EUROLYGA

Į finalinę olimpinę atranką išvykę broliai Stankūnai: „Nebūtų šansų – nevažiuotume“

Ankstų ketvirtadienio rytą Dovydas ir Domantas Stankūnai išvyko į Liucerną (Šveicarija), kurioje bandys Lietuvos irklavimo rinktinei iškovoti penktąjį kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes. Brolių įgula varžysis pavienių dviviečių valčių klasėje (M2-), kurioje iš 13 vyrų duetų paskutinius bilietus į Prancūziją iškovos tik du.

Broliai Stankūnai.<br>Balint Czucz nuotr.
Broliai Stankūnai.<br>Balint Czucz nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2024, 1:44 PM, atnaujinta May 27, 2024, 12:42 PM

„Jaučiamės užtikrintai, pasiruošėme, kaip galėjome. Viskas gerai!, – po paskutinės treniruotės Trakuose LIF.lt pasakojo Dovydas. – Turėjome traumų, bet turėjome pakankamai laiko po Europos čempionato ir išsigydyti visas traumas, ir pasiruošti. Tikrai manome, kad pasiekėme savo aukščiausią formą, ir tikrai po varžybų nesakysime, kad rezultatui įtakos turėjo buvusios traumos.“

Broliai Stankūnai šių metų Europos čempionate buvo 10-ti, o praėjusių metų planetos pirmenybėse, kuriose buvo dalijami olimpiniai kelialapiai – trylikti. Tuomet jie ketvirtfinalyje finišavo ketvirti ir liko per žingsnį nuo kovos dėl vietų A ir B finaluose, kuriuose dvylika įgulų išsidalino 11 bilietų į Paryžių.

Anot Dovydo, pasaulio čempionate pasiekti olimpinę svajonę buvo lengviau, tačiau paklaustas, kaip vertina savo galimybes Šveicarijoje – buvo užtikrintas.

„Galiu pasakyti taip. Jeigu galvotume, kad mums šansų nėra – nevažiuotume“, – pabrėžė 23-ejų metų sportininkas.

Dėl dviejų kvotų į olimpines žaidynes broliai varžysis su dar 12 įgulų. Jų likimas paaiškės po A finalo antradienį.

„Europos čempionate pamatėme, kad yra dvi stiprios įgulos – serbai ir olandai. Bet patys stipriausi mūsų varžovai nedalyvavo Europos čempionate – tai praėjusių olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojai danai. Šios trys komandos yra pagrindinės, kurias mums reikės aplenkti norint laimėti kelialapį.“

Šiuo metu olimpinius kelialapius Lietuvai yra iškovojusios keturios įgulos – vyrų ir moterų vienvietės (M1x ir W1x) bei moterų porinė (W2x) ir pavienė (W2-).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.