EUROLYGA 2023

Daugiausia uždirbusių sportininkų sąraše niekas neprilygo M.Jordanui, C.Ronaldo aplenkė L.Messi

Geriausi pasaulio sportininkai mėgaujasi prabangiais automobiliais ir egzotiškomis kelionėmis. Jų parašo ant reklamos sutarties trokšta garsiausios kompanijos, pasiruošusios mokėti milijonus. „Forbes“ paskelbė daugiausia uždirbusių sportininkų sąrašą. Jo viršūnėje – NBA legenda Michaelas Jordanas.

D.Beckhamas, M.Jordanas, C.Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Beckhamas, M.Jordanas, C.Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2016, 3:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:24 PM

20. Manny Pacquiao, boksas

Iš Filipinų kilęs boksininkas laikomas vienu geriausių šios sporto šakos atstovų. Per savo karjerą jis uždirbo 463,45 mln. eurų.

19. Oscar De La Hoya, boksas

Dar vienas boksininkas, patenkantis į pelningiausiųjų sąrašą. Dešimt kartų pasaulio čempionu tapęs sportininkas uždirbo 482,52 mln. eurų. Tiesa, ne tik iš savo kovų, bet ir iš boksininkų agentūros, kurią atidarė 2002-aisiais.

18. Jeffas Gordonas, NASCAR lenktynininkas

NASCAR čempionas per savo karjerą uždirbo 487,28 mln. eurų.

17. Lionelis Messi, futbolas

Vienas geriausių visų laikų futbolininkas, argentinietis L.Messi 17-oje sąrašo vietoje atsidūrė būdamas vos 29-erių ir vis dar profesionaliai žaidžiantis. Iki šiol „Barcelona“ puolėjas yra uždirbęs 492 mln. eurų.

16. Alexas Rodriguezas, beisbolas

„New York Yankees“ žaidėjas per savo karjerą turėjo ne vieną pelningą kontraktą, dėl ko į jo sąskaitą jau įkrito daugiau nei 568 mln. eurų.

15. Roger Federeris, tenisas

Viena ryškiausių visų laikų teniso figūrų per savo karjerą laimėjęs 17 „Didžiojo kirčio“ turnyrų. Šveicaras taip pat turėjo kontraktus su „Nike“ ir „Wilson“ kompanijomis ir jau susikrovė 568 mln. eurų pelną.

14. Cristiano Ronaldo, futbolas

Portugalas – antrasis iš trijų futbolininkų sąraše, aplenkęs amžiną varžovą L.Messi. Fenomenalus žaidėjas, kurio vardą žino ne tik futbolo sirgaliai. Puolėjas turi įvairiausių projektų už aikštės ribų ir jau yra uždirbęs 587 mln. eurų.

13. LeBronas Jamesas, krepšinis

NBA superžvaigždė jau yra uždirbęs 605 mln. eurų. Kasmet „Cleveland Cavaliers“ lyderis susižeria po 28 mln. eurų, be to panašią sumą gauna ir iš „Nike“.

12. Gregas Normanas, golfas

Australą sėkmė lydėjo ne tik golfo lauke, bet ir verslo padangėje. Jis susižėrė 643 mln. eurų.

11. Mike'as Tysonas, boksas

Amerikietis kapitalą susikrovė savo taiklių smūgių, bei keleto pasirodymų WWE ringe dėka. Nors jo išlaidos kartais siekia pajamas, iš viso jis yra uždirbęs 648 mln. eurų.

10. Shaquille'as O'Nealas, krepšinis

Charizmatiškasis Shaqas niekada nelieka nepastebėtas. Ši savybė jam padėjo užsidirbti ne tik iš krepšinio, bet ir iš įvairių projektų. Jo pajamos siekia 662 mln. eurų.

9. Davidas Beckhamas, futbolas

Beckhamo pavardė jo karjeros metu tapo prekės ženklu, o jis pats – vienu geidžiamiausių veidų reklamos pasaulyje. Futbolininkas uždirbo 691 mln. eurų.

8. Philas Mickelsonas, golfas

Kaip ir daugelis garsių sportininkų amerikietis turėjo pelningas sutartis su garsiomis kompanijomis. Jo vardas puikavosi šalia „Barclays“ ir „Rolex“. Jis uždirbo 719 mln. eurų.

7. Floydas Mayweatheris, boksas

Niekam ne paslaptis, kad šis sportininkas itin mėgsta pinigus ir jų jam netrūksta. Boksininkas uždirbo 724 mln. eurų.

6. Kobe Bryantas, krepšinis

Du dešimtmečius NBA praleidęs krepšininkas karjerą baigė praėjusį sezoną. 18 kartų NBA „Visų žvaigždių“ rungtynėse žaidusi žvaigždė uždirbo 729 mln. eurų.

5. Michaelis Schumacheris, „Formulė 1“

„Formulės 1“ legenda uždirbo 946 mln. eurų. 1999-aisiais ir 2000-aisiais jis buvo daugiausiai uždirbusių sportininkų „Forbes“ sąrašo viršūnėje.

4. Jackas Nicklausas, golfas

Amerikietis per savo karjerą iškovojo 18 čempiono titulų ir susižėrė per 1 mlrd. eurų.

3. Arnoldas Palmeris, golfas

Dar viena golfo legenda per savo karjerą susižėrė 1,27 mlrd. eurų.

2. Tigeris Woodsas, golsas

Amerikietis – daugiausiai uždirbęs golfo žaidėjas istorijoje. Iš viso jo sąskaitą papildė 1,56 mlrd. eurų.

1. Michaelas Jordanas, krepšinis

Sąrašo viršūnėje – geriausiu visų laikų krepšininku tituluojamas M.Jordanas. Per savo karjerą jis tapo neatsiejama „Chicago Bulls“ dalimi, o jo vardo „Nike“ bateliai vis dar yra vieni populiariausių. Iš viso jis yra uždirbęs virš 2 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.