EUROLYGA 2023

Teroristas pasaulio muaythai čempionas ilgai negyveno – nušovė

Sirijoje buvo nušautas dukart pasaulio tailando bokso čempionas Valdetas Gashi, pavasarį įstojęs į teroristinę organizaciją „Islamo valstybė“. Apie terorizmo idėjomis patikėjusio sportininko žūtį pranešė arabų portalas rudaw.net.

Sirijoje buvo nušautas dukart pasaulio tailando bokso čempionas Valdetas Gashi, pavasarį įstojęs į teroristinę organizaciją „Islamo valstybė“<br>facebook.com
Sirijoje buvo nušautas dukart pasaulio tailando bokso čempionas Valdetas Gashi, pavasarį įstojęs į teroristinę organizaciją „Islamo valstybė“<br>facebook.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-08 17:27, atnaujinta 2017-10-27 08:12

Apie 29-erių V.Gashi mirtį tapo aišku po to, kai tai patvirtino jo šeimos nariai. Kaip teigė artimieji, muaythai meistras žuvo liepos 4 dieną neaiškiomis aplinkybėmis – vyras rastas nušautas. Teroristinėje organizacijoje „Islamo valstybė“ sportininkas buvo paskirtas aukštesnio rango kariu ir su kitais patruliavo arti Sirijos-Turkijos sienos.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.  

„Aš dirbu patruliu prie Eufrato upės – bandau užkirsti kelią, kad į mūsų valstybę nepatektų narkotikai, cigaretės ir alkoholis“, – šių metų pradžioje sakė sportininkas.

Islamistai V.Gashi naudojosi ir kaip reklaminiu veidu – sportininkas socialinio tinklo facebook paskyroje dėjo savo nuotraukas, kuriose jis maudėsi prabangoje. Pagal islamistų sumanymą, tai turėjo pritraukti dar daugiau savanorių į teroristų gretas.

Praėjusių metų birželį pats V.Gashi pranešė, kad jau priklauso teroristinei organizacijai. Nors balandį ir gegužę Vokietijos pilietybę turėjęs sportininkas turėjo vykti į Tailandą ir rengtis pasaulio čempionatui, jis nelegaliai atvyko į Siriją ir prisijungė prie teroristinės organizacijos narių. Kartu su juo pas teroristus tarnauti prasiveržė dar trys kikbokso meistrai.

Žinoma, kad vienas iš jų buvo kurdas, vardu Hajanas ir jis buvo nukautas dar praėjusiais metais mūšyje tarp „Islamo valstybės“ karių ir Kurdų liaudies armijos.

Iki išvykimo į Siriją, pasaulio čempionas suspėjo atidaryti naują savo vardo sporto salę, kurioje galėjo treniruotis tik vyrai musulmonai ir buvo draudžiama muzika bei bet kokie nusikeikimai.

V.Gashi – Kosove gimęs ir Vokietijos pilietybę gavęs sportininkas. 21 metų pradėjo profesionalaus muaythai kovotojo kelią, iš viso į ringą žengė 150 kartų, dukart tapo pasaulio čempionų ir kartą – Europos.

Pasaulio čempionas buvo vedęs, turėjo du vaikus. Šveicarijos televizijai telefonu V.Gashi teigė, kad kartu su „Islamo valstybe“ ieškos atsakymų į žmonijos klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.