EUROLYGA 2023

Šuolininkė J. Isinbajeva „prisišokinėjo“: dabar ji jau majorė

Garsiausia pasaulio ir Rusijos šuolio su kartimi atstovė Jelena Isinbajeva nuo trečiadienio turi malonų galvos skausmą – ieškoti naujų antpečių karinei uniformai. Dukart olimpinei čempionei ir daugelio rekordų autorei Rusijos ginkluotų pajėgų ministerija užvakar suteikė eilinį karinį laipsnį – dabar olimpietė yra majorė.

Jelena Isinbajeva gavo eilinį karinį laipsnį – majorės.<br>AFP nuotr.
Jelena Isinbajeva gavo eilinį karinį laipsnį – majorės.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2015, 12:06 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 5:08 PM

33-ejų J.Isinbajeva jau šeštadienį vyks į Sočį, kur kaip majorė dalyvaus Rusijos karinių pajėgų sportinės kuopos naujokų priesaikos ceremonijoje. Kaip ir kasmet Rusija renka perspektyvius sportininkus-jaunuolius į sportines kuopas, kur vietoj automato ar tanko jiems siūloma žaisti futbolą, krepšinį ar bėgioti.

2003 metais J.Isinbajeva pasirašė penkerių metų kontraktą su CSKA (Centrinis armijos sporto klubas) ir oficialiai turėjo tarnauti Rusijos karinėje geležinkelio armijoje, tačiau buvo paskirta lengvosios atletikos instruktorės pareigoms CSKA klubo padalinyje.

2005 metais šuolininkei buvo suteiktas karinis laipsnis – vyriausias leitenantas, o po 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių, kai ji iškovojo aukso medalį ir pasiekė naują planetos rekordą, J.Isinbajeva jau puikavosi kapitonės laipsniu.

J.Isinbajeva ruošiasi trankiam sugrįžimui. 33 metų Rusijos sportininkė planuoja dalyvauti 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Rekordininkė nedalyvavo varžybose nuo 2013-ųjų, kai Maskvoje iškovojo trečiąjį pasaulio čempionės titulą.

2014-ųjų birželį J.Isinbajevai gimė dukra. Sportininkei tai būtų jau ketvirtosios olimpinės žaidynės. J.Isinbajevai priklauso pasaulio moterų šuolių su kartimi rekordas – 5 metrai 6 centimetrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.