EUROLYGA 2023

Kinijos krepšininkai atsidavė į lietuvių masažuotojų rankas

Kaune penktadienį vykusiame ketvirtajame Tarptautiniame studentų

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 6, 2015, 5:11 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:43 AM

Į Lietuvą prieš porą mėnesių treniruotis atvykę perspektyvūs 16–18 metų sportininkai liejo prakaitą trenerio Sauliaus Štombergo treniruotėse Lietuvos krepšinio federacijos ir Kinijos krepšinio federacijos iniciatyva surengtoje stovykloje. Po intensyvių treniruočių maratono kinams buvo pasiūlyta pasilepinti masažais.

„Jaučiuosi labai gerai. Per masažą net užsnūdau. Kinijoje dažnai mėgaujuosi įvairiais masažais, tačiau jie įprastai atliekami labai stipriai. Lietuvoje buvau masažuojamas gerokai švelniau“, – kalbėjo Kinijos krepšininkas Luo V.Yongxuanas.

Jo bičiulis Jiachen P.Lu įsitikinęs, jog jokioje kitoje šalyje masažai nėra tokie populiarūs, kaip Kinijoje, kur jų atlikimo technika siekia tūkstantmečius. Tačiau vaikinas gyrė ir jį masažavusį lietuvį studentą.

„Tikrai pavyko atsipalaiduoti, todėl, manau, kad viskas buvo atlikta teisingai“, – sakė kinas.

Bendrovės „Pirmas žingsnis“ salėje surengtame originaliame masažo čempionate jėgas išbandė studentai iš Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų.

Šįmet dėl nugalėtojo titulo varžėsi 12 būsimųjų kineziterapijos bei grožio specialistų, studijuojančių Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Daugpilyje.

Visą dieną dieną vykusio čempionato metu dalyviai masažavo ne tik kinus, bet ir kitus modelius. Juos vertino iš Lietuvos ir Latvijos masažo meistrų, grožio specialistų ir dėstytojų sudaryta komisija.

Laisvoje programoje buvo galima išvysti akmenų, rožių terapijos, lomi lomi, taiči, ajurvedinį, bambukų, keturių rankų, havajietišką, tajų, shiatsu masažus.

Praėjusiais metais vykusiame čempionate studentiško masažo iššūkį išdrįso priimti žinomi Lietuvos vyrai: legendinis Lietuvos krepšinio rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius, šokėjas Saulius Skambinas, Kauno muzikinio teatro tenoras Mindaugas Zimkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.