EUROLYGA 2023

Rusas komentatorius ukrainietį teisėją išvadino „išsigimėliu“

Rusijos agresija prieš Ukrainą liejasi ir sporte. Penktadienį per krepšinio Eurolygos pusfinalio rungtynių tarp Maskvos CSKA ir Pirėjo „Olympiakos“ transliaciją per kanalą „NTV sport“ rusų komentatorius Vladimiras Gomelskis jam neįtikusį ukrainietį teisėją Borysą Ryžyką išvadino „išsigimėliu“ ir „grybu“.

Po S.Kauno pražangos rusų komentatorius išplūdo ukrainietį teisėją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Po S.Kauno pražangos rusų komentatorius išplūdo ukrainietį teisėją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2015, 1:42 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 1:30 PM

Ne kartą Lietuvoje lankęsis V.Gomelskis pastaruoju metu taip pat rengia sporto apžvalgas Pirmojo kanalo žinioms. Jis yra garsaus krepšinio trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus.

„Na, ir išsigimėlis! (rusų k. „urod“). Štai koks išsigimėlis! Tokį bloką Ryžykas sugadino! Grybas, ne teisėjas! Gal jam Graikijos pilietybę pažadėjo?“ – plūdosi komentatorius.

Ruso prakeiksmus sukėlė epizodas, kai likus 4 min. 44 sek. CSKA „centras“ Saša Kaunas blokavo Braynto Dunstono metimą, o teisėjas užfiksavo pražangą. CSKA tuo metu pirmavo 59:51. Kiti CSKA žaidėjai sulaikė S.Kauną nuo protesto aikštėje.

38 metų B.Ryžykas – geriausias Ukrainos krepšinio teisėjas, nuolat teisėjaujantis Eurolygos svarbiausiose varžybose, dirbęs olimpinėse žaidynėse, Europos ir pasaulio čempionatuose.

Rusijos propagandos sukelta antiukrainietiška isterija jau ne kartą supurtė sporto pasaulį.

Ketvirtadienį rusai sproginėjo iš pavydo, kad Dniepropetrovsko „Dnipro“ pateko į Europos lygos finalą, įveikęs „Napoli“ klubą.

Rusijos futbolo komentatorius Georgijus Čerdancevas socialiniame tinkle parašė: „Dnipro“ patekimas yra Europos lygos finalą yra visiškas ir galutinis turnyro diskreditavimas. Laikas jį uždaryti.“

Ukrainiečiai neliko skolingi – atkirto, kad rusai turėtų džiaugtis, jog jų čempionui Sankt Peterburgo „Zenit“ neteko kovoti su ukrainiečiais.

Kaip žinoma, traukiant burtus UEFA laikėsi principo neleisti Rusijos ir Ukrainos klubams susidurti tarpusavyje iki finalo, kurio „Zenit“ nepasiekė.

Rusijos žiniasklaida taip pat su pasimėgavimu skubėjo pranešti, kad ukrainiečiai po pergalės nusiaubė Kijevo olimpinį stadioną, nors jame džiūgavę sirgaliai didesnės žalos nepadarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.