Boksininkas D. Šemiotas svajoja uždainuoti Džomolungmoje

Daugirdas Šemiotas (31 m.) – Riterio kryžiaus ordino kavalierius, vienas garsiausių šalies boksininkų, olimpietis ir verslininkas, neseniai aplinkinius nustebinęs pradėta dainininko karjera, rašo žurnalas „Stilius“.

Daugirdą Šemiotą nuolat palaiko ir į priekį stumia žmona Kristina bei sūnus Nikolas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugirdą Šemiotą nuolat palaiko ir į priekį stumia žmona Kristina bei sūnus Nikolas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 31, 2015, 9:11 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:30 PM

Naujų iššūkių trokštantis vyras įsitikinęs, jog atlikėjo Elvio Presley dainą „My Way“ jis būtinai užtrauks užkariavęs aukščiausią pasaulio viršukalnę Džomolungmą.

Neretai gražuoliuku pavadinamas vis dažniau koncertinėje scenoje pasirodantis D.Šemiotas širdyje – kovotojas, kuriam nėra nieko neįmanoma.

Praėjusį rudenį projekte „Lietuvos balsas“ prieš televizijos kameras dainuoti išdrįsusį juodaplaukį, rudų skvarbių akių ir žemą balsą turintį D.Šemiotą dainininkė Inga Valinskienė prilygino nešlifuotam deimantui, kuris gali padaryti viską, kad imtų spindėti ir taptų vertingas.

„Gyvenime galima pasiekti net iš pirmo žvilgsnio neįmanomų dalykų. Svarbiausia – užsibrėžti tikslą ir atkakliai jo link eiti“, – įsitikinęs daugybę svarbių sporto apdovanojimų iškovojęs ir iš prezidento Valdo Adamkaus rankų Riterio kryžiaus ordiną „Už nuopelnus Lietuvai“ gavęs D.Šemiotas.

Dainininko karjerą pradėjęs vyras ruošiasi ne tik vis naujiems koncertams, bet ir žada įrašyti savo perdainuotų vieno mėgstamiausių atlikėjų E.Presley dainų albumą.

D.Šemiotas neslepia: iki profesionalaus dainininko jam toli, tačiau jis lanko dainavimo pamokas, daug dirba, patirties semiasi iš žinomų šalies atlikėjų.

Sportininkas puikiai žino, kokia kaina pasiekiama šlovė. Dvylikos metų bokso ringe atsidūręs D.Šemiotas netrukus pajuto pirmųjų vaikiškų pergalių skonį, tačiau kol pasiekė sporto aukštumas, jam teko daug ir ilgai dirbti, išmokti ne tik smūgiuoti, bet ir ugdyti valią, kantrybę, ištvermę.

„Kopti į sceną – tai toks pat iššūkis kaip ir eiti į bokso ringą. Prieš publiką, kaip ir prieš varžovą, turi būti geros formos, tvirtas emociškai, kad įstengtum tramdyti jaudulį, nusiteiktum parodyti, ką geriausiai sugebi“, – įsitikinęs vyras.

Kada Pekino vasaros olimpinių žaidynių dalyvis, Europos ir pasaulio čempionatų prizininkas, aštuonis kartus Lietuvos bokso čempionas ir prieš penkerius metus Kaune įkurto bokso klubo „Daugirdas Gym“ savininkas, kineziterapeuto magistro diplomą įgijęs vyras pradėjo dainuoti ir kam jam to prireikė?

Draugų, artimųjų vakarėliuose, šventėse ir karaokės klubuose D.Šemiotas uždainavo gerokai anksčiau nei pasirodė televizijoje. Jis net sulaukdavo ovacijų bei pagyrų.

Nuo mažens muziką mėgstantis vyras prieš atsakingas varžybas ringe, kaip ir daugelis sportininkų, be jos neapsiėjo. Muzika kovotojams suteikia dar daugiau jėgų, o jeigu reikia, ir nuramina.

Per vienas Kalėdas D.Šemiotas iš plaukų stiliste dirbančios žmonos Kristinos sulaukė staigmenos – ji padovanojo dainavimo pamokas pas vokalo mokytoją Eglę Gelažiūtę.

Mokydamasis sportininkas pajuto, kad dainuodamas atitrūksta nuo kasdienybės, atsipalaiduoja, išvalo mintis ir net patiria malonumą. Tai virto pomėgiu.

„Daugeliui žmonių sportas yra relaksacija, o man jis – kasdienis darbas. Atsipalaiduoti reikia kitokių būdų“, – neslėpė D.Šemiotas, kuris neretai lyginamas su pasaulinio garso dainuojančiais boksininkais Manny Pacquiao, Oscaru De La Hoya, Roy Jonesu.

Tačiau vyras eina ne jų, bet savo keliu. Be to, nori įrodyti, jog boksininkai ir kitų kovinių sporto šakų sportininkai yra įdomios, įvairiapusės, išsilavinusios, tvirtos, o ne ribotos ar net kvailos asmenybės, kaip galbūt kam nors atrodo.

Naujų iššūkių gyvenime nevengiantį D.Šemiotą nuolat palaiko ir į priekį stumia šeima – tėvai, bendraamžė žmona bei dešimtmetis sūnus Nikolas. Iš artimų žmonių jis nėra girdėjęs, kad turėtų sustoti, atsisakyti pomėgių, daugiau dėmesio skirti šeimai. Problemų nekyla ir dėl koncertinės veiklos.

„Nei aukšti sporto laimėjimai, nei prasidėjusi dainininko karjera mano požiūrio į artimuosius, bičiulius ir apskritai žmones nepakeitė. Pūstis tikrai nėra dėl ko, žvaigžde savęs nelaikau.

Vadovaujuosi taisykle: viskas, ką padarei, grįžta bumerangu. Todėl esu laimingas, kad šeima mane palaiko ir supranta“, – kalbėjo sportininkas.

Su Kristina kaunietis susipažino būdamas šešerių metų, kai abu mokėsi parengiamojoje klasėje. Po to keliolika metų jie nesimatė, o vėl susitikę nebeišsiskyrė.

„Likimo neapgausi. Su dabartine žmona kartu lakstėme vaikų darželyje ir, išduosiu paslaptį, buvome kritę vienas kitam į akį ir pasibučiavę. Tai prisiminėme po daugelio metų, kai šnekučiuodamiesi apie vaikystę išsikalbėjome, kad lankėme tą pačią parengiamąją klasę. Kiekvienas namie netgi turėjome tą pačią nuotrauką“, – juokdamasis pasakojo D.Šemiotas.

Kaunietis jį palaikančiai žmonai serenadų nedainuoja, tačiau Kristina pirmoji išgirsta visas sutuoktinio atliekamas naujausias dainas. Vyras niūniuoti ir net garsiai užtraukti kokią nors naują dainą namie mėgsta labai dažnai.

D.Šemiotas artimiausiu metu dainuoti pasiryžęs ir kalnų viršukalnėse. Laisvalaikiu su šeima keliauti, skraidyti parasparniais, aitvaruoti ir nardyti mėgstantis vyras vis dažniau pagalvoja ir apie naują ne mažiau aistringą sporto šaką – alpinizmą.

„Kai įkopsiu į Džomolungmą, visu balsu plėšiu E.Presley kūrinius“, – žadėjo D.Šemiotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.