EUROLYGA 2023

Daviso taurė: Lietuvos vyrų teniso rinktinės štabą papildė Paulius Jurkėnas

Vilniaus teniso akademijos treneris Paulius Jurkėnas papildė Lietuvos vyrų teniso rinktinės trenerių štabą. Daugiau nei dešimtmetį jaunuosius tenisininkus rengiantis P. Jurkėnas talkins Lietuvos rinktinės kapitonui Rimvydui Mugevičiui jau artimiausioje lietuvių dvikovoje su Estija.

 Paulius Jurkėnas.<br> LTS nuotr.
 Paulius Jurkėnas.<br> LTS nuotr.
 Paulius Jurkėnas.<br> LTS nuotr.
 Paulius Jurkėnas.<br> LTS nuotr.
 Paulius Jurkėnas.<br> LTS nuotr.
 Paulius Jurkėnas.<br> LTS nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 14, 2017, 12:07 PM

Praeityje P.Jurkėnas pats yra gynęs Lietuvos teniso rinktinės garbę. 2000 metais dvejetų mače, poroje su Gvidu Sabeckiu, jis 6:3 6:3 įveikė kipriečius Marcosą Baghdatį ir Demetriosą Leontį.

Vėliau tenisininkas pasirinko studijas Vakarų Floridos universitete JAV, kur taip pat žaidė tenisą universiteto komandoje. Trenerio karjerą sportininkas pradėjo 2006 metais. Jis turi įgijęs Anglijos teniso asociacijos trenerio licenciją.

Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas sako, kad sprendimas stiprinti rinktinės trenerių štabą susijęs su siekiu į komandą pamažu pritraukti perspektyvų jaunimą.

„Šiuo metu turime kelis tikrai perspektyvius keturiolikos ir penkiolikos metų tenisininkus, kurie ateityje gali sudaryti mūsų komandos pagrindą. Norime, kad jau dabar jie iš vidaus pamatytų Daviso taurės varžybų virtuvę, pajustų atmosferą. Šie tenisininkai dalyvaus rinktinės stovyklose. Suprantama, komandos kapitonas R.Mugevičius daugiau dėmesio skirs rinktinės pagrindui, o P.Jurkėnas stovyklos metu daugiau darbuosis su rezervu“, – aiškina R.Grušas.

Lietuvos ir Estijos teniso rinktinių susitikimas 2018 metų vasario 3-4 dienomis vyks Šiaulių teniso mokykloje. Bilietus į varžybas galima įsigyti interneto svetainėje ticketmarket.lt. Pirmą varžybų dieną, šeštadienį, vyks du vienetų susitikimai, o sekmadienį žiūrovai iš pradžių išvys dvejetų mačą, o vėliau – rinktinių lyderių ir antrų komandų rakečių tarpusavio akistatas.

Abiejų rinktinių kapitonai šiai tarpusavio dvikovai planuoja išrikiuoti savo stipriausias sudėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.