Kristupas Krivickas parodė ūgtelėjusį sūnų ir pasakė, ko labiausiai reikia

Žurnalistui ir TV laidų vedėjui Kristupui Krivickui (37 m.) šie metai – sudėtingi. Gyvenimo planus nuolat lydėjo juodi debesys. Gegužės pabaigoje Kristupas su žmona Jurgita (34 m.) susilaukė sūnaus, kuris gimė per anksti ir svėrė tik 1 kg 300 g.

Kristupas Krivickas su žmona Jurgita ir sūnumi Augustu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kristupas Krivickas su žmona Jurgita ir sūnumi Augustu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 1:21 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:23 AM

Šiandien K.Krivickas džiaugiasi, jog per anksti gimusiam sūnui buvo suteikta reikalinga pagalba. Žurnalisto ir jo žmonos vaikas jau namuose, stiprus ir gerokai ūgtelėjęs.

Kristupas pasidalijo mintimis apie reikalingą pagalbą kitiems vaikams ir dėkojo, kad tiek daug žmonių suprato.

„Valio!!! Pagaliau!!! Šiandien Kauno klinikose atidarytas pirmasis Lietuvoje neišnešiotų naujagimių gyvybes gelbstintis Motinos pieno bankas!!! Noriu pasidalinti šia gerąja naujiena su jumis visais – juk artėja Kalėdos...

Gerų žinių metas! Gegužės 26-ąją mano šeima patyrė didžiausią likimo atneštą išbandymą – Kauno klinikose trimis mėnesiais anksčiau numatyto laiko gimė mano sūnus Augustas.

Gimė sverdamas vos daugiau nei 1 kilogramą. Ankstukas, neišnešiotukas – taip vadinami tokie per anksti į šį pasaulį pasibeldę kūdikėliai. Jų gyvybė labai trapi. Jiems išgyventi ir užaugti sveikiems padeda tik begalinė šeimų meilė, medikų profesionalumas ir moderniausia įranga.

Džiugu, kad didžiąją dalį ankstukų pavyksta išgelbėti ir jie vėliau auga sveiki ir laimingi. Tačiau yra dar vienas gyvybiškai jiems svarbus elementas – tai motinos pienas. Būtent motinos pienas suteikia jiems papildomų jėgų kabintis į gyvenimą.

Deja, didžioji dalis ankstukus pagimdžiusių motinų dėl patirto streso kurį laiką neturi savo pieno. O pirmosios dienos yra pačios svarbiausios. Tuo tarpu kitos, anksčiau pagimdžiusios mamos, to pieno turi daug daugiau, negu reikia jų vaikeliui. Ir galėtų pasidalinti, deja, iki šiol tokios galimybės nebuvo.

Visas motinų pienas, taip reikalingas vaikeliams, keliaudavo į kriaukles. Nes norint jį saugiai surinkti, saugoti ir paduoti kūdikiams reikėjo specialios techninės įrangos, kad donorinis pienas būtų tinkamai patikrintas, saugomas ir patiekiamas.

Ir štai pagaliau – tiek paprasti Lietuvos žmonės, tiek rėmėjai suaukojo pakankamai lėšų ir Kauno klinikose šiandien buvo atidarytas pirmasis Lietuvoje Motinos pieno bankas! Juk artėja Kalėdos... gerų žinių metas!!!

Sakau AČIŪ visiems ir kiekvienam, kas prisidėjo prie šios iniciatyvos pinigais ar kitokia parama ir pagalba!

„Pagal pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijas, jeigu mama neturi galimybės žindyti, antrasis pasirinkimas maitinimui labai mažo svorio neišnešiotiems naujagimiams iki 1500 g turėtų būti donorinis motinos pienas – iki šiol tokio pasirinkimo neturėjome“, – teigia Kauno klinikų Neonatologijos klinikos vadovė prof. Rasa Tamelienė ir džiaugiasi, kad sena svajonė įsteigti motinos pieno banką Kauno regiono šeimoms pagaliau virto tikrove.

Kauno klinikose įkurtas donorinis motinos pieno bankas atitinka visus saugumo, patikimumo ir kokybės reikalavimus.

„Pieno banko donorėmis galės tapti visos mamos, neturinčios žalingų įpročių (rūkymas, alkoholio ar narkotikų vartojimas ir kt.), kurios iki 6 mėnesių maitina kūdikį“, – teigia Kauno klinikų gydytoja neonatologė Vilma Ivanauskienė.

Donorinio motinos pieno banko veiklą užtikrins moderni, kokybiška, pasaulyje pripažintų įmonių medicinos įranga.

Iki šiol pieno perteklių tekdavo išpilti, nes neištirtas ir neapdorotas jis nėra saugus.

„Donorinis pienas padės sumažinti neišnešiotų naujagimių sergamumą nekroziniu enterokolitu, t.y. žarnyno uždegimu, ir su šia liga susijusių komplikacijų: žarnyno operacijų, ilgalaikio maitinimo infuzijos būdu, ilgalaikio antibiotikų vartojimo, ilgalaikio gulėjimo intensyviosios terapijos skyriuje ir naujagimių mirštamumą“, – sako prof. Rasa Tamelienė“, – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.