EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės rankininkas pasirašė ilgalaikį kontraktą su tituluotu Vokietijos klubu

Vienas perspektyviausių Lietuvos rankininkų Romas Aukštikalnis ilgam susiejo ateitį su garsiu „Grosswallstadt“ klubu. 20-etis įžaidėjas su daugkartiniu Vokietijos čempionu ir EHF Čempionų taurės laimėtoju pasirašė trejų metų kontraktą.

 Romas Aukštikalnis<br> Rankinis.lt nuotr.
 Romas Aukštikalnis<br> Rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rankinis.lt

Apr 27, 2024, 2:11 PM

„Grosswallstadt“ klubas šiuo metu rungtyniauja antrojoje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje, tačiau neslepia siekių sugrįžti į pirmąją „Bundesliga“. Vokietijos čempionatą „Grosswallstadt“ rankininkai yra laimėję net 6 kartus ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik trims šios šalies klubams. Tiesa, paskutinį kartą „Bundesliga“ nugalėtoju „Grosswallstadt“ tapo dar 1990 metais.

Įspūdingų pergalių „Grosswallstadt“ yra pasiekęs ir tarptautinėje arenoje. „Grosswallstadt“ dukart 1979 ir 1980 m. tapo stipriausiu rankinio klubu Europoje, laimėjęs EHF Čempionų taurės turnyrą (dabartinė Čempionų lyga), dukart iškovojo EHF Taurių laimėtojų taurę (1986–1987 m.), taip pat EHF taurę (1984 m.) bei EHF Iššūkio taurę (2000 m.).

„Smagu, kad sulaukiau tokio pasitikėjimo iš „Grosswallstadt“ klubo. Dalyvavau „Grosswallstadt“ peržiūroje ir vos po poros treniruočių klubas greitai priėmė sprendimą ir iškart pasiūlė trejų metų kontraktą. Ilgalaikė sutartis parodo abipusį pasitikėjimą ir suteikia užtikrintumą bei stabilumą keleriems metams į priekį. Belieka tik dar daugiau dirbti treniruotėse ir kuo greičiau tapti svarbia naujos komandos dalimi. Į priekį veda ir klubo ambicijos sugrįžti į stipriausių Vokietijos komandų gretas ir žaisti aukščiausioje lygoje. Labai džiaugiuosi nauju žingsniu savo karjeroje ir su nekantrumu laukiu naujo iššūkio“, – džiaugėsi R. Aukštikalnis.

„Romą pasikvietėme į peržiūrą ir pakako vos kelių treniruočių, jog įsitikintume, kad jis reikalingas mūsų komandai. Ieškojome centro žaidėjo ir pamatėme, kad Romas mūsų komandai puikiai tinka tiek dėl savo techninių savybių ir žaidimo skaitymo, tiek ir dėl perspektyvų tapti svarbia komandos dalimi“, – rankinis.lt sakė „Grosswallstadt“ komandos vyriausiojo trenerio asistentas ir jaunimo akademijoje dirbantis buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės rankininkas Povilas Babarskas.

Vilniaus „Amber“ komandoje karjerą pradėjęs R. Aukštikalnis vėliau pusmetį tobulinosi Danijos aukščiausios lygos „Skjern“ klubo jaunimo akademijoje, o praėjusių metų vasarį persikėlė į Rostoko „Empor“ klubą. „Empor“ gretose įžaidėjas antrojoje Vokietijos lygoje per 18 rungtynių pelnė 22 įvarčius, tačiau praėjusį sezoną „Empor“ iškrito į trečią pagal pajėgumą divizioną.

Šį sezoną R. Aukštikalnis per 26 rungtynes pelnė 55 įvarčius ir padėjo „Empor“ komandai patekti į atkrintamąsias varžybas, kuriose kovojama dėl kelialapio į antrąją lygą.

Prie „Grosswallstadt“ klubo lietuvis prisidės liepos pabaigoje, prasidėjus pasiruošimui kitam sezonui.

R. Aukštikalnis netrukus grįš į Lietuvos rinktinę su kuria kovos dėl kelialapio į 2025 m. pasaulio čempionatą. Lemiamame atrankos etape Lietuvos rankininkai susitiks su kelialapį į Paryžiaus

olimpines žaidynes iškovojusia Vengrijos rinktine. Pirmosios rungtynės vyks gegužės 9 d. Vilniuje „Twinsbet“ arenoje, atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos gegužės 12 d. Vengrijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.