IBA) skundą dėl Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimo savo sesijoje atšaukti IBA organizacijos pripažinimą. Per 129 metų istoriją IOC dar nebuvo pašalinusi nė vienos organizacijos iš savo gretų, tačiau viskam ateina savas laikas.

V.Putinas ir U.Kremliovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V.Putinas ir U.Kremliovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Umaras Kremliovas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Umaras Kremliovas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Umaras Kremliovas laikosi įsikibęs posto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Umaras Kremliovas laikosi įsikibęs posto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 2, 2024, 9:31 PM

Galutiniame Arbitražo teismo (CAS) pranešime tikinama, kad skundžiamo sprendimo priėmimo dieną IBA asociacija, kuriai vadovauja buvęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino patikėtinis ir dabar jau ir verslininkas Umaras Kremliovas, nesilaikė IOC nustatytų pripažinimo sąlygų.

U.Kremliovas su organizacija buvo kaltinamas korupcija, lėšų pasisavinimu, o tiek jis, tiek jo vadovaujama federacija buvo nuolat kritikuojama dėl valdymo principų.

Tikinama, kad IBA nepadidino savo finansinio skaidrumo ir tvarumo, neaiškūs, bet numanomi šioje organizacijoje rusiškų pinigų pėdsakai, IBA nepakeitė savo požiūrio į teisėjus, kurie užtikrintų sąžiningumą siekiant išdalinti kelialapius į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Taip pat IBA ignoravo IOC įsteigtos „Valdymo reformos grupės“ pasiūlytos priemonės, įskaitant ir organizacijos vadovybės pakeitimą.

Dėl to CAS nusprendė, kad šie išsakyti argumentai yra svarūs, o IOC teisingai padarė, kad  atšaukė IBA pripažinimą ir pabrėžė, kad IOC reikalavimai yra svarbesni už IBA teises.

Prieš paduodant IOC į teismą U.Kremliovas garsiai šaukė, kad jis laimės teismą, jo organizacija su trenksmu sugrįš į olimpiadą, o olimpinį komitetą išvadino kiaulių buveine.

„Esu minėjęs, kad sportą reikia apvalyti nuo nešvarių sporto politikų. Susitvarkysime su tomis kiaulėmis, kurių pastaruoju metu prisiveisė labai olimpinėje šeimoje ir bustinėje. Juos reikia uždaryti į tvartą – tegul jie ten patys dergia vienas ant kito ir būna nešvarūs.

Mūsų misija – ginti sportininkų interesus, – propagandinei rusų televizijai „Match TV“ kalbėjo IBA galva. -  Boksas – populiariausia sporto šaka olimpinėse žaidynėse... Jie mūsų bijo, jie neišdrįso visiškai pašalinti bokso iš olimpinių žaidynių. Jie nenori prarasti pinigų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.