EUROLYGA 2023

Pasaulio čempioną per gatvės muštynes Rusijoje užmušęs atletas pasidavė policijai

Rusijoje – dar viena tragedija, susijusia su žymiais sportininkais. Muštynių metu buvo sužalotas ir ligoninėje mirė pasaulio ir Europos jėgos trikovės čempionas rusas Andrejus Dračiovas, o šių muštynių vaizdai pasirodė tik šiomis dienomis internete.

 Muštynių metu buvo užmuštas pasaulio ir Europos jėgos trikovės čempionas A.Dračiovas.<br> youtube.com
 Muštynių metu buvo užmuštas pasaulio ir Europos jėgos trikovės čempionas A.Dračiovas.<br> youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2017, 10:01 AM, atnaujinta Sep 24, 2017, 11:36 AM

120 kilogramų svorio kategorijoje tarptautiniuose sporto renginiuose kovojęs A.Dračiovas buvo sumuštas ir mirė dar rugpjūčio 20 dieną Chabarovske, tačiau kaltininkas slapstėsi mėnesį ir pasidavė rugsėjo 20-ąją.

Tuomet Chabarovsko krašto policijos pareigūnai iškart paviešino turimą vaizdo įrašą, kuriame įtariamasis nužudymu Anaras Alachverchanovas per muštynes nužudo žinomą sportininką.

Tragedija įvyko vasaros pabaigoje Chabarovsko miesto centre prie kavinės – vyrai susikivirčijo paryčiais.

A.Alachverchanovas yra dvikovinių sporto šakų atstovas – kovų be taisyklių meistras ir jį neva supykdė Europos ir pasaulio čempiono A.Dračiovo mesta frazė: „Privažiavo visokių čiurkų“.

Tarp vyrų įvyko konfliktas, kurio metu jėgos trikovės čempionas neva keikėsi ir provokavo kitatautį.

„Mes nesame matę Anaro tokio. Jis buvo praradęs savitvardą – niekada jis nelindo į muštynes lygioje vietoje. Anaras tikrai nenorėjo užmušti žmogaus“, – aiškino kaltinamojo artimieji.

Per muštynes A.Alachverchanovas koja smūgiavo priešininkui į veidą, o kai jis nukrito, pradėjo pastarąjį daužyti rankomis. Tie smūgiai buvo mirtini – A.Dračiovas neatsikėlė.

Jėgos trikovės atstovas buvo nuvežtas į ligoninę, kur mirė reanimacijoje. Įtariamasis pabėgo, tačiau po mėnesio pats pasidavė policijai.

Kaltinimai pareikšti ir dviem Rusijos nacionalinės gvardijos pareigūnams, kurie matė įvykį ir nesugebėjo sustabdyti muštynių bei leido pasprukti įtariamajam.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.