EUROLYGA 2023

B-girl Nicka’i palaikyti sukurta išskirtinė drabužių kolekcija

Balandžio 13 d. bus pristatyta pirmoji tokia – Europos ir pasaulio breiko čempionei Dominikai Banevič–B-girl Nicka‘i palaikyti skirta – drabužių kolekcija „Be your own hero“ (liet. „Būk sau herojus“). Pristatymo renginyje, kaip ir pačioje kolekcijoje, sportas, gatvės kultūra, unikalioje ir iki šiol neregėtoje kombinacijoje, persipins su menu.

 B-Girl Nicka<br> Little Shao nuotr.
 B-Girl Nicka<br> Little Shao nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 8:49 AM

Renginys atviras visiems, norintiems prieš išvykstant į olimpines žaidynes išreikšti palaikymą B-girl Nicka‘i, pamatyti išskirtinius Luko Gecevičiaus šiuolaikinio meno ir turinio kūrinius bei pasiklausyti meistriškai legendinio DJ Mamania sukamų plokštelių. Šeštadienis taps ne tik technologiškai unikalios riboto leidimo drabužių kolekcijos pristatymu, bet ir pasimatymu su jos kūrėjais.

Pirmą kartą Lietuvoje susijungs sportas, menas ir technologijos

B-girl Nicka inspiruota ir Lietuvos breiko žvaigždei palaikyti skirta drabužių linija „Be your own hero“ – šedevras, gimęs apjungus kelias skirtingas sritis. Sportas, choreografija, dizainas, videografija, skaitmeninis 3D menas ir pačios naujausios technologijos sinergijoje kuria pasakojimą. Jo centre – B-girl Nicka ir konceptualus „Aetherways“ pasaulis.

Paprasčiau tariant, pasak XR meno ir virtualios realybės kūrėjo L. Gecevičiaus, tai virtualioje realybėje atkurtas Nickos pasaulis, kuris vėliau perkeltas ant drabužių.

„Meno ir pačių naujausių technologijų dėka sukūrėme asmeninį 3D Nickos avatarą, atkūrėme jos stilių ir įvaizdį, net originalius šokio judesius. Tai ne tik autentiškas būdas iliustruoti gatvės kultūrą, skirtingų meno sričių dermės ir galimybių išraiška, bet ir vizualine prasme – šviežias ir inovatyvus būdas pristatyti breiko čempionę“, – sako L. Gecevičius.

Skaitmenizuoti drabužiai iš virtualaus pasaulio

Idėja sukurti dar nematytą drabužių kolekciją kilo iš noro atskleisti, kokia išskirtinė ir unikali yra B-girl Nicka, išreikšti jai palaikymą netrukus vyksiančiose olimpinėse žaidynėse ir, apjungus tiek daug skirtingų sričių, sukurti kažką tikrai unikalaus.

„B-girl Nickos pavyzdys įkvepia kiekvieną. Šimtaprocentinis atsidavimas savo aistrai, ryžtas, drąsa, ambicingumas, ekspresyvi energija, ryškumas. Tai tik keletas gražių Nickos savybių, kurios uždegė kūrybai. „Be your own hero“, tikimės, visus įkvėps širdingai sirgti už Nicką. Krepšinio sirgaliai turi marškinėlius, be kurių neina į areną. Nuo šiol ir Lietuvos breikas turės visą, jam palaikyti skirtą, kolekciją“, – teigia SNYKS rinkodaros vadovė Viktorija Masiulionytė.

Skaitmenizuoti drabužiai kurti pagal pačios Nickos kasdienę drabužių kapsulę.

„Nicka‘i dedikuotą kolekciją sudarys tokie drabužiai, kokius nešioja ir su kuriais šoka B-girl Nicka. Kūrėme drabužius, kurie nevaržo judesių ir leidžia net užsiimant aktyvia veikla jaustis laisvai ir patogiai. Drabužiai bus oversized kirpimo – būtent tokie, kokius mėgsta Nicka. O šiuolaikiškos Luko kūrybos dėka drabužiai lyg iš kitos – virtualaus pasaulio – realybės“, – pasakoja V. Masiulionytė.

Itin riboto leidimo kolekciją sudarys marškinėliai trumpomis ir ilgomis rankovėmis, džemperis su ir be gobtuvo, kelnės bei kojinės.

B-girl Nicka atstovaus Lietuvai olimpinėse žaidynėse

Praėjusiais metais B-girl Nicka pripažinta Lietuvos metų sportininke ir tapo pirmąja šokių atstove, pelniusia šį titulą.

Europos ir pasaulio breiko čempionė D. Banevič teisę dalyvauti 2024-ųjų olimpiadoje iškovojo praėjusiais metais Belgijoje.

Vasarą vyksiančiose olimpinėse žaidynėse breikas pirmąkart debiutuos kaip olimpinė sporto šaka – olimpinėje šokių aikštelėje susitiks 16 stipriausių planetoje breiko šokėjų.

Breiko varžybose vertinami penki komponentai: technika, judesių arsenalas, originalumas, atlikimas, muzikalumas.

Kolekciją kūręs L. Gecevičius – „Aetherways“ autorius

Reklamos pasaulyje L. Gecevičius puikiai žinomas dėl savo darbų su žinomiausiais pasaulyje prekiniais ženklais, tokiais kaip FIFA, Porsche, Puma, Warner Music.

Kūryboje Lukas pasitelkia naujausias „Motion Capture“ ir „Metahuman Animator“ technologijas, o svarbios parodos, kur yra pristatęs savo kūrybą – „GO!NFT Berlin“, „O2 Studio“, „SXSW“ ir „OMR“.

L. Gecevičius sukūrė konceptualų „Aetherways“ pasaulį. Jo tikslas – nepaisant kultūrinių ir socialinių iššūkių, skleisti žmones vienijančias idėjas. Visus šio pasaulio veikėjus vienija bendras, juos dengiantis raštas, vadinamas „the cultural fibre“ ir simbolizuojantis žmonių tarpusavio ryšius.

Kolekcijos „Be your own hero“ pristatymas šį šeštadienį, balandžio 13 d., 18 val. vyks Vilniuje, Kolektyvo g. 15 įsikūrusioje parduotuvėje „SNYKS“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste