EUROLYGA 2023

Keleiviai stebisi vilniečio taksisto raumenimis

Tik nublukusi ir sena iškaba virš apleistą sandėlį primenančio pastato išduoda, kad čia įsikūręs sporto klubas. Nusileidus laiptais žemyn atsiduriate tikrame rūsyje, kuriame – seni, dar pirmuosius Lietuvos nepriklausomybės žingsnius menantys treniruokliai. Tačiau būtent čia sportinių aukštumų pasiekė absoliutus Lietuvos kultūrizmo čempionas Antonas Zajančkovskis.

A.Zajančkovskis tikino, kad norintiems rimtai užsiimti kultūrizmu vakarėlius tenka pamiršti.<br>D.Juodkos nuotr.
A.Zajančkovskis tikino, kad norintiems rimtai užsiimti kultūrizmu vakarėlius tenka pamiršti.<br>D.Juodkos nuotr.
Lietuvos kultūrizmo čempionas A.Zajančkovskis treniruojasi kukliame klube.
Lietuvos kultūrizmo čempionas A.Zajančkovskis treniruojasi kukliame klube.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 21, 2016, 1:28 PM, atnaujinta May 24, 2017, 8:32 PM

Visą gyvenimą Aukštuosiuose Paneriuose, miško draustinyje, gyvenantis 31 metų atletas dar 2001 metais pirmą kartą pasirodė varžybų scenoje, tačiau bene skambiausią pergalę pasiekė praėjusią savaitę, kai tapo absoliučiu Lietuvos kultūrizmo čempionu.

Kovoje dėl šio titulo jis nurungė Deividą Dubiną, vieną garsiausių šalies atletų, prieš keletą metų tapusį Europos čempionu.

„Sakyčiau, man kiek pasisekė. Jis dar nebuvo pasiekęs geriausios savo sportinės formos, nes ruošiasi rimtesniems startams. Bet faktas lieka faktu, kad tapau absoliučiu čempionu, – pasitenkinimo neslėpė A.Zajančkovskis. – Toks ir buvo tikslas.“

Treniravosi ir nusikaltėlis

A.Zajančkovskis jau daugelį metų varsto medines „Olimpus“ sporto klubo, įsikūrusio Naugarduko gatvėje, duris. Jis šios salės paslaugomis, kaip ir dar kelių Vilniuje, gali naudotis nemokamai.

„Olimpus“ sporto klube augo ir dar vienas žinomas Lietuvos kultūrizmo čempionas – vienas iš „Vilniaus brigados“ vadeivų Jurijus Kriukovas. Čia taip pat dažnas svečias ir aktorius Marius Repšys.

Klube nerasite naujausių treniruoklių, erdvios rūbinės ar treniruočių zonos. Salė – kaip didesnis dviejų kambarių butas.

„Čia užtenka beveik visko, ko reikia pasirengti varžyboms. Žinoma, kasmet tie norai kyla, bet randame kompromisų. Užsuku į Lazdynų sporto salę, kur daugiau treniruoklių kojoms.

Didieji sporto klubai netraukia, ten visai kitokia atmosfera, nusiteikimas. Juolab kad turiu raktus nuo mūsų rūsio, galiu čia ateiti kada noriu – ne darbo valandomis ar savaitgaliais – ir pasportuoti ramiai. Tai svarbu rengiantis varžyboms, kai nenori, kad kas nors trukdytų“, – atskleidė kultūristas.

Norėtų dirbti treneriu

A.Zajančkovskis Vilniuje dirba taksistu, todėl kartais sulaukia keleivių dėmesio dėl savo įspūdingos figūros.

„Būna, kad užkalbina, ypač užsieniečiai. Jie klausia, kokiu sportu užsiimu. Bet darbe yra reglamentas vilkėti santūrius drabužius, tad žiemą nelabai ir matyti, o vasaros tiek ir teturime“, – juokėsi jis.

Pastaruoju metu atletas pradėjo svarstyti apie darbą sporto srityje. Tačiau už darbą treneriu sporto klube siūloma maža alga, tad jis norėtų vesti asmenines treniruotes.

„Tiesiog norisi būti arčiau sporto. Dabar dėmesį turi sutelkti į varžybas, dėl to kenčia darbas. Jeigu darbas būtų susijęs su sportu, būtų visai kitaip“, – samprotavo Lietuvos čempionas.

Čempionui padeda ir reperis

A.Zajančkovskis iškovojo teisę vykti į Europos čempionatą, tačiau pavasario sezonas jam jau baigtas. Visa tai – dėl finansų stygiaus.

Pasirengti Lietuvos čempionatui atletui kainavo apie tris tūkstančius eurų, neskaičiuojant pinigų, išleistų maistui. O už pirmą vietą jis gavo tik 200 eurų.

„Mano biudžetas kuklus. Maisto neįskaičiuoju, į vieną ar kitą sporto salę mane leidžia sportuoti nemokamai. Kultūristai išleidžia labai daug, kai kurie iki penkiolikos tūkstančių eurų“, – pasakojo A.Zajančkovskis.

Rėmėjų jis neturi, tačiau su savo vadybininku ketina jų aktyviai ieškoti, kad pasirengti varžyboms būtų lengviau.

O dabar jam padeda sėkmės linkintys žmonės. Tarp jų – ir reperis Vytautas Medineckas, žinomas kaip Ironvytas.

„Šių žmonių rėmėjais nepavadinsi, nes sutarčių neturime, bet jie tiesiog padeda. Pavyzdžiui, Ironvytas iš draugiškų paskatų paremia papildais, sportiniais rūbais. Tokių žmonių yra“, – pasakojo vilnietis.

A.Zajančkovskis – jaunas kultūristas, galintis rungtyniauti dar ilgai. Prieš pusmetį jis tapo tėvu.

„Todėl dabar turiu svarbesnių rūpesčių. Bet jeigu ruoščiausi varžyboms ir rudenį, tai galėčiau patekti į „Arnold Classic“ turnyrą“, – svajojo jis.

Vakarėlių tenka atsisakyti

A.Zajančkovskis turi paprastą sėkmės paslaptį. Tai – visiškas atsidavimas sportui.

„Intensyvių treniruočių metai negailint savęs, – paklaustas, kokia jo sėkmės paslaptis, atsakė A.Zajančkovskis. – Kiti sportininkai atitrūksta nuo treniruočių, leidžia sau pailsėti, eina į vakarėlius ir panašiai. O tai nėra gerai.

Jeigu jau užsiimi šiuo sportu, privalai atsiduoti jam iš visų jėgų. Tokia ir būtų mano paslaptis – pastovumas. Net tada, kai buvau išvykęs į užsienį ir dirbau sunkius darbus, rasdavau laiko bent kartais apsilankyti sporto salėje, kad raumuo nesukristų.“

Sporto salėje jis sutiko ir savo žmoną Kamilą, kuri taip pat aktyviai sportuoja.

„Man pasisekė su žmona, kartais net einame kartu treniruotis. Sportas man jau – kaip dantų valymas.

Nueinu į salę, palieku visus rūpesčius. Man tai labai patinka. Čia jau kaip liga, kai įpranti, be to negali gyventi“, – sakė Lietuvos čempionas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.