EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų rankinio lygoje liko keturios pretendentės į čempionių titulą

Lietuvos moterų rankinio lygoje (LMRL) aiškios visos pusfinalio dalyvės. Prie pirmąsias dvi vietas reguliariajame sezone užėmusių ir tiesioginius kelialapius į pusfinalį iškovojusių Vilniaus „Eglės“ ir Vilniaus SM „Sostinės tauro“ komandų prisijungė ketvirtfinalio barjerą įveikusios Kauno r. „Cascada-HC Garliava“ ir Kauno „Žalgiris“.

Kauno „Žalgirio“ rankininkės.<br> rankinis.lt nuotr.
Kauno „Žalgirio“ rankininkės.<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2024, 10:12 PM

Lietuvos čempionių titulą ginančios „Cascada-HC Garliava“ rankininkės ketvirtfinalyje abu kartus nugalėjo Panevėžio „Kova-PSC/RSSG“ komandą. Atsakomosiose rungtynėse Garliavoje, šeimininkės šventę triuškinamą pergalę 47:25 (25:11). Pirmas rungtynes Panevėžyje garliaviškės laimėjo 27:20.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Martyna Vaitkutė, pelniusi 10 įvarčių. Karolina Sparnauskaitė prie pergalės pridėjo 9 įvarčius, Martyna Ustilaitė – 7. Panevėžio komandai po 6 įvarčius pelnė Laura Salamanavičė ir Ermina Šoumonaitė.

Pusfinalyje „Cascada-HC Garliava“ susitiks su reguliariajame sezone antrą vietą užėmusia „Sostinės tauro“ komanda.

„Ketvirtfinalyje aikštelėje jautėsi komandų lygių skirtumas, bet mes į šias rungtynes žiūrėjome gan rimtai. Jau ketvirtfinalyje daviau žaidėjoms užduočių, kokias mums reikės spręsti pusfinalyje.

Turėjome dvi papildomas rungtynes, kuriose galėjome ruoštis pusfinaliui ir leidome žaisti daugiau rankininkių. Po laiptelį kylame aukštyn ir tikiuosi pusfinaliui būsime tinkamai pasiruošę, – komentavo „Cascada-HC Garliava“ trenerė Rita Urnikienė. – Sunku pasakyti kas yra pusfinalio favoritės.

Laukia sunki ir įdomi dvikova. „Sostinės tauras“ galbūt turi daugiau lygiaverčių žaidėjų. Mūsų lyderėms sunku ištempti visas rungtynes be keitimų ir nuovargis rungtynių pabaigoje labiausiai kiša koją. Dėl nuovargio priimam blogus sprendimus, trūksta tikslumo ir varžovės tuo gali pasinaudoti, nes turi net kelias į ataką greitai bėgančias rankininkes.“

Daug atkakliau vyko ketvirtfinalio dvikova tarp Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūno“. Atsakomosiose rungtynėse „Žalgirio“ rankininkės namuose iškovojo pergalę septynių įvarčių skirtumu 34:27 (16:17) ir su kaupu atsirevanšavo už pralaimėjimą pirmose rungtynėse 22:24.

Nugalėtojų gretose nesulaikoma buvo Agnė Gudlinkytė, pelniusi net 14 įvarčių. Po 4 įvarčius nugalėtojoms pelnė Austėja Narauskaitė, Lina Abramauskaitė ir Samanta Dunkulytė. Klaipėdos ekipai Samanta Klovaitė pelnė 8 įvarčius, Inesa Grišmanauskaitė – 5.

Pusfinalyje „Žalgirio“ rankininkės susitiks su reguliariojo sezono nugalėtoja Vilniaus „Egle“.

„Buvo atkaklios rungtynės ir abi komandos kovojo iš paskutinių jėgų, nes nei viena nenorėjo šiandien baigti sezono. Buvo nemažai klaidų, nes slėgė įtampa. Mūsų komandai pavyko mažiau klysti, išsaugojome daugiau jėgų rungtynių pabaigai ir įpusėjus antram kėliniui pavyko pasiekti

persilaužimą. Reikia pagirti Agnę Gudlinkytę, kuri neretai pasikuklina daugiau atakuoti, o šįkart ėmėsi lyderės vaidmens, – sakė „Žalgirio“ treneris Miglius Astrauskas. – Pusfinalio favoritė yra „Eglė“, kuri šį sezoną lygoje dar nepralaimėjo. Bet psichologiškai mums bus lengviau, nes ketvirtfinalyje slėgė didesnė įtampa. Šį sezoną mes jau įrodėme, kad galime laimėti prieš favorites, kai iškovojome Lietuvos taurę. Stengsimės pateikti ir dar vieną staigmeną.“

LMRL pusfinaliai, kuriuose bus žaidžiama iki dviejų pergalių, prasidės balandžio 28 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.