Už tobulo Trumpų šeimos portreto – turčių intrigos

Ivanka Trump (35 m.) laikoma naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo slaptuoju ginklu. Kur jis skaldo – ji suvienija, kai jis prabyla šiurkščiai, ji lieka mandagi. Ar duktė taps tikrąja Trumpų dinastijos pirmąja ponia?

Už tobulo Trumpų šeimos portreto – turčių intrigos.<br>ViDaPress nuotr.
Už tobulo Trumpų šeimos portreto – turčių intrigos.<br>ViDaPress nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2016, 7:42 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:33 PM

Tuo metu, kai prezidento rinkimų kampanija artėjo į pabaigą, ir ant nepriekaištingo Ivankos Trump įvaizdžio atsirado pora dėmelių. Jos išryškėjo po skandalingo vaizdo įrašo, kur jos tėvas gyrėsi, kaip gali čiupinėti moteris.

Šia tema per Laguna Nigelio mieste (Kalifornija) surengtą „Fortune“ žurnalo „moterų viršūnių“ susitikimą Ivanka pridūrė: „Iš tokių kalbų jo neatpažįstu. Man buvo nemalonu tai girdėti.“

Tuo metu vos valanda kelio automobiliu, Berbanko oro uoste, interneto portalo „Buzzfeed“ įkūrėjas Jonah Peretti, klausydamasis interviu su Ivanka, prisiminė prieš kelerius metų įvykusį jųdviejų susitikimą viename Manhatano (Niujorkas) barų. Tuomet jį D.Trumpo duktė mažumėlę pribloškė.

Savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje J.Peretti parašė: „Stebiuosi, kad tėvo žodžiai ją šokiravo. Buvau su Ivanka susitikęs, ir tuomet ji pasakė: „Dar niekada nemačiau mulato penio. Bet su malonumu tai padaryčiau.“

Savo pasisakymą I.Trump griežtai paneigė, bet citatą patvirtino J.Peretti žmona Andrea. O tolesnių paaiškinimų D.Trumpo duktė apskritai atsisakė pateikti.

JAV prezidento rinkimų kovos įkarštyje šie žodžiai neturėjo didelės reikšmės. Juolab kad ir baras, kuriame nuskambėjo šie žodžiai, liūdnai pagarsėjęs kaip ūžavimo vieta. Tačiau ši istorija atskleidė, kad Ivanka – taip pat ne šventoji, nors tokia aureole ją apgaubė Amerika.

Daugeliui D.Trumpo kritikų susidaro įspūdis, kad 35-erių moteris yra vienintelis žmogus, kuris pajėgtų suvienyti dėl naujojo Amerikos prezidento susikiršinusią tautą.

I.Trump įkūnija Amerikos merginos įvaizdį („All American Girl“): aukšta, šviesiaplaukė, liekna, per interviu visuomet mandagi. Trijų vaikų mama, kuri dar ir karjerą daro. Visada, kai Ivanka matoma su savo šeima, ji skleidžia džiaugsmą. Dėl savo vyro Jaredo Kushnerio ankstesnį tikėjimą iškeitusi į judaizmą Ivanka nuolat lankosi sinagogoje ir savaitgaliais pati ruošia maistą.

Interneto portalas „Business Insider“ vadina ją slaptuoju D.Trumpo ginklu. „Wash-ington Post“ net išsakė spėjimą, kad be dukters nekilnojamojo turto magnatas sunkiai būtų laimėjęs rinkimus. Būtent I.Trump dėka skandalingąjį milijardierių palaikė daugelis moterų – net 62 proc. jų baltaodžių, nebaigusių koledžo.

Kai televizijos kanalo CBS pokalbių laidai „60 Minutes“ D.Trumpas davė savo pirmąjį, kaip JAV prezidento, interviu, Ivanka sėdėjo šalia tėvo ir jo žmonos Melanios.

Broliams Ericui (32 m.), Donaldui jaunesniajam (38 m.), taip pat netikrai seseriai Tiffany (23 m.) teko atsisėsti antroje eilėje. Ivanka vilkėjo elegantišką suknelę iš savo kurtos kolekcijos.

„Sunku nusakyti jausmus, kai tėvas tampa prezidentu. Mes juo taip didžiuojamės“, – pasakė savo maloniu žemu balsu.

Pasak I.Trump, ilga rinkimų kova, daugybė įspūdžių jos tėvą turėjo padaryti geresniu žmogumi.

Vis dėlto atsakydama į klausimą, ar paliks bendrovę ir darbuosis Baltuosiuose rūmuose, D.Trumpo duktė papurtė galvą ir pasakė: „Bet esama daug dalykų, prie kurių prisidėsiu.“

Ekspertai mano, kad Ivanka perims neoficialios pirmosios ponios vaidmenį, nes jos vienuolika metų vyresnei pamotei ši pozicija galėtų būti per sunki. Iš Slovėnijos kilusi Melania esą visuomet buvo prieš savo vyro kandidatūrą. Atrodo, kad per viešus pasirodymus ji jaučiasi nejaukiai.

Ivanka ir jos broliai oficialiai pakviesti į komandą, turinčią iki sausio 20-osios parengti Baracko Obamos prezidentavimo perdavimą D.Trumpui.

Be to, Ivanka pranešė, kad užsiims vaikų globos klausimais, o šiaip jau ji, kaip pati tvirtino, nenorinti kištis į savo tėvo politiką.

Tokiomis opiomis temomis kaip homoseksualų santuokos ar abortai ji niekada neišsakė savo pozicijos. I.Trump pernelyg atsargi, mat tai galėtų pakenkti verslui.

Duktė, kaip ir tėvas, savo įvaizdį pavertė prekės ženklu. Prisistatymu savo „Instagram“ paskyroje: amerikietė žmona, motina ir verslininkė – ji atskleidžia savo prioritetus. Ir čia pat pristatomi jos kolekcijos sijonai, palaidinės ir batai, kurių kaina – mažesnė nei 100 dolerių.

Po pasirodymo Respublikonų partijos suvažiavime į savo „Twitter“ paskyrą įkėlė įrašą: „Čia nuoroda „patinka“ į Ivankos aprangą.“ Rožinė 138 dolerius kainavusi suknelė buvo kaipmat nupirkta.

Teigiama, kad 2013-aisiais savo prekės ženklo gaminių I.Trump pardavusi už 250 milijonų dolerių. Ji – tokia populiari, kad plastikos chirurgas iš Hjustono teigia, jog savo klientes stengiasi taip padailinti, kad jos atrodytų kaip Ivanka.

Iš pikantiškų D.Trumpo dukters gyvenimo detalių galima paminėti draugystę su buvusios jos tėvo varžovės per JAV prezidento rinkimus Hillary Clinton dukterimi Chelsea.

Abi gyvena Niujorke, abi turi žymius tėvus, abi to paties amžiaus. Ivanka ir Chelsea susipažino per savo sutuoktinius.

Nešvarios JAV prezidento rinkimų kovos įkarštyje žiniasklaida manė, kad abiejų moterų draugystė gali nutrūkti. Ivanka netruko saldžiai prabilti: „Chelsea – šauni draugė. Esame vaikai, o ne kandidatai.“

Chelsea mažumėlę palūkėjo ir pridūrė: „Niekada niekam neprimetu atsakomybės už tai, ką daro tėvai. Ivanka lieka Ivanka.“

Išties būtų ciniška manyti, kad giminystės ryšius D.Trumpas pavertė strategija, bet būtent Ivanka prispyrė Chelsea pademonstruoti kilnumą.

Ivankos ir jos tėvo santykiai tokie artimi, glaudūs, kad kartkartėmis atrodo neįprastai. 1996-aisiais žurnalo „Vanity Fair“ fotosesijos metu 15-metė Ivanka pozavo su mini sijonėliu sėdėdama ant jo kelių. Ji kartkartėmis glostė tėvo smakrą, lyg norėdama jį sugundyti.

2004-aisiais duodamas interviu radijui D.Trumpas žavėjosi dailiu dukters užpakaliuku. Kitą kartą tėkštelėjo: „Su ja bendraučiau, jei nebūtų mano duktė.“

D.Trumpo biografas, Pulitzerio premijos laureatas Michaelas D’Antonio, ne kartą ėmęs interviu iš Ivankos, mano, kad ji pasiaukojamai myli tėvą. Ivankai ypač skaudu, kai iš jo juokiamasi.

Iš Čekijos kilusio modelio Ivanos Zelničkovos ir D.Trumpo antrasis vaikas – duktė Ivanka – gimė 1981-aisiais. Kai tėvai skyrėsi, jai buvo aštuoneri. Skyrybų metu kalba sukosi apie neištikimybę, seksą, milijonus.

„Vieną dieną manęs, grįžusios iš mokyklos, jau tykojo reporterių būriai. Sunku suvokti, kaip pastaruosius aštuonerius metus nereikėjo terapeuto pagalbos“, – prisiminė Ivanka.

Po skyrybų vaikai iš pradžių gyveno su motina, po to buvo įkurdinti internate. Skandalingoji Niujorko žiniasklaida tikėjosi pikantiškų žinių apie šėliones vakarėliuose. Bet jų nuostabai ir didžiam nusivylimui, nieko panašaus neįvyko.

„Trumpai atidavė savo vaikus į internatą ne tam, kad jų atsikratytų. Jie norėjo, kad jų atžalos būtų apsaugotos“, – taip apie Ivanką sakė vienas jos mokyklos draugų.

Vienu klausimu Donaldas ir Ivana buvo tos pačios nuomonės: vaikai turi patys užsidirbti kišenpinigių. Ir taip Donaldas Trumpas jaunesnysis darbavosi vienoje iš tėvo viešbučių laivų prie-plaukoje, o Ivanka pradėjo modelio karjerą. Nosies ir smakro padailinimai prisidėjo prie jos sėkmės.

Ivanka rūpinosi savo mados linija ir tėvo viešbučiais, buvo jo televizijos šou „Mokinys“ („The Apprentice“) žiuri narė. Vykdomosios viceprezidentės – taip vadinasi D.Trumpo dukters pareigos – kabinetas, kaip ir jos brolių, yra 25-ajame „Trump Tower“ aukšte Penktajame aveniu.

Aukštu žemiau dirba Ivankos tėvas. Ji ir jos broliai beveik kasdien kartu valgo pietus, bent taip teigia buvusi tarnautoja.

Ivankos vaidmuo Trumpų šeimos dinastijoje yra dar svarbesnis nuo to laiko, kai ji tapo Jaredo Kushnerio žmona. 35-erių vyriškis kilęs iš kitoje Hadsono upės pusėje įsikūrusio Naujojo Džersio nekilnojamojo turto dinastijos. Jo seneliai išgyveno holokaustą ir pabėgo iš Lenkijos į JAV.

Ir J.Kushneris pakviestas į D.Trumpo komandą, surinktą parengiamiesiems prezidento posto perėmimo darbams, jį lydėjo net į Vašingtoną. Ivankos sutuoktinis išmaniuoju telefonu fotografavo savo uošvio susitikimą su kadenciją baigiančiu prezidentu B.Obama, šalia pastarojo administracijos vadovo Deniso McDonougho buvo pastebėtas Baltųjų rūmų sode.

Televizijos kanalas CNN spėja, kad D.Trumpo žentas galėtų užimti svarbų postą „West Wing“ – prezidentiniame Vakarų sparne.

Ivankos sutuoktiniui J.Kushneriui, kurį daugelis laiko protingiausia D.Trumpo komandos galva, tiktų prezidento šešėlyje tūnančio asmens pozicija. Jis vengia viešumos, neturi savo socialinio tinklo „Twitter“ pasky-ros ir neskelbia jokių įrašų.

Bet rinkimų kovos metu D.Trumpas nuolat kvietė savo žentą į sceną ir jį gyrė: „Jis turi didelį politinį talentą. Jam patinka politika.“

Jau daugelį metų J.Kushneris vadovauja ne vieno milijardo vertės savo šeimos bendrovei ir leidžia Niujorko savaitraštį „The Observer“. Su Ivanka jis susipažino 2007-aisiais per verslo pietus draugų dėka, nes jų nuomone, šie du žmonės galėtų vienas kitam puikiai tikti.

Vėliau Ivanka žavėdamasi pasakojo, kai vieną dieną Jaredas užsitempęs ją ant namo stogo ir parodęs milžinišką teritoriją Brukline – ją buvo ką tik nupirkęs.

2009-aisiais J.Kushneris ir I.Trump susituokė. Jo tėvai primygtinai reikalavo, kad D.Trumpo duktė priimtų judaizmą.

„Toros studijoms ji lankė Manhatane šiuolaikinių ortodoksų mokymo įstaigą – Ramazo mokyklą ir šventinės ceremonijos metu gavo hebrajišką vardą Yael. Kai D.Trumpas lydėjo dukterį į sutuoktuves savo golfo klube, ant jo įžymiosios šukuosenos buvo uždėtas žydų galvos apdangalas – kipa.

Kiek įmanoma Kushneriai laikosi šabo, ir tuomet Ivanka neatsakinėja į tėvo skambučius. Šis yra sakęs: „Turėti dukterį žydę nebuvo mano planas, bet aš džiaugiuosi.“

Ivanka ir Jaredas sujungė dvi įtakingas šeimas. Abiem jiems svarbi ištikimybė, šeimos gerovė – aukščiau už asmeninius interesus, konkurentai persekiojami be jokių nuolaidų.

Kushnerių svoris Naujajame Džersyje yra toks pat kaip Trumpų Manhatane. Jaredo tėvas Charlesas – patriarchas, sergėjantis drausmę. Jo vyriausia atžala Jaredas privalėjo stebėti, kai tėvas darė griežtas pastabas darbuotojams, kad įteigtų, jog būtina veikti ryžtingai.

Bet kai Jaredui buvo 24-eri, į Kushnerių duris pasibeldė Federalinio tyrimo biuro (FTB) pareigūnai ir išsivedė tėvą. Charlesui Kushneriui buvo pateikti kaltinimai 18 nusikaltimų. Tarp jų – vengimas mokėti mokesčius, nelegalus partijos finansavimas ir poveikis liudininkams.

Be to, Ch.Kushneris klastingai atkeršijo savo seseriai, kuri buvo įtariama apšmeižusi jį finansų institucijai: pasamdė prostitutę, kad suvedžiotų sesers vyrą.

Į viešbučio „Red Bull Inn“ kambaryje stovėjusį radiją-žadintuvą buvo įmontuota filmavimo kamera, užfiksavusi kaip Ch.Kushnerio sesers vyras aistringai šūkčiojo: „Jaučiuosi kaip filme.“ Šis vaizdo įrašas buvo nusiųstas seseriai.

Kai Ch.Kushnerį nuteisė dvejus metus kalėti, sūnus buvo priverstas perimti bendrovę. Savo tėvą Jaredas lankė savaitgaliais. Vėliau Ch.Kushneris sakė: „Jis buvo geriausias sūnus tėvui, sėdinčiam kalėjime.“

Nuo to laiko, kai kovo mėnesį Ivanka pagimdė trečią vaiką, ji nuolat fotografuojasi ir į socialinį tinklą „Twitter“ kelia savo tobulos šeimos gyvenimo vaizdus bei filmukus. Būsto grindis dengiantys kilimai akinamai balti, vaikai visada švarūs.

Ivanka ir Jaredas – pavyzdinė amerikiečių pora: laiminga, lydima sėkmės, konservatyvių pažiūrų. Jie – tarsi gražaus naujojo D.Trumpo gyvenimo vitrinos reklama. Pasaulio, kokį rinkėjams žadėjo jis, 45-asis Amerikos prezidentas.

I.Trump ir J.Kushneris truputį panašūs į garsiąsias lėles – Barbę ir Keną. Jie atrodo kaip princas ir princesė – du personažai iš pasakos. Bet į juos žiūri ir žinai, kad gyvenimo tikrovė yra visiškai kitokia.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.