EUROLYGA 2023

Įspūdingo kvailumo mačas: rusai įsimušė 20 įvarčių – kad tik nelaimėtų

Rusijos ledo riedulio čempionate – „Oskaro“ vertos kvailos rungtynės. Du klubai – Archangelsko „Vodnik“ ir Irkutsko „Baikal-Energia“ sekmadienį darė viską, kad pralaimėtų vienas kitam, ir į savo vartus sumušė 20 įvarčių. Visi įvarčiai krito nuo savų žaidėjų „rankų“. Nors ir nenorėdamas, pergalę iškovojo išvykoje žaidęs Irkutsko klubas, įveikęs šeimininkus iš Archangelsko 11:9.

Mačas tarp „Vodnik“ ir „Baikal-Energia“<br>youtube.com
Mačas tarp „Vodnik“ ir „Baikal-Energia“<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2017, 7:57 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:44 PM

Pirmasis mačo kėlinys baigėsi 0:0, o pirmasis įvartis krito 68-ąją minutę. Po 7 minučių „Baikal-Energia“, šeimininkų padedamas, jau pirmavo 3:0.

Neliko skoloje ir pastaroji komanda, „netikėtai“ per 6 minutes praleidusi 9 įvarčius. Vis dėlto pralaimėti Irkutsko ekipai nepavyko ir ji nugalėjo 11:9.

Juokingiausia, kad visus įvarčius į „Vodnik“ vartus pelnė šioje komandoje žaidžiantis Olegas Pivovarovas.

Visas tas cirkas ant ledo vyko dėl galimo geresnio varžovo pasirinkimo atkrintamuosiuose mačuose. Po šios akistatos „Vodink“ su trimis taškais užėmė 6-ąją vietą, o „Baikal-Energia“ su 24 taškais – antrąją.

Po rungtynių įsiplieskė nemenki debatai dėl juokingai keisto mačo.

„Vodnik“ treneris tik pasakė: „Ar reikia komentarų? Viskas ir taip aišku.“

Tuo tarpu „Baikal“ strategas atkirto: „Ne mes pradėjome šitą cirką.“

Nors dalis Archangelsko aistruolių priekaištavo dėl tokių keistų rungtynių, kita pusė buvo nepalaužiama: „Pralaimėjo ir įvykdė užduotį. Kur problema?“

Rusijos ledo riedulio federacijos vykdomojo komiteto narys Sergejus Miausas jau pakomentavo skandalingą mačą ir tikino, kad bus imtasi rimtų sankcijų prieš šias komandas: „Žiūrėjau tas rungtynes. Iki šiol galvojau, kad į savo vartus ledo riedulyje įmušti neįmanoma. Klydau. Teisingiau, abi komandos su treneriais įrodė, kad tai įmanoma padaryti. Svečių komandos strategas Jevgenijus Jerachtinas aiškino, kad jie pasidavė provokacijai ir patys pradėjo mušti į savo vartus. Bet tai visiška tragedija. Dar nė karto pas mus nebuvo tokių rungtynių – tokių tragiškų rungtynių. Turime reglamentą ir turime sankcijas – spręsime, ar diskvalifikuoti ekipas, ar atimti taškus, ar anuliuoti rezultatą. Kad ir kaip būtų, tai spjūvis visam Rusijos ledo rieduliui.“

Pirmadienį buvo nutarta, kad dvikovos baigtis anuliuojama, o klubai turės peržaisti mačą kovo 3 dieną neutralioje aikštėje. „Antradienį buvo kviečiami abiejų komandų atstovai į Drausmės komisijos posėdį, tačiau „Vodnik“ klubo vadovai yra nepasiekiami ir situacija toliau išlieka beveik nekontroliuojama“, – piktinosi federacijos Valdybos narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas