Moteris, kuriai atsiveria visos durys

Nekilnojamo turto (NT) ekspertė, „Capital home“ biuro savininkė ir vadovė Rasa Mitkienė džiaugiasi, kad darbas jai lyg nuotykis – niekada nežinai, kokias šiandien duris praversi, ką sutiksi ir kokių rodiklių pasieksi. R. Mitkienė – azartiška ir reikli vadovė, kuri labai mėgsta ir vertina laisvę, drąsiai laužo stereotipus, tačiau visada laikosi duoto žodžio.

 Nekilnojamo turto (NT) ekspertė, „Capital home“ biuro savininkė ir vadovė Rasa Mitkienė.<br> Jelenos Kurbatovos nuotr.
 Nekilnojamo turto (NT) ekspertė, „Capital home“ biuro savininkė ir vadovė Rasa Mitkienė.<br> Jelenos Kurbatovos nuotr.
 Jelenos Kurbatovos nuotr.
 Jelenos Kurbatovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 28, 2019, 2:25 PM

- Ar tiesa, kad nekilnojamo turto brokerius (NT) labiausiai žavi ir įkvepia tai, kad jums atsiveria visos, net ir pačių prabangiausių Vilniaus butų ir namų durys?

- Mėgstu taip pajuokauti. Nors iš tiesų mūsų srities ekspertams kasdien atidaromos labai skirtingų ir įdomių namų bei butų durys. Tik įėję galime pasakyti, prieš kiek metų darytas remontas ir kokios tendencijos vyrauja. Galime net įvardinti, kurių metų kolekcijos plytelėmis išklotos grindys. Esu tiek visko mačiusi, kad sunku viską prisiminti ir suskaičiuoti – nuo senų Vilniaus Šnipiškių, Žvėryno medinių trobelių su miegančiais „nedėkingais giminaičiais“ iki itin skoningų, prabangių ir su autentiška architektūra dvarų bei bažnyčių!

Tačiau, jei atvirai, nebuvo namų, kurie mane ypatingai nustebintų. Tiesa, bažnyčia, kurią reikėjo įvertinti, išties paliko didžiulį įspūdį. Kaip žuvis vandenyje jaučiuosi bendraudama, patardama ar padėdama priimti tinkamus sprendimus, susijusius su nekilnojamuoju turtu. Juk visiems, be išimčių, anksčiau ar vėliau sukirba mintis – keisti, pirkti, parduoti ar nuomoti savo nekilnojamąjį turtą?

- Įdomu, kokios moterys dažniausiai renkasi nekilnojamo turto sritį? Kokių asmeninių ir profesinių savybių reikalauja ši sritis?

- Moterų negalima įsprausti į jokius rėmus. Mes visos tokios skirtingos! Labai skirtingos ir šios srities ekspertės. Vienos – ramios, mėgstančios išklausyti, o kitos – kunkuliuojančios energija kaip kokie vulkanai. Skirtingi juk ir pirkėjai bei pardavėjai, tad kiekvienas pagal save, manau, ir specialistą pasirenka.

Tačiau visus, be išimties, vienijanti savybė – punktualumas, atidumas dokumentams, detalėms, gebėjimas ne tik klausyti bet ir išgirsti, ko iš tiesų žmogui reikia. Beje, tik gerbiant savo ir kitų laiką, galima pasiekti geriausių rezultatų. Deja, šiame darbe neįsivaizduoju svajoklės, menininkės ar savimylos, nes čia, kur dideli pinigai, reikalingas ypatingas konkretumas ir didžiulė atsakomybė.

- Kokių karjeros ambicijų ir tikslų jūs turite?

- Svajoju parduoti ekskliuzyvinius butus Vilniaus senamiestyje, apie kurių pardavimą niekur neskelbiama. Na, ir tik brokeriai supras, padvigubinti praėjusių metų pardavimus ir tai padaryti taip, kad laimingų šeimų mano pažįstamų rate būtų dar daugiau. Aš prisimenu visus savo klientus ir man tikrai visada smagu ir gera juos kur nors sutikti ir pasilabinti.

- Konkurencija jus labiau įkvepia ar gąsdina? Paatviraukite, ar didelė konkurencija šioje srityje?

- Manau, kad visose profesinėse srityse konkurencija veikia lygiai taip pat – skatina tobulėti ir neapkerpėti. Labai myliu savo darbą, su malonumu jį dirbu kiekvieną dieną, tikriausiai todėl nejaučiu jokios konkurencijos. Savo vertę šioje srityje puikiai jaučiu, už savo paslaugas garantuoju, nes tikrai žinau, kad viskas bus padaryta taip, kaip reikia. Gal todėl ir laiko apie konkurentus galvoti tiesiog nelieka. Be to, man visada malonu su stipriais šios srities ekspertais pakalbėti apie nekilnojamo turto naujienas, pasidalinti patirtimi arba tiesiog pasidžiaugti pasiekimais.

- Esate vadovė, ar sunku pačiai save mobilizuoti ir motyvuoti darbui? Kas padeda, kai būna tikrai sunku?

Aš labai disciplinuotas žmogus. O mano diena visada būna padalinta pagal darbų pobūdį, todėl niekada nejaučiu monotonijos. Džiaugiuosi, kad mano darbo pobūdis leidžia skirti laiko kelionėms, turiu stiprią komandą, kuria tikiu ir pasitikiu. Turime partnerius Kipre, tad kas kelis mėnesius tenka skristi į Kiprą. Pastaruoju metu daug keliaujame ir su šeima, o tas drauge praleistas laikas man – tobulas. Tačiau vis tiek kiekvienos kelionės metu nekantrauju kuo greičiau grįžti namo, atrodo gyvybiškai būtina jausti Vilniaus nekilnojamojo turto pulsą, rinkos naujienas.

- Kaip manote, kas vis tik lemia gerus pardavimų rodiklius: sėkmė, NT brokerio charizma, profesionalumas?

- Vienareikšmiškai profesionalumas! Tik tinkamai sudėliotos smulkmenos, kurios sukuria komfortišką visumą, garantuoja geriausią rezultatą. Mes griežtai draudžiame visiems flirtuoti su klientais – kur dideli pinigai, vietos meiliems pasišnekučiavimams nėra. Patikėkite, jaunos ir gražios brokerės greičiau susiranda svajonių namus, nei svajonių jaunikius.

- Išduokite, kokia jūsų sėkmės paslaptis?

Nesivaikau momentinės sėkmės ir visada stengiuosi būti sąžininga prieš save. Jei matau, kad būstas netinkamas pirkėjui, visada pasakau jam tiesiai. Mažai patirties turintiems, tačiau emocionaliems ir greitai susižavintiems, visada patariu, prieš priimant sprendimą, gerai pagalvoti. Žinoma, sprendimus priima patys žmonės. Žmonės labai skirtingi, todėl ir jų prioritetai ir poreikiai labai skiriasi. Tikiu, kad sėkmė lydi sąžiningus ir garbingus žmones.

Didžiąją savo laiko dalį skiriu kolektyvo plėtimui, visada intensyviai savo draugų aplinkoje ieškau patikimų, disciplinuotų žmonių, kurie prisijungtų prie mūsų komandos. Lietuvoje, o ypač Vilniuje ir Kaune jau kuris laikas nekilnojamojo turto rinka „verda“ ir nėra jokių ženklų, kad rimtų, todėl šios srities specialistų labai trūksta.

- Kaip paprastai prasideda jūsų diena?

Man produktyvi diena privalo prasidėti tada, kai visi dar miega! Tas nuostabus tylos metas, kai susidėliojus dienos darbus, atrašius skubius laiškus, paruošus svarbius dokumentus, galima ramiai, be streso ir skubos pradėti dienos darbus. Tuomet susitinku su potencialiais brokeriais, pardavėjais, pirkėjais, parodau būstus, vyksta derybos. Mano dienotvarkė skrupulingai sudėliota. Kiekvienam susitikimui griežtai skiriu tik valandą.

Mano visos darbo dienos panašios, tačiau niekada nebūna nuobodu, nes visą laiką susitinku su labai skirtingais žmonėmis. Labai vertinu gyvą bendravimą, mėgstu pažinti žmogų, išgirsti tikruosius jo tikslus. Man svarbiau ne „Gyvenimo aprašymas“, o asmeninės savybės, kaip žmogus bendrauja, koks jo požiūris į gyvenimą, sėkmę, pinigus… Mūsų sritis skirta stipriems, ambicingiems, tiems, kurie gali save realizuoti ir bet kurioje kitoje srityje. Nekilnojamo turto borkerio profesija – ne gelbėjimosi ratas, o galimybė gyventi jaučiant miesto ritmą.

- Lietuviai nuo seno labai savarankiški ir visus darbus stengiasi patys nudirbti. Tačiau vis dažniau pasikliauja profesionalais. Paaiškinkite, kodėl perkant ar parduodant nekilnojamąjį turtą, pasikonsultuoti su brokeriu būtina?

Jei turite laiko ir galimybių „žaisti pardavimo procesą“ ir esate susitaikęs su finansiniais nuostoliais, tuomet jums tikrai nereikia brokerio. Patikėkite, netinkama ir ne laiku ištarta frazė gali kainuoti dešimtis tūkstančių eurų. Visada klientų klausiu, norite parduoti ar pardavinėti? Jei parduoti, aš Jūsų paslaugoms! Jei pardavinėti, bandykite, žaiskite – rinka labai „karšta“, todėl tikrai bus įdomu! Tik, žinoma, tai atims labai daug laiko. Mes, NT ekspertai, tai vadiname brangiu žaidimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?