EUROLYGA 2023

Daviso taurė: į Švediją Lietuvos rinktinė vyks be dviejų svarbių žaidėjų

Lietuvos teniso rinktinė į lemiamą šio sezono Deviso taurės (Davis Cup) II grupės Europos-Azijos zonos mačą su Švedijos komanda stos be aukščiausią reitingą iš lietuvių turinčio Ričardo Berankio ir reabilitaciją po rankos operacijos tęsiančio Luko Mugevičiaus.

L.Grigelis padės lietuviams. 
L.Grigelis padės lietuviams. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2017, 12:33 PM

Bostado mieste vyksiančioje akistatoje Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius turės verstis su Laurynu Grigelius (238-oji pasaulio raketė), Juliumi Tverijonu (1583), Tadu Babeliu (1585) ir Tomu Vaiše. Švedijos rinktinės kapitonas Johanas Hedsbegas į savo komandos sudėtį įtraukė brolius Eliasą (201) ir Mikealį (313) Ymerius, Markusą Erikssoną (355) ir Johaną Brunstromą.

„Džiaugiuosi komandoje turėdamas šiuos žaidėjus. Manau, kad jie yra pasirengę artėjančiai dvikovai prieš Lietuvą. Norime grįžti į pirmąją Deviso taurės varžybų grupę. Pirmus du žingsnius šio tikslo link žengėme šiemet įveikdami Tuniso ir Turkijos tenisininkus. Lietuviai taip pat laimėjo du susitikimus, vadinasi, tai yra pajėgus varžovas“, – teigė J. Hedsbergas.

R. Mugevičius, kalbėdamas apie artėjantį susitikimą, sakė, kad mačo favoritais bus aikštyno šeimininkai, tačiau jo auklėtiniams tai bus puiki proga įrodyti savo ambicijas.

„Švedija turi labai gilias teniso tradicijas. Puikiai žinau dabartinės jų rinktinės žaidėjus. Taip, jie kol kas nėra pasiekę tokių aukštumų kaip Bjornas Borgas, Stefanas Edbergas ar Robinas Soderlingas, tačiau jie dar jauni ir tikrai labai talentingi. Nepaisant to, mes keliausime į Švediją su mintimis apie pergalę ir bilietą į aukštesnę Deviso taurės varžybų grupę. Žinoma, mūsų situaciją komplikuos tai, kad neturėsime dviejų tikrai pajėgių žaidėjų. Tačiau puikiai žinau Lauryno galimybes, o likusiems mūsų žaidėjams mačas su švedais bus puiki patirtis bei galimybę parodyti savo ambicijas tenise ir meistriškumą“, – aiškino R. Mugevičius.

Švedijos ir Lietuvos teniso rinktinių susitikimas vyks rugsėjo 15–17 dienomis. Keturi vienetų ir vienas dvejetų susitikimai vyks centrinėje Bostado aikštyno aikštėje ant grunto dangos. Vasarą čia vyksta Teniso profesionalų asociacijos (ATP) „World Tour 250“ serijos turnyras, kuris kelis metus ATP žaidėjų buvo pripažintas geriausiais organizuojamu teniso sezono turnyru.

Pergalę iškovosianti komanda kitą sezoną žais pirmoje Deviso taurės grupėje.

Šių metų Deviso taurės sezone Lietuvos rinktinė vienodu rezultatu 3–2 įveikė Madagaskaro ir Gruzijos rinktines, o Švedija 3–2 nugalėjo Tunisą ir 4–1 – Turkiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.