Prieš 22 metus Arvydo Sabonio žmona – apie prabangą, kaprizus ir skaudžius išgyvenimus

Prieš kone 22 metus „Stiliaus“ viršelyje pasirodė legendinio krepšininko Arvydo Sabonio (dabar 55 m.) žmona konkurso „Gražioji vilnietė '88“ nugalėtoja Ingrida Sabonienė (dabar 50 m.), rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

 Sabonių šeima.<br> LR ir socialinio tinklo nuotr.
 Sabonių šeima.<br> LR ir socialinio tinklo nuotr.
 Ingrida Sabonienė su dukra Aušrine.<br> LR archyvo nuotr.
 Ingrida Sabonienė su dukra Aušrine.<br> LR archyvo nuotr.
 Ingrida Sabonienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Ingrida Sabonienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Ingrida ir Arvydas Saboniai.<br> LR archyvo nuotr.
 Ingrida ir Arvydas Saboniai.<br> LR archyvo nuotr.
Ingrida Sabonienė su dukra Aušrine.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ingrida Sabonienė su dukra Aušrine.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ingrida Sabonienė (trečia iš kairės).<br>Socialinio tinklo nuotr.
Ingrida Sabonienė (trečia iš kairės).<br>Socialinio tinklo nuotr.
 Ingrida Sabonienė.
 Ingrida Sabonienė.
 Ingrida Sabonienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Ingrida Sabonienė.<br> LR archyvo nuotr.
Sabonių šeima tvirta kaip kumštis: (iš kairės) sutuoktiniai Ingrida ir Arvydas bei jų vaikai: Tautvydas, Žygimantas, Aušrinė ir Domantas.<br> Socialinio tinklo nuotr.
Sabonių šeima tvirta kaip kumštis: (iš kairės) sutuoktiniai Ingrida ir Arvydas bei jų vaikai: Tautvydas, Žygimantas, Aušrinė ir Domantas.<br> Socialinio tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Mar 7, 2020, 9:07 AM, atnaujinta Mar 8, 2020, 12:13 PM

Atvirą pokalbį tuo metu dar keturių mažamečių vaikų: Žygimanto (28 m.), Tautvydo (27 m.), Domanto (23 m.) ir Aušrinės (22 m.) mama pradėjo pasakojimu apie savo su vyru santykius.

„Kai būname svečiuose ar oficialiame priėmime, į vyrą kreipiuosi vardu. Namuose jį visada vadinu tėtuku arba mažučiu. O jis mane – mamyte, mamute, mažyte. Arvydas taip gražiai taria tuos žodžius, kad man iš malonumo širdis apsąla“, – 1998 metų birželio 19 dieną pasirodžiusiame interviu kalbėjo tuo metu NBA komandos „Portland Trail Blazers“ žaidėjo žmona.

Ingrida prisiminė, kaip su Arvydu vos nepavėlavo į savo vestuves. Įsimylėjėliai smagiai leido laiką įvairiuose Europos miestuose ir kelionėje užsibuvo ilgiau, nei planavo. Lietuvos sieną jie kirto likus dienai iki vestuvių: „Atvažiavome, galima sakyti, tiesiasi į puotą, kur laukė 200 svečių.“

Medaus mėnesį sutuoktiniai praleido Seišelių salose, kur išsirengė tik po ketverių metų santuokos.

Ingrida neslėpė, kad pirmaisiais gyvenimo JAV metais kalbos barjeras ir beveik be perstojo Portlande lyjantis lietus stūmė į depresiją. Kitais metais buvo lengviau, nes iš Ispanijos atvyko filipinietė auklė Linda.

Šiaurės Amerikos vakaruose, apie 200 kilometrų nuo Ramiojo vandenyno, Ingrida su vyru ir vaikais gyveno moderniame dviejų aukštų name su dideliu kiemu.

Interviu metu pagrandukei Aušrinei buvo vienuolika mėnesių. Du pirmieji sūnūs gimė Ispanijoje, kur A.Sabonis žaidė Valjadolido „Forum“ ir Madrido „Real“ klubuose.

Šeima Ispanijoje praleido šešerius metus. 1995 metų rudenį Arvydas savo karjerą pradėjo NBA – „Portland Trail Blazers“ ekipoje. Ten gimė trečias sūnus. Gimdyti dukterį I.Sabonienė taip pat nutarė Portlande.

Paklausta, ar norėtų penkto vaiko, daugiavaikė motina sakė, kad dar vienos dukrytės gal ir norėtų.

„Mergytę motinai auginti dvigubas džiaugsmas. Vyrai lieka vyrais. Iškeliaus iš namų, susiras žmoną ir pamirš mamą. O mergaitės ilgai būna mamos vaikai, dalijasi ir džiaugsmu, ir skausmu“, – kalbėjo I.Sabonienė, kuri tekėdama už krepšininko pasakė, kad gimdys tiek vaikų, kiek norės vyras.

Ingrida interviu metu pasakojo, kad lankydamasi įvairiose pasaulio šalyse mėgdavo užeiti į vestuvinių suknelių salonus ir net svarstė pati kada nors Lietuvoje atidaryti vestuvinių suknelių saloną. Bet vėliau šios idėjos atsisakė, nes laikui bėgant ir mūsų šalyje nuotakos gavo progą įsigyti gražių suknelių, be to, gyvenimas ją įsuko į šeimos verslą – Palangos viešbučio „Pušų paunksnėje“ statybas. Į Lietuvą grįžusi gyventi moteris vadovauja viešbučiui iki šiol, o jo restoranas garsėja savo virtuve, kurioje daug ispaniškų akcentų.

Galima drąsiai teigti, kad 1998 metais iškilęs viešbutis – I.Sabonienės kūrinys.

„Juodai dirbau su statybininkais, – taip Palangoje praleistą pusmetį prisiminė Ingrida, norėjusi viešbutyje sukurti jaukią atmosferą. – Mes su vaikais pirmieji išbandėme, kaip veikia baseinas, ar nevarva čiaupai, ar patogūs kambariai, ar skanus restorano maistas. Visko buvo: ir čiaupai varvėjo, ir patiekalai iš pradžių buvo ne itin skanūs.“

Po pergalės grožio konkurse svajojusi apie aktorės ar manekenės karjerą I.Sabonienė patikino, kad brangiausia, ką davė „Gražiosios vilnietės '88“ vardas, – tai pažintis su A.Saboniu.

Prieš 22 metus paklausta apie dietas I.Sabonienė atsakė pusiau juokais: „Neturiu laiko dietoms, nes visą gyvenimą esu nėščia. Tik suplonėju, ir vėl priaugu svorio. Tačiau šiaip mitybą stengiuosi reguliuoti. Pavyzdžiui, jei žinau, kad vakare teks eiti į priėmimą, pietų nevalgau“, – kalbėjo I.Sabonienė.

Moteris pasakojo, kad valgį visada gamina pati. Turėdama gausią šeimą maisto stengiasi nupirkti savaitei. Prisipažino, kad parduotuvėje stumdydama pilnus vežimėlius jaučiasi nejaukiai, nes tokiais kiekiais produktų retai kas perka. Vien tik pieno sakė perkanti 20 litrų.

„Kai namuose toks būrys žmonių, gaminti tenka dideliais kiekiais. Vaikai ypač mėgsta lazaniją. Iškart kepu kelias nemažas lazanijos skardas. Jų dažniausiai nelieka po pirmo prisėdimo, nes vaikai mėgsta į svečius pasikviesti draugų“, – apie gyvenimo Amerikoje ir vėliau Ispanijoje kulinarinius ypatumus pasakojo I.Sabonienė.

Ingrida stengėsi kiek įmanoma atsitraukti nuo kasdienių buities rūpesčių ir organizuodavo šeimos, draugų šventes.

Pavyzdžiui, savo vyrui 35-ojo gimtadienio proga Amerikoje ji parengė staigmeną. Į vyro gimtadienį kviesdama svečius Ingrida jų prašė rinktis 10 valandą vakaro, o vyrui pasakė, kad pokylis prasidės pusę vienuoliktos. Arvydas manė, kad tai bus kukli vakarienė su artimiausiais draugais. Tačiau į restoraną atvykusį sukaktuvininką pasitiko smagi muzika ir apie 100 „Happy Birthday“ dainuojančių svečių iš Lietuvos, Portlando, kitų Amerikos vietų.

Netgi gyvendami Portlande Saboniai nepamiršdavo Lietuvos. 1999 metų vasara jiems buvo ypatinga. Po dešimties metų trukusių statybų krepšininko šeima pagaliau šventė įkurtuves savo name Kaune.

Tais metais atvykusi į gimtinę vasaroti Ingrida su drauge „Joglės“ švaros centrų savininke Egle Gomarasca Klaipėdoje atidarė moteriškų apatinių drabužių parduotuvę „Intriga“, kurioje buvo prekiaujama italų firmos „La Perla“ moterišku apatiniu trikotažu.

A.Sabonis žmonai dažnai dovanodavo šilkinių apatinių ir būdavo laimingas matydamas ją švytinčią iš džiaugsmo. Galbūt dėl to garsus krepšininkas neatsispyrė pagundai ir Ingridai Vilniaus senamiestyje nupirko didelę parduotuvę, kurioje taip pat buvo prekiaujama „La Perla“ gaminiais.

„Iš dalies turėti tokią parduotuvę Vilniuje buvo mano kaprizas. Tačiau Arvydas sugebėjo tai pateikti lyg cukraus gabalėlį: tai mylimo vyro dovana už tai, kad pagimdžiau jam keturis vaikus“, – yra kalbėjusi I.Sabonienė.

Gyvenimas Amerikoje I.Sabonienei suteikė ir skaudžių išgyvenimų. 2000 metais moteris du kartus pateko į policijos nemalonę. Ji buvo sulaikyta neblaivi prie automobilio vairo. Moteriai buvo paskirta piniginė bauda, namų areštas ir ilgam laikui atimta teisė vairuoti automobilį. Nemalonūs įvykiai stipriai sukrėtė keturių vaikų motiną.

Tikėtina, kad iš nepamiltos Amerikos Ingrida su džiaugsmu grįžo į saulėtą Ispaniją, kai 2003 metais A.Sabonis ten tęsė krepšininko karjerą.

Dar 2002 metų vasarą Saboniai įsigijo prabangų būstą Pietų Ispanijoje, Malagos priemiestyje Toremoline.

Prabangus apie 800 kvadratinių metrų Sabonių butas buvo namo viršutiniame aukšte, todėl buvo galima gėrėtis puikiais vaizdais į jūrą, kalnus ir miestelį. Ant stogo buvo baseinas, rūsyje – treniruoklių salė. Nors Saboniai samdydavo tris kartus per savaitę ateinančią namų tvarkytoją, gyvenamuosius, ypač vaikų, kambarius Ingrida tvarkydavo pati, šeimai ir svečiams gamindavo valgyti.

A.Sabonio šeima džiaugėsi gyvenimu Ispanijoje, vietinių žmonių draugiškumu. Žygimantas ir jo brolis Tautvydas ten lankė vaikų krepšinio mokyklą. Vyresnėlis ėmė atstovauti pietinio šalies regiono Andalūzijos berniukų rinktinei.

Atrodo, kad bėgantis laikas I.Sabonienei nepavaldus. Vos tik ji pasirodo viešumoje, aplinkinių žvilgsnius traukia puikia išvaizda, dailia figūra.

„Ingrida laikosi įvairių dietų, atidžiai renkasi, ką valgyti. Vegetare mano dukra netapo, bet mėsos valgo mažai. Ji visada rūpinosi savo išvaizda, o metams bėgant – dar labiau“, – yra pasakojęs jos tėvas Antanas Mikelionis.

Ingridai svarbus ir sportas. Lankyti sporto klubą I.Sabonienė pradėjo pagimdžiusi trečiąjį sūnų. Moteris dailiai atrodyti stengiasi ir namuose: „Kai būdama namuose pasidarau makiažą, vyras klausia, kur eisiu. Niekur neinu, bet kai visi aplinkui vaikšto įlindę į sportinę aprangą, norisi susitvarkyti ir nustumti įkyrią kasdienybę“, – yra sakiusi Ingrida.

Jaunatviškai atrodanti I.Sabonienė 2011 metų lapkritį sužibėjo dizainerio Juozo Statkevičiaus mados šou: „Sutikau iš pagarbos Juozui. Jo rūbai man labai patinka. Kad ir kur jais pasipuoščiau, visada sulaukiu dėmesio ir komplimentų“, – pasakojo Ingrida, su kuria tuo metu podiumu žingsniavo ir jos duktė Aušrinė.

Iš įvairių jų teiginių, šeimos nuotraukų galima susidaryti nuomonę, kad su amžiumi Ingridos ir Arvydo meilė ir pagarba vienas kitam nė kiek nesumažėjo.

O prieš trejus metus sutuoktiniai dar kartą žengė prie altoriaus – po 27 metų bendro gyvenimo pora nutarė atnaujinti santuokos įžadus ir tai padarė Palangos Švč.Margelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Kukli ceremonija vyko tik artimiausių žmonių apsuptyje.

Sakoma, kad motinos savo vaikų atžvilgiu yra labai įžvalgios. Dar 1997 metais, kai vyriausiam sūnui Žygimantui buvo šešeri, Tautvydui penkeri, o Domantui dar nebuvo nė pusantrų metų, Ingrida pasakė: „Nors sakoma, kad didžiausias užauga pirmagimis, mūsų šeimoje, kaip dabar atrodo pagal vaikų sudėjimą, didžiausias turbūt bus Domantas. Mes jį vadiname Guliveriu arba milžinu.“

Paklausta, ar jie su vyru pasvajoja, kad kuris nors vaikas būtų krepšininkas, I.Sabonienė atsakė: „Kaip bus, taip. Aišku, tėčiui norėtųsi, kad kuris nors sūnus sektų jo pėdomis.“

Domantas, kaip ir jo garsusis tėvas praeityje, sėkmingai įsitvirtino NBA žaidėjų gretose. 2019 metų spalį D.Sabonis pasirašė 77 milijonų dolerių vertės sutartį su „Indiana Pacers“ komanda. Jis tapo pirmuoju lietuviu, pasirašiusiu tokios vertės sutartį. D.Sabonis neslepia šiltų jausmų amerikietei Shashanai.

Vyriausias sūnus Žygimantas kurį laiką sėkmingai žaidė krepšinį, tačiau vėliau suprato, kad sportas jam yra labiau pomėgis, ir pasinėrė į verslą.

Tautvydas, tėvų vaikystėje vadintas inteligentu, irgi profesionaliai žaidė krepšinį. Jis savo karjerą praleido antrojoje Ispanijos krepšinio lygoje, taip pat ne kartą gynė įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinių garbę.

Pernai T.Sabonis tapo Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandos vyriausiojo trenerio padėjėju. 2017 metų vasarą Tautvydas vedė savo išrinktąją lenkų kilmės kanadietę Pauliną Olivią Frukacz.

Jaunėlė Aušrinė neseniai Anglijos Vestminsterio universitete baigė verslo vadybos studijas. Ji artimai draugauja su „Šiaulių“ komandos krepšininku Roku Gusčiu (25 m.). Mergina nuolat tribūnose stebi savo mylimojo komandos žaidimą ir dažnai būna pasipuošusi „Šiaulių“ klubo atributika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.