EUROLYGA 2023

Sumuštas Prancūzijoje: Ričardas Berankis nepasipriešino italui

Po pergalingo turnyro Kazachstane, 26-erių Ričardas Berankis buvo priverstas prisiminti pralaimėjimo kartėlį. Prancūzijos atvirajame turnyre lietuvis atrodė bus sulygintas su žemėmis, kai pirmąjį setą pralaimėjo 0:6. Tiesa, net ir šiek tiek sušvelninęs rezultatus antrąjame ir trečiajame setuose, R.Berankis buvo sutriuškintas 35-erių Paolo Lorenzi.

 R.Berankis į Prancūziją atvyko po laimėto turnyro Kazachstane <br>T.Bauro nuotr.
 R.Berankis į Prancūziją atvyko po laimėto turnyro Kazachstane <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2017, 4:45 PM, atnaujinta May 30, 2017, 7:32 PM

Lietuvis buvo priverstas pripažinti patyrusio italo pranašumą 0:6, 2:6, 4:6. Mačas tęsėsi 1 val. ir 47 min.

Pirmajame etape iškritęs lietuvis sulauks 35 tūkst. eurų premijos ir taip pat bus apdovanotas 10-čia ATP taškų. 

34-oji pasaulio raketė P.Lorenzi pirmą kartą per septynis bandymus įveikė pirmąjį varžybų raundą. Tuo tarpu R.Berankiui tai buvo ketvirtasis „Roland Garros“ turnyras ir visus kartus lietuvis pasirodymą pabaigė pirmajame raunde. 

Po dešiniojo klubo operacijos atsigavęs ir gerą sportinę formą įgavęs R.Berankis vos prieš kelias dienas Kazachstane tapo čempionu ir iškovojo pirmąjį trofėjų nuo praėjusių metų balandžio mėnesio.

Lietuvis nuo pat pirmųjų minučių atrodė prasčiau prieš patyrusį italą, o rimtesnio iššūkio varžovui mesti nesugebėjo viso mačo metu. R.Berankis nei karto nesugebėjo iškovoti varžovo padavimo, o per daug klaidų daręs lietuvis leido italui be didesnių problemų perimti ir jo padavimus.

 

Nepaisant to, kad lietuvis užima žemą, 188-ą poziciją ATP reitinge, dėl prieš traumą turėto rezultato, kurį R.Berankis įšaldė, jis pateko į „Roland Garros“ turnyrą be jokios atrankos. Prieš traumą lietuvis užėmė 98-ąją vietą.

Mačas.

Trečiasis setas. Ričardas Berankis - Paolo Lorenzi.  (4:6)

Lietuvis trečiąjį setą ir vėl pradeda savo padavimu. Puikiai kovojęs tenisininkas įsiveržė į priekį 1:0. Tačiau neilgai trukus P.Lorenzi ir vėl išlygino rezultatą savo padavimu. R.Berankis trečiąjį setą pradeda identiškai ir po dar vieno savo padavimo pirmauja 2:1.

Be staigmenų: P.Lorenzi laimi savo padavimą ir išlygina rezultatą - 2:2. Priešingai negu antrajame sete, R.Berankis po savo padavimo dar kartą įsiveržia į priekį ir iniciatyvos italui atiduoti nebenori.

Galiausiai P.Lorenzi perima iniciatyvą ir po dviejų iškovotų geimų iš eilės įsiveržia į priekį 4:3. Po dar vieno laimėto padavimo talui trūksta vieno geimo iki lengvos pergalės prieš R.Berankį. 

Lietuvis dar sušvelnino rezultatą savo padavimu, bet paskutiniame geime sausai pralaimėjęs R.Berankis buvo priverstas pripažinti italo pergalę.

Antrasis setas. Ričardas Berankis - Paolo Lorenzi. (2:6)

Antrąjį setą lietuvis pradeda daug geriau ir savo padavimo metu po atkaklios kovos iškovoja pirmą geimą. Antrajame sete lietuvis nenusileidžia varžovui. R.Berankis pralaimėjo varžovo padavimą, bet greitai vėl įsiveržė į priekį - 2:1.

R.Berankis ir vėl pralaimėjo varžovo padavimą. Savo padavimo metu lietuvis atsilikinėjo italui 15:40, bet sugebėjo rezultatą išlyginti. Tačiau lietuvio pastangų neužteko ir po užsitęsusio geimo P.Lorenzi perėmė iniciatyvą į savo rankas.

R.Berankis ir toliau nesugeba apsiginti nuo P.Lorenzi padavimų, o pralaimėjęs savo antrąjį iš eilės padavimą, lietuvis atsidūrė ant bedugnės krašto - 2:5. 

Lietuvis pralaimėjo 5-ąjį iš eilės geimą ir antrajame sete nusileido 2:6.

Pirmasis setas. Ričardas Berankis - Paolo Lorenzi. (0:6)

Lietuviui pirmas setas prasidėjo tikrai prastai. R.Berankis pralaimėjo savo padadvimą, o po to neapsigynė ir nuo italo - 0:2. Lietuvis priremtas prie sienos dar kartą padovanojo savo padavimą ir atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje atsilikdamas 0:3.

Ketvirtojo geimo metu, atrodė, kad R.Berankis sušvelninis rezultatą ir italui paduodant pirmavo 40:15, tačiau greitai P.Lorenzi rezultatą išlygino ir sugebėjo pasiūsti lietuvį į nokdauną - 0:4. Negana to, R.Berankis ir vėl pralaimėjo savo padavimą, o apie pergalę šiame sete galvoti, panašu nustojo. 

Be skrupulų: italas be didesnio vargo laimi pirmą setą 6:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.