Kas slypi po tyru ir gležnu Taylor Swift įvaizdžiu?

Jei prieš septynerius metus kas nors būtų pasakęs, kad sulaukusi 25-erių Taylor Swift įsiverš į prestižinį „Forbes“ sudaromą įtakingiausių pasaulio moterų šimtuką, daugelis tik būtų nusijuokę. Tačiau dabar kritikams tenka prikąsti liežuvį – kantri ir popmuzikos atlikėjos žvaigždė šiandien šviečia taip ryškiai, kaip niekada.

Kas slypi po tyru ir gležnu Taylor Swift įvaizdžiu?<br>„Vida Press“ nuotr.
Kas slypi po tyru ir gležnu Taylor Swift įvaizdžiu?<br>„Vida Press“ nuotr.
Septynis „Grammy“ apdovanojimus pelniusi T.Swift iš pažiūros atrodo miela ir gležna, tačiau atlikėjos draugai sutartinai teigia, kad ji – be galo neurotiška ir užgauli, be to, dar ir darboholikė – jai žūtbūt reikia viską kontroliuoti.
Septynis „Grammy“ apdovanojimus pelniusi T.Swift iš pažiūros atrodo miela ir gležna, tačiau atlikėjos draugai sutartinai teigia, kad ji – be galo neurotiška ir užgauli, be to, dar ir darboholikė – jai žūtbūt reikia viską kontroliuoti.
Per devynerius metus T.Swift karjeros laiptais kilo ryžtingai ir tvirtai, tarytum nė sekundę neabejojo savo sėkme.<br>„Vida Press“ nuotr.
Per devynerius metus T.Swift karjeros laiptais kilo ryžtingai ir tvirtai, tarytum nė sekundę neabejojo savo sėkme.<br>„Vida Press“ nuotr.
Atlikėjos širdį užkariavo elektroninės muzikos kūrėjas Calvinas Harrisas.<br>„Instagram“ nuotr.
Atlikėjos širdį užkariavo elektroninės muzikos kūrėjas Calvinas Harrisas.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Jun 24, 2015, 3:30 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 2:35 PM

Septynis „Grammy“ apdovanojimus pelniusi T.Swift iš pažiūros atrodo miela ir gležna, tačiau atlikėjos draugai sutartinai teigia, kad ji – be galo neurotiška ir užgauli, be to, dar ir darboholikė – jai žūtbūt reikia viską kontroliuoti. Ir nuo žemės paviršiaus ji nušluos bet ką, kas tik išdrįs stoti jai skersai kelio siekiant muzikinės karjeros.

Per devynerius metus T.Swift karjeros laiptais kilo ryžtingai ir tvirtai, tarytum nė sekundę neabejojo savo sėkme. Pildytis dukters svajonėms padėjo ir pasiturintys tėvai. Buvę finansininkai Scottas ir Andrea Swiftai nuo mažumės rūpinosi šviesia savo pirmagimės ateitimi – ne tik išrinko jai tiek moterims, tiek vyrams tinkamą vardą (tikėjo, kad tai padės Taylor kilti karjeros laiptais nejaučiant moterų diskriminacijos), bet ir iš gimtosios Pensilvanijos į Našvilį persikėlė tik tam, kad pastūmėtų dukters muzikinę karjerą.

Kantri muzika atlikėjai tarytum įaugusi į kraują – juk ji užaugo didžiulėje kaimo sodyboje, o šalimais pievoje ganydavosi net septyni žirgai. Ką jau kalbėti apie Kalėdų eglučių medelyną, pavertusį T.Swift vaikystę tikra pasaka.

Tikra muzikos industrijos ekspertė ir puiki viešųjų ryšių specialistė T.Swift šiandien karaliauja ne tik populiariausių dainų sąrašuose, bet ir interneto erdvėje. Graudūs, emocingi, retsykiais net šmaikščiai savikritiški vaizdo klipai „YouTube“ tinkle patiktukus renka žaibišku greičiu. Hitais tampančios dainos netrunka pasiekti populiarumo aukštumų.

O kur dar socialinių tinklų, kuriuose atlikėja turi net 58 mln. sekėjų, įtaka. Taylor galima drąsiai vadinti ne tik apsukria, bet ir nesužvaigždėjusia pramogų pasaulio atstove. Socialinių tinklų paskyrose ji dažnai atrašo savo gerbėjams taip, tarytum jie – jos draugai, ir dažniausiai atsako ta pačia kalba, kuria į ją kreipiasi gerbėjai.

T.Swift nuolat dalijasi šmaikščiais vaizdo įrašais, pasipasakoja apie savo kasdienybę ir dalijasi patarimais. Ji spėja pasidžiaugti ir mažytėmis smulkmenomis, į kurias dažna žvaigždė net dėmesio nekreiptų, tarkime, persirengimo kambaryje paliktu saldainių dubenėliu. Cinikams tai kelia nuostabą. Na, nejaugi 65 mln. svarų sterlingų kasmet uždirbanti žvaigždė galėtų džiaugtis tokiais niekais?

Tiesa, yra vienas portalas, kuriam Taylor nė neketina skirti dėmesio, – tai populiariausia pasaulyje nemokama legalios muzikos transliacijų platforma „Spotify“, iš kurios atlikėja visai neseniai pašalino visus savo kūrinius. Paprastai kalbant, 2008-aisiais Švedijoje savo veiklą pradėjusi bendrovė siūlo nemokamai arba už nedidelį mėnesinį mokestį internetu klausytis ar atsisiųsti milijonus dainų.

T.Swift neslėpė savo pasipiktinimo – už dyką dalinamos dainos praranda savo vertę, o kūrėjams už jų indėlį į muziką turi būti atlyginta.

Nuo to laiko, kai tapo visuotinai pripažinta žvaigžde, T.Swift labai sulyso – atlikėjos gerbėjai ir mitybos ekspertai ėmė ne juokais jaudintis dėl jos sveikatos.

Teigiama, kad kantri ir popmuzikos žvaigždė sveria vos kiek daugiau nei 50 kilogramų, o ūgis – net 1,78 metro. 34 (europietiško) dydžio drabužius vilkinti žvaigždė atrodo tokia liekna, kad papūtus vėjui, regis, turėtų sulūžti.

Dabar Taylor nė kiek neprimena tos kiek putlesnės mergaitės, kokia buvo savo karjeros pradžioje. Ekspertai tiki, jog iš dalies šie svorio pokyčiai įvyko dėl to, kad atlikėja laikosi dietos, kurios pagrindas – visiškas glitimo atsisakymas.

Be to, T.Swift kasdien po valandą sportuoja kartu su garsenybių pamėgta trenere Tracy Anderson. Ji ne vienai garsiai savo klientei yra patarusi laikytis ekstremalios dietos – vos 500 kalorijų per dieną.

Dar būdama 19-metė T.Swift sulaukė provokuojamų klausimų apie svaigiuosius gėrimus ir cigaretes. Tiesa, jos požiūris buvo tiesmukas: „Neturiu jokio intereso svaigintis. Jaučiuosi atsakinga už savo veiksmus ir žodžius.“

O atsakomybės ant žvaigždės pečių gula kur kas daugiau nei dažnai 25 metų merginai. Juk Taylor žavisi daugybė jaunų merginų, jos įtaka nenuginčijama, tad norom nenorom tenka rodyti gerą pavyzdį.

Tik ne viskas auksas, kas auksu žiba. Aptempti drabužiai, gilios iškirptės – T.Swift nevengia demonstruoti savo seksualumo. Kartą per fotosesiją leidiniui „Rolling Stones“ atlikėja pozavo apsivilkusi šlapius marškinėlius. Interviu žvaigždė taip pat prisipažino bijanti, kad vieną dieną paparacai nufotografuos ją nuogą jos miegamajame. Šį faktą šventuolė, be abejo, galėjo pasilikti sau.

T.Swift ir toliau nepaliaujamai gerina savo įvaizdį visuomenėje. Ji yra labdaringos veiklos aktyvistė, nuolat remianti nuo stichinių nelaimių nukentėjusius žmones, besirūpinanti vaikų gerovei skirtų fondų finansavimu ir dažnai ligoninėse lankanti savo mažuosius gerbėjus.

Roberto F.Kennedy centro atstovai ją skambiai yra pavadinę „tokia mergina, kokia norėtume, kad taptų kiekvieno iš mūsų dukra“.

O štai 2012 metais pirmoji JAV ponia Michelle Obama atlikėjai įteikė apdovanojimą už pasiaukojimą padėti kitiems.

Jei internete bandysite rasti nuotrauką, kurioje gerokai padauginusi T.Swift ropoja iš naktinio klubo, skaudžiai nusivilsite, mat tokių tiesiog nėra. Sveiką gyvenimo būdą propaguojanti ir žalingų įpročių neturinti mergina stengiasi vengti skandalų. Štai kodėl internete nutekinus nuogų įžymybių nuotraukas atlikėjos pavardės gėdingajame sąraše nebuvo.

Pasak garsių Taylor bičiulių, skandalų jai pavyksta išvengti todėl, kad ji pernelyg subrendusi pagal savo amžių.

„Taylor tiesiog tobula. Ji niekuomet neapkalbinėja žmonių ir yra maloni visiems be išimties“, – apie bičiulę teigė viena geriausių jos draugių, „Victoria’s Secret“ manekenė Karlie Kloss.

Tik štai geriausių draugių Taylor turi ne vieną ir ne dvi. Ji bičiuliaujasi su atlikėjomis Selena Gomez, Demi Lovato, Ellie Goulding, Lorde, aktorėmis Emma Stone, Lena Dunham ir net maištininkėmis Kelly Osbourne ir Cara Delevingne. Su ja karaokę mielai traukia ir princas Williamas.

T.Swift nuolat apsupta draugų – ir kas gi galėtų stebėtis? Atlapaširdė atlikėja skiria dėmesį ne tik savo garsiems bičiuliams, bet ir vaikystės draugams. Kad ir kaip būtų keista, Taylor į savo namus nesibodi pasikviesti net kelių laimingųjų, kad jie kartu praleistų popietę kepant įvairiausio skonio keksiukus. Ir kas gi nenorėtų tokios draugės?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.