Rusijos tenisininką siūloma išmesti iš olimpiados už viešą Georgijaus juostos reklamavimą

Per rusų gerbiamą ir tik pas juos gegužės 9 dieną švenčiamą taip vadinamą Pergalės dieną, skirtą pergalei prieš nacistinę Vokietiją Antrame pasauliniame kare, Rusijos tenisininkas Karenas Chačanovas savo socialiniuose tinkluose paskelbė nuotrauką su Georgijaus juosta, kurią ir Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) laiko draustina.

 Karenas Chačanovas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Karenas Chačanovas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusų tenisininkas paviešino Georgijaus juostelę.
 Rusų tenisininkas paviešino Georgijaus juostelę.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 15, 2024, 4:08 PM

Nemažai teniso gerbėjų apskundė 18-ąjį reitingą pasaulyje turinti rusą IOC, reikalaudami neleisti tenisininkui pasirodyti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

IOC organizacija Georgijaus juostą yra paskelbusi kaip draudžiamą simbolį, kuris gali būti pretekstu neleisti sportininkui pasirodyti žaidynėse.

Rusija 2022 metais pradėjo karą prieš Ukrainą ir IOC suspendavo Rusijos ir Baltarusijos sportininkus savo rengiamuose renginiuose.

Šių valstybių atletai galės pasirodyti 2024 metų vasaros žaidynėse tik kaip neutralūs sportininkai ir atitikę visus kriterijus. Vienas iš jų – karo Ukrainoje pasmerkimas ir nepriklausymas jokiems jėgos struktūrų ar karinių pajėgų sporto klubams.

„Karenas Chačanovas turėtų būti suspenduotas už tokius viešus draudžiamų simbolių demonstravimus“, – rašė vienas vartotojas.

„Olimpinėse žaidynėse neturėtų būti rusų. Nėra tokio dalyko kaip neutralus Rusijos sportininkas. Rusijos sportas yra per daug supuvęs. IOC, ar ketinate ką nors daryti dėl to? – rašė kitas sporto gerbėjas.

„Paryžiuje neturėtų būti rusų. Jokių sportininkų, jokių sirgalių ir jokių oficialių tos agresorės valstybinių klerkų. Siųsti visus NHL žaidėjus ir futbolininkus namo“, – įrašą komentavo gerbėjas.

„Oho, dauguma Rusijos sportininkų demonstruoja tikrąjį savo veidą“, – rašė dar vienas vartotojas.

Olimpinės žaidynės Paryžiuje vyks 2024 metų liepos 26 – rugpjūčio 12 dienomis.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.