EUROLYGA 2023

Rusijos ledo ritulininkų vadybininkas apsižliumbė: „Atsiprašau“

Skandalingai po pasaulio ledo ritulio čempionato Čekijoje pagarsėjusi Rusijos rinktinė ir toliau lieka dėmesio centre. Pasaulio ledo ritulio čempionus kanadiečius nepagerbę ir po pralaimėjimo finale 1:6 su sidabro medaliais iš arenos anksčiau laiko pasišalinę rusai bando visą kaltę užversti ant turnyro rengėjų. Kitą vertus, Rusijos rinktinės vadybininkai siekia susigrąžinti sirgalių palankumą ir viešai jų atsiprašinėja.

Rusijos ledo ritulio rinktinės generalinis vadybininkas A.Safronovas atsiprašinėjo sirgalių net verkšlendamas<br>rutube.ru
Rusijos ledo ritulio rinktinės generalinis vadybininkas A.Safronovas atsiprašinėjo sirgalių net verkšlendamas<br>rutube.ru
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2015, 4:21 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 10:14 PM

Namo sugrįžę ir nė vieno pasitinkančio sirgaliaus neišvydę Rusijos ledo ritulio rinktinės žaidėjai bei administracijos darbuotojai sunerimo: kas labiau paveikė fanų sprendimą neateiti į oro uostą pasitikti savo stabukų? Ar pralaimėjimas pirmenybių finale 1:6 Kanados ekipai, ar ne itin suprantamas rusų žaidėjų elgesys – bandymas sumenkinti čempionus, prieš jų apdovanojimą demonstratyviai pasitraukus iš aikštės?

Pirmąją problemą spręsti apsiėmė Rusijos ledo ritulio rinktinės generalinis vadybininkas Andrejus Safronovas, prieš televizijos kameras atsiprašinėjęs sirgalių už nevykusį finalą.

„Mes labai norėjome laimėti, bet mums nepasisekė. Dar kartą sakau, mes norėjome labai laimėti. Greičiausiai, tai buvo ne mūsų diena. Brangūs mūsų sirgaliai – atleiskite mums, mes paprasčiausiai nesugebėjome laimėti“, – jau beveik verkdamas Rusijos televizijai kalbėjo A.Safronovas.

Pasitraukęs nuo kamerų ir šiek tiek apsiraminęs, sporto valdininkas paaiškino, kodėl Rusijos rinktinė pasielgė negražiai ir nepagerbė pasaulio čempionų kanadiečių.

„Mūsų rinktinei niekas netrukdė pasilikti, įvyko elementarus varžybų rengėjų ir mūsų ekipos nesusikalbėjimas. Gal net labiau nesusikalbėjimas tarp komandos žaidėjų“, – pasakojo Rusijos ekipos generalinis vadybininkas.

Jis patikino, kad jo vedama rinktinė labai gerbia Kanados ekipa ir nenorėjo skandalo: „Mums labai gėda. Visos Rusijos rinktinės vardu aš nusiimu kepurę prieš Kanados ledo ritulininkus. Tiesiog nėra žodžių“.

Rusijos ledo ritulio rinktinės žaidėjai sekmadienį Čekijoje parodė – garbingai pralaimėti jie nemoka. Beviltiškai pasaulio ledo ritulio čempionato finale 1:6 pralaimėję Kanados atstovams, rusai atsiėmė pirmenybių sidabro medalius, išklausė savo šalies himną ir beveik visi patraukė į persirengimo kambarį – pagerbti šių metų pasaulio čempionus kanadiečius liko vos 6 Rusijos rinktinės nariai.

Kalbama, kad trauktis iš aikštės prieš čempionų apdovanojimą liepė Rusijos ledo ritulio rinktinės treneris Olegas Znarokas.

Gelbėti situaciją bandė vienas garsiausių rusų ekipos žaidėjų Aleksandras Ovečkinas: jis kvietė draugus likti ant ledo, tačiau prie jo prisijungė vos penki rusai. Rusijos ledo ritulio rinktinės pasitraukimą iš aikštės pamatę sirgaliai pradėjo švilpti, rodydami nepasitenkinimą tokiu pasaulio vicečempionų elgesiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.