EUROLYGA 2023

Čečėnijos prezidentas nesismulkina: už įvarčius dovanoja mašinas

Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas mėgsta puikuotis tuo, kad geba spardyti kamuolį ir yra Grozno „Terek“ klubo garbės prezidentu<br>AP nuotr.
Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas mėgsta puikuotis tuo, kad geba spardyti kamuolį ir yra Grozno „Terek“ klubo garbės prezidentu<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-13 10:58, atnaujinta 2018-01-04 00:42

Rusijos futbolo čempionato 27-asis turas vietos sirgalius nustebino netikėtu rezultatu ir po to sekusia ne ką keistesne žinia: namie kovojęs Čečenijos Grozno „Terek“ klubas sugebėjo įveikti Maskvos „Spartak“ ekipą 4:2, o už šią pergalę šio Rusijos federacijos subjekto vadovas ir prezidentas Ramzanas Kadyrovas žaidėjams išmokėjo trigubas premijas bei vienam futbolininkui prie stadiono įteikė naujutėlaitį automobilį. Toks „Terek“ ekipos garbės prezidento R.Kadyrovo dosnumas buvo paaiškintas tuo, kad Grozno klubas beveik du kėlinius žaidė dešimtyje, po pirmojo kėlinio atsiliko 0:1, tačiau sugebėjo palaužti oponentus iš Maskvos. Be vieno žaidėjo Grozno ekipa liko po to, kai po eilinės pražangos „Terek“ futbolininkas bandė sukelti muštynes su „Spartak“ žaidėjais.

„Tai buvo šaunus mačas. Žaisdami mažumoje „Terek“ sugebėjo iškovoti įtikinamą pergalę. Nors „Terek“ atsiliko, po to sugebėjo išsiveržti į priekį. „Spartak“ išlygino rezultatą, tačiau „Terek“ nenuleido rankų – dar du įvarčiai padėjo galutinį tašką. Pirmyn, „Terek“, – Instagram puslapyje parašė R.Kadyrovas.

Du pirmuosius įvarčius į „Spartak“ vartus įmušusiam senegaliečiui Ablay Mbengue Čečėnijos prezidentas iškart po rungtynių įteikė naują „Toyota Camry“ automobilį. Jį vairuodamas futbolininkas ir sugrįžo į ekipos treniruočių kompleksą.

„Ir ne tik todėl, kad A.Mbengue 49-ąją ir 53-iąją minutėmis įmušė įvartį. Jis prieš tai buvusiose rungtynėse taip pat mušė pergalingus įvarčius“, – dovanos motyvus dėstė Grozno ekipos viceprezidentas Heidaras Alchanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.