EUROLYGA 2023

Sporto studija laukia tiktai moterų

Lengvaatletė Jolanta Verseckaitė atvėrė savo vardu pavadintos sporto studijos duris. Vilniaus Vingio parko estrados patalpose įrengtoje salėje ji kviečia sportuoti moteris.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė („Lietuvos rytas“)

Dec 22, 2014, 10:42 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 3:36 PM

Prieš trejus metus J.Verseckaitė tapo „Adidas“ kampanijos, kurios vienas tikslų – skatinti moteris sportuoti kartu, ambasadore Lietuvoje.

Asmenine trenere dirbančiai lengvaatletei idėja prisidėti prie moterų aktyvumo patiko, todėl ji tęsė projektą ir ėmė pati rengti treniruotes.

Palieka vilties ir vyrams

„Idėja augo kartu su projektu. Viskas vyko laipsniškai, iš pradžių pabandžiau suburti grupes ir sudominti moteris sportu, tuomet atsirado mano interneto svetainė – ji pritraukė dar daugiau moterų, norėjusių prisidėti prie mūsų, o galiausiai atėjo laikas ir sporto studijai“, – pasakojo J.Verseckaitė.

Vasarą treniruotės vykdavo Vingio parke, o atšalus orams persikėlė į lengvosios atletikos maniežą.

„Mano sporto studija buvo kuriama būtent moterims. Tačiau jeigu bus norinčių sportuoti vyrų, kitiems treneriams leisčiau čia rengti ir kitokias treniruotes“, – sakė J.Verseckaitė.

Šiuo metu J.Verseckaitės studijoje sportuoja šešios dešimtys moterų ir merginų. Jų amžius įvairus, bet tikslai panašūs.

Tikslas – dailinti formas

Moterys dažniausiai nori atsikratyti nereikalingų kilogramų ir padailinti formas: kojas, sėdmenis, pilvo presą.

„Kūno dizaino treniruočių pagrindinis principas yra darbas su savo kūno svoriu. Papildomai naudojame tik svarelius, gumas ar kamuolius. Taip proporcingai dailiname ir stipriname visą kūną, giluminius raumenis“, – pasakojo lengvaatletė.

Moterys treniruotėse suskirstytos į pradedančiųjų ir pažengusiųjų grupes. Treniruotės vyksta darbo dienomis.

„Kiekvienoje grupėje gali sportuoti daugiausia dešimt moterų, todėl kiekviena sulaukia individualaus dėmesio. Kadangi vienu metu sportuojančiųjų nėra daug, galima palaikyti aukštą treniruočių lygį“, – aiškino trenerė.

J.Verseckaitei rengti treniruotes padeda dvi kolegės lengvaatletės – bėgikė Karolina Strakovska ir ieties metikė Giedrė Kupstytė.

Dirba ir fotomodeliu

26 metų J.Verseckaitė asmenine trenere dirba trečius metus, tačiau sportuoja penkiskart ilgiau. Trišuolininkės tikslas – kovą Prahoje vyksiantis uždarųjų patalpų lengvosios atletikos čempionatas.

„Pastarasis laikotarpis man buvo labai sunkus. Visą laisvą laiką reikėjo skirti ne treniruotėms, bet studijos atidarymo darbams.

Nenorėčiau toli planuoti, bet realu, kad įvykdysiu Europos čempionato normatyvą.

Žinoma, bet koks pašalinis darbas profesionaliam sportininkui nepadeda, nes dažniausiai poilsio laikas skiriamas būtent jam. Tačiau suprantu, kad sportininko karjera nėra amžina, o žvelgiant į ateitį ši mano veikla yra didelis žingsnis į priekį“, – įsitikinusi J.Verseckaitė.

Radusi laisvo laiko išvaizdi mergina pozuoja prieš fotografo objektyvą. Šią veiklą ji vadina atokvėpiu.

„Taip prasiblaškau tarp treniruočių. Jei sulaukiu įdomių pasiūlymų, visuomet dalyvauju. Čia visai kiti žmonės, kitokia aplinka, pasisemiu idėjų ir atsipalaiduoju nuo kasdienių darbų“, – pasakojo J.Verseckaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.