Zendaya: nestandartinė auksinė mergaitė, keičianti pasaulį

Zendaya Maree Stoermer Coleman (25 m.) pernai ne vieno mados žurnalo pelnytai įvardyta kaip stilingiausia pasaulio moteris. Tačiau šis titulas – tik menkas medalis jos trofėjų spintoje, mat ji - ir geriausiai apmokama jaunoji aktorė, dainininkė, rašytoja, šokėja, Z kartos veidas.

  Zendaya dar paauglystės metais suprato, kad reikia parodyti viską, ką sugebi, jei jau Dievas dosniai apdovanojo įvairiais talentais.
  Zendaya dar paauglystės metais suprato, kad reikia parodyti viską, ką sugebi, jei jau Dievas dosniai apdovanojo įvairiais talentais.
   Zendaya dar paauglystės metais suprato, kad reikia parodyti viską, ką sugebi, jei jau Dievas dosniai apdovanojo įvairiais talentais.
   Zendaya dar paauglystės metais suprato, kad reikia parodyti viską, ką sugebi, jei jau Dievas dosniai apdovanojo įvairiais talentais.
  Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
  Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
 Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
 Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
 Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
 Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
 Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
 Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
 Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
 Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
 Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
 Zendaya – ir viena stilingiausių pasaulio moterų.
 Zendaya ir Tomas Hollandas.
 Zendaya ir Tomas Hollandas.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jul 26, 2022, 5:56 AM

Visą savo gyvenimą Zendaya stengiasi nepapildyti Holivudo auksinių mergaičių gretų. Ji nenori tapti paskalų, kurių šleifas velkasi paskui įžymybes, šaltiniu ir pigaus populiarumo objektu.

Šito išvengti sunku: aktorė turi 100 mln. sekėjų, sutartis su garsiais pasaulio mados namais ir nuomonės formuotojos statusą.

Bet Zendaya pernelyg protinga ir toliaregė, kad apsiribotų šiais tarptautinio populiarumo požymiais. Aktorė stengiasi įrodyti, kad nėra eilinė žvaigždutė, o asmenybė, įžymybės statusą panaudojanti kai kam svarbesniam. Gal dėl to, kad vaikystėje norėjo būti mokytoja?

To norėjo ir Zendayos tėvai – dėstytojai, labai įdomūs žmonės – ne tik pagal kilmę, bet ir pomėgius.

Zendayos tėvas – Kazembe Aja-mu Colemanas – afroamerikietis, turintis nigeriško, makedoniško ir airiško kraujo.

Motinos Claire Stoermer šaknys nusidriekia į Vokietiją, Airiją ir Škotiją.

Zendaya – Zendaya Maree Stoermer Coleman, gimusi Ouklande (Kalifornijos valstija), – gana vėlyvas vaikas. Tuo metu jos tėvui buvo sukakę beveik 40 metų. K.A.Colemanas iš ankstesnių santykių turėjo keturis sūnus ir dukteris.

Vaikystėje Zendaya dažnokai viešėjo ten, kur išaugo jos tėvas ir septyni jo broliai ir seserys, – nedideliame Emerivilio miestelyje prie Ouklando. Jų namas buvo statytas sudėtingu Amerikos istorijos periodu.

Jo rūsyje Zendayos dėdės ir tetulės, septintajame dešimtmetyje priklausę radikaliai afroamerikiečių organizacijai „Juodosios panteros“ („Black Panthers“), dažnai rengė susirinkimus.

Paauglystėje Zendayą abiem vardais vadino tik gerbėjai – iki tol, kol ji nusprendė, kad pakanka tik pirmojo. Antruoju – Maree – tėvas ir motina vadina tuomet, kai pyksta, tai reiškia, kad jos laukia dideli nemalonumai.

Zendayos vardas turi savo istoriją. Tėvai norėjo, kad jis būtų sudarytas iš kokios nors afrikiečių kalbos žodžių. Šonų genties kalboje rado vardą Tendai, kuris reiškia dėkingumą.

Jos tėvui, kuris gilinosi į Rytų kovos menus, labai patiko raidė Z – dzeno ženklas. Jis pridėjo ją ir taip atsirado dukters vardas.

Atrodo, kad šį vardą tėvai išrinko neatsitiktinai. Zendayos daliai teko daugybė laimingų faktų. Vienas jų – kad išskirtine išvaizda nepasižymėjusiems tėvams gimė itin graži duktė. Ne standartinė gražuolė, o ryški ir įdomi.

Žvelgiant į Zendayą dabar – nevaržomo elgesio, aktyvią – sunku patikėti, kad vaikystėje ji buvo liguistai uždara. Taip stipriai, kad tėvas ir motina net lankė seminarą tėvams, kurių vaikai serga autizmu.

Vaikų darželis Zendayai tapo tikru išbandymu: mergaitė su niekuo nebendravo ir buvo laikoma uždariausiu vaiku. Bet ir praėjus dviem dešimtims metų ji kartais prisipažįsta, kad, kaip ir anksčiau, nelabai mėgsta didelių susibūrimų ir triukšmingų vakarėlių. Zendayai labiau patinka būti su artimaisiais ir draugais.

Kas jai patiko vaikystėje?

Pavyzdžiui, anglų dramaturgas Williamas Shakespeare’as. Jo pjeses skaitė jau būdama aštuonerių, net neįtardama, kad ateityje jos laukia vaidmenys dramoje „Ričardas III“, komedijose „Dvyliktoji naktis“ ir „Kaip jums patinka“.

Mergaitė buvo labai plastiška, pasižymėjo puikiu ritmo pojūčiu, daug šoko – pirmenybę teikė hiphopui ir havajietiškam šokiui hulai.

Mokykloje Zendaya turėjo ir talentingos lengvaatletės, krepšininkės reputaciją. Treneriai jai žadėjo gerą ateitį.

Tėvas, fizinio lavinimo mokytojas, sunkiai susitaikęs su tuo, kad duktė netęs pedagogų dinastijos, pradėjo svajoti apie jos karjerą NBA. Bet Zendaya pasirinko kitą profesinį kelią ir jis dėkoja likimui, kad nespaudė dukters.

Buvęs fizinio lavinimo mokytojas vėliau tapo dukters vadybininku, visur ją lydėjo atkreipdamas aplinkinių dėmesį dredais, surištais į uodegą, ir valdingumu.

Vaikystėje Zendaya kentėjo nuo tėvo tyliai, bet primygtinai ištariamos frazės „mes einame namo“. Taip sakė, kai duktė blogai elgėsi: per Padėkos dieną senelių namuose prie stalo rodė ožius, o vėliau, trumpam pasijutusi žvaigžde, filmavimo aikštelėje demonstravo kino dievaitės kaprizus.

Aktorės profesija Zendaya susižavėjo dar vaikystėje prilipusi prie „Disney“ kanalo programų. Stipriausią įspūdį jai paliko „Hana Montana“ („Hannah Montana“). Pirmieji serialo epizodai spaudė ašaras – ją apėmė susižavėjimas, pavydas ir apgailestavimas: žinoma, net nėra prasmės svajoti, kad ji kada nors galėtų atsidurti kitoje ekrano pusėje.

Zendayos motina dirbo ne tiktai dėstytoja, bet ir nedidelio W.Shakespeare’o teatro vadybininke. Jai padėjo duktė: susodindavo žiūrovus, kasoje pardavinėdavo bilietus. Laikui bėgant ir Zendaya kartais pasirodydavo masinėse scenose ir nedideliuose epizoduose.

Užkulisiuose tvyrantis kvapas jai tapo mėgstamiausias. Zendaya buvo pasirengusi įveikti uždarumą, drovumą, kad tik galėtų vaidinti.

Mergaitė pradėjo lankyti mokyklos dramos būrelį ir visam gyvenimui įsiminė savo debiutą spektaklyje „Džeimsas ir milžiniškas persikas“. Zendaya dalyvavo pagrindinio vaidmens atrankoje, bet gavo tik šilkverpio – be žodžių.

Po daugelio metų Zendaya sakė: „Taip, buvau kirminas, bet vaidino mano veidas ir kūnas. Buvau geriausias šilkverpis, kuris kada nors buvo pasaulyje!“

Tėvai pasitarė ir nusprendė dukterį atiduoti į menų mokyklą. Čia dažniausiai statyti miuziklai, tad gražus Zendayos balsas neliko nepastebėtas. Žinoma, dėl to kalti ir genai – visi šeimos nariai dainuoja, o tėvas dar groja mušamaisiais.

Menų mokykloje jaunoji panelė Coleman greitai pradėjo išsiskirti iš kitų. Pedagogai patarė tėvams nuvežti ją į Los Andželą. Jų nuomone, būtų kvaila tokį talentą laidoti provincijoje.

Reikia, tai reikia.

Tėvas moksleivę dukterį vežiojo į atrankas iš Ouklando į Los Andželą – kartais po keletą kartų per savaitę. Pamokoms Zendaya ruošdavosi automobilyje.

Galiausiai buvo priimtas protingas sprendimas: motina liko namuose ir šeimai išlaikyti triūsė per du darbus. Tėvas, su dukra persikėlęs į Holivudą, pirmiausia jai rado agentą.

Iš pradžių Zendaya dirbo vaikų modeliu ir kartu su Selena Gomez šoko parduotuvės „Sears“ reklaminiame filme. 2009-aisiais Zendaya pateko į lemtingą „Disney Channel“ televizijos serialo „Šokių karštligė“ („Shake It Up“) aktorių atranką.

Ši atranka buvo ypatinga tiek Zendayai, tiek ir „Disney Channel“. Mergaitės vaikystė prabėgo gana tolerantiško požiūrio laiku, bet rasinio pobūdžio incidentų pasitaikė.

Ji puikiai prisiminė, kaip privati mokykla, kurioje dirbo tėvas, skyrėsi nuo valstybinės, kurioje dėstytojavo motina.

Mamos mokykloje vaikai nešiojo tik savanorių padovanotus drabužius, vienas berniukas – pabėgėlis iš Birmos kiaurus metus avėjo senus futbolo batus. Savo mokykloje Zendaya buvo viena iš nedaugelio juodaodžių moksleivių.

Ir štai 2009-aisiais išmintinga ne pagal metus mergaitė savo agentui pasakė: „Kiekvieną kartą, kai projektui ieškoma baltaodės aktorės, siųskite mane. Reikės man tik įeiti į kambarį, ir jie galbūt persigalvos.“

Būtent taip atsitiko su „Šokių karštlige“. Zendaya atėjo į pagrindinio vaidmens aktorių atranką, nors herojė, pagal scenaristų sumanymus, turėjo būti rausvaplaukė ir blyškios veido spalvos.

Buvo pasirinkta Bella Thorne (24 m.), bet ryškios, nestandartinio grožio Zendayos serialo prodiuseriai taip pat nenorėjo paleisti – jai davė antrą pagrindinį vaidmenį.

„Šokių karštligė“ tapo populiari visame pasaulyje, serialas išsilaikė tris sezonus ir buvo užbaigtas dėl pernelyg didelio pagrindinių aktorių užimtumo.

Tuo metu Zendaya filmavosi vidutiniuose serialuose.

Ji dar ir dainavo, net paauglystės metais supratusi, kad reikia parodyti viską, ką sugebi, jei jau Dievas dosniai apdovanojo įvairiais talentais.

2011-aisiais išleido debiutinį singlą „Swag It Out“, po to buvo duetas su B.Thorne „Watch Me“. Jis užėmė 86-ąją vietą žurnalo „Billboard“ 100 populiariausių singlų sąraše.

O dar po metų sutartį su Zendaya pasirašė garso įrašų studija „Hollywood Records“.

Ji tapo ir populiarių šou veidu, nes jos agentas puikiai išmanė savo darbą. „Amerikos top modelis“ („America’s Next Top Model“), 16-asis „Šok su žvaigždėmis“ („Dancing with the Stars“) sezonas – antroji vieta. Šešiolikmetė Zendaya tapo jauniausia šio šou istorijoje dalyve.

2013-aisiais ji išleido savo debiutinį albumą paprastu pavadinimu „Zendaya“ ir... knygą!

Taip, taip, mūsų laikais rašytoju reikia tapti kaip galima anksčiau – dar nešiojant sauskelnes.

Knyga vadinosi „Tarp tavęs ir manęs: kaip būti stilingam ir pasitikinčiam paauglystės metais“ („Between U and Me: How to Rock Your Tween Years with Style and Confidence“).

Tai jaunosios žvaigždės atsakymai į socialiniuose tinkluose jai pateiktus gerbėjų klausimus, kurių susikaupė net trys milijonai.

Tuo metu garsus amerikiečių prodiuseris ir reperis Timbalandas (49 m.) patvirtino, kad vyksta antrojo Zendayos muzikinio albumo įrašymo darbai. Beje, pirmąjį ji įrašė toje pačioje studijoje, kur kažkada savo geriausius albumus kūrė jos dievaitis, popmuzikos žvaigždė Michaelas Jacksonas. Ši aplinkybė Zendayai atrodė laimingas ženklas.

„Disney Channel“ dievino savo mergaitę ir įjungė žalią šviesą projektams, kuriuose ji dalyvavo, – televizijos filmams ir serialams, kurių sėkmė buvo užprogramuota. Bet mergaitė augo ir pamažėle pradėjo nebeatitikti nugludinto „Disney Channel“ įvaizdžio.

Ne viena aktorė, išaugusi iš šių vaikiškų drabužėlių ir perėjusi į suaugusiųjų kategoriją, pasukdavo klystkeliais. Bet Zendayai – retas atvejis! – pavyko išvengti viešų skandalų, kurie paprastai ženklino išsiskyrimą su saldžiąja „Disney Channel“ visata.

Gal dėl to, kad ji tikrai išaugo – ne tik amžiaus, bet ir pasaulėjautos požiūriu. Zendaya suvokė laisvos nišos galimybę – tapti pavyzdžiu merginoms, kurios nežino, kaip pasinaudoti įgyta laisve ir pasauliui atskleisti savo išskirtinumą.

Aktorė tapo jų balsu ir įkvėpimu – daugiamilijoninė gerbėjų armija ne tik bandė atkartoti jos įvaizdį – net iki lūpų dažų atspalvio, bet ir mėgino pagauti esmę asmenybės, kuri neįspraudė savęs į rasės, amžiaus ir profesijos tapatybės rėmus.

Zendaya turėjo principus ir ambicijas, kurių nesistengė slėpti. Pavyzdžiui, filmuotis komiškame seriale „K.C. Su priedanga“ („K.C. Undercover“) sutiko su sąlyga, jei bus prodiuserė. Ir tai pasiekė. Ji dalyvavo kūrybos procese, sugalvojo serialo pavadinimą, davė savo herojei vardą ir padarė keletą svarbių scenarijaus pakeitimų.

Jau tuo laiku Zendaya užėmė aukštą vietą Holivudo populiariausiųjų sąraše. Ji pateko į garsiojo Taylor Swift dainos „Bad Blood“ vaizdo klipo žvaigždžių – Gigi Hadid, Selenos Gomez, Lenos Dunham, Caros Delevingne, Karlie Kloss, Jessicos Albos, Cindy Crawford ir kitų draugiją ir garsiosios Beyonce muzikinį vaizdo albumą „Limonade“.

2017-aisiais Zendaya suvaidino filme „Žmogus-voras: sugrįžimas“ („Spider-Man: Homecoming“). Jos, sarkastiškos pagrindinio herojaus Piterio Parkerio bendraklasės, vaidmuo – antraeilis.

Per aktorių atranką ir net demonstruojant filmą kino teatruose vis kildavo diskusijų, ar buvo tikslinga į šį vaidmenį pasikviesti afroamerikietę. Juk iš pradžių vaidmuo buvo skirtas baltaodei aktorei.

Kino kritikai liko sužavėti: Zendaya buvo pavadinta vertingiausia filmo komandos veikėja. Juokingiausia, kad eidama į atranką aktorė nežinojo, apie ką ši kino juosta. Zendaya buvo įsitikinusi, kad tai paprasta paaugliams skirta komedija.

Gandai apie Zendayos ir Tomo Hollando, atlikusio pagrindinį vaidmenį naujame „Žmogaus-voro“ filme, romaną pasklido beveik iškart.

Iki šešiolikos metų tėvai draudė Zendayai susitikinėti su berniukais ir paklusni duktė sąžiningai laikėsi susitarimo.

Bet pirmoji meilė Zendayą užklupo kaip tik 16-os – atlikėjui ir šokėjui Trevorui Jacksonui (25 m.). Tai buvo ir pirmoji išsiskyrimo, kurį sušvelnino dovana – juodas šnauceris, patirtis. Vėliau jaunajai žvaigždei buvo priskirti romanai tai su amerikietiškojo futbolo žaidėju Odellu Beckhamu jaunesniuoju (29 m.), tai su kokiu nors aktoriumi. Bet gandai pasklisdavo ir nuslopdavo.

Kurį laiką versija apie Zendayos romaną su T.Hollandu irgi neturėjo konkrečių įrodymų. Praėjusių metų liepos pradžioje važinėdamasi po vakarinį Los Andželą ir sustojusi prie raudonos šviesoforo šviesos pora pasibučiavo ir... kaip tyčia išdygo paparacas su kamera.

Plytelė po plytelės aktorė lipdė savo vardo imperiją naudodamasi visomis galimybėmis. Tai suspindo amerikiečių atlikėjo Bruno Marso (36 m.) klipe „Versace on the Floor“, tapo viena iš šou „Projektas „Podiumas“ („Project Runway“) teisėjų, garsino animacinius filmus.

Zendayos proveržiu tapo 2017-ųjų pabaigoje pasirodęs muzikinis draminis filmas „Didysis šou meistras“ („The Greatest Showman“). Filmavimo aikštelėje jos partneriais tapo Zacas Efronas, Hugh Jackmanas, Michelle Williams ir Rebecca Ferguson.

Jai buvo patikėtas rimtas vaidmuo – „spalvotos“ droviosios gimnastės, dramaturgo Philippe’o Carlyle’o mylimosios. Veiksmas vyko tais laikais, kai meilė tarp skirtingų rasių žmonių buvo neįmanoma, draudžiama!

Cirkas – vienintelė vieta, kur Zendayos herojė nesijautė neįprasta. Išdarinėdama vikrius, netikėtus veiksmus ore ji tiesiog pakyla virš žemiškų prietarų purvo.

Visus triukus ant trapecijos aktorė atliko pati. Penkis mėnesius trukusios treniruotės buvo labai varginančios, nuo jos rankų ilgai nedingo nuospaudos.

Tarp Zendayos ir Z.Efrono įsiplieskė tikra meilės kibirkštis – juos traukė vieną prie kito ir ekrano romanas buvo panašus į realų. Nors gyvenime neišsirutuliojęs į tikrą, jis tapo šiltos draugystės pagrindu.

Jie buvo tarsi du sportininkai, kurie treniravosi vienoje komandoje. Porą kartų atlikdami triukus net susižeidė. Vakarais Zacas ir Zendaya kalbėdamiesi telefonu aimanavo, kur ir ką skauda, kokius nuskausminamuosius vartoja.

„Didysis šou meistras“ nominuotas trims Auksiniams gaubliams, bet pelnė tik vieną, paprasčiausią, labiau paguodos – už geriausią muziką. Filmo sėkmė buvo veikiau komercinė, bet Zendayai tapo tramplinu į tikrąjį didįjį kiną.

Po dvejų metų ji pradėjo darbą „Euforijos“ („The Euphoria“) filmavimo aikštelėje. To paties pavadinimo Izraelio televizijos mini serialo adaptacijoje Zendaya suvaidino 17-metę narkomanę.

Kino kritikų nuomone, šiame filme aktorė tapo Z kartos veidu. 2020-aisiais Zendaya buvo apdovanota prestižine „Emmy“. Šios premijos istorijoje ji tapo jauniausia geriausios dramos aktorės nominacijos laureate.

Po sunkių, pirmiausia psichologiniu požiūriu, „Euforijos“ filmavimų buvo pakviesta į „Žmogaus-voro“ tęsinį „Žmogus-voras: toli nuo namų“ („Spider-Man: Far from Home“).

Už abu šiuos darbus aktorė per žiūrovų apdovanojimų „People’s Choice Awards“ ceremoniją gavo auksines Mylimos aktorės statulėles.

Savo jaunąją mūzą „Euforijos“ režisierius Samas Levinsonas pakvietė į „Netflix“ platformos kuriamą nespalvotą romantinę dramą „Malkolmas ir Marija“ („Malcolm and Marie“).

Zendayos partneriu tapo Auksinio gaublio nominantas, vyresnysis Holivudo žvaigždės Denzelo Washingtono sūnus Johnas Davidas Washingtonas.

Darbai prasidėjo koronaviruso pandemijos metu ir dėl karantino teko filmuoti uždaroje rančoje Kalifornijoje. Projektas buvo sukurtas per 14 dienų. Viso labo du aktoriai, viena veiksmo vieta.

„Malkolmas ir Marija“ – kino juosta apie du manipuliatorius arba, kaip sakė režisierius S.Levinsonas, apie dvi gyvates stiklainyje. Zendaya ne tik atliko pagrindinį vaidmenį, bet ir tapo viena filmo prodiuserių. Platforma „Netflix“ už 30 mln. dolerių išpirko teises į „Malkolmą ir Mariją“.

Kuo ši kino juosta praturtino aktorę?

Įsitikinimu, kad dabar ji jau žinanti, kokios partnerystės nenori ir kaip nesielgtų su mylimu žmogumi.

Koronaviruso pandemijos metu Zendaya internetu nusipirko nedidelį fortepijoną ir mokėsi skambinti juo. Pradėjo ir piešti...

2019-aisiais prancūzų Kanados kino kūrėjas Denis Villeneuve’as (54 m.) patvirtino Zendayą atlikti pagrindinio herojaus mylimosios vaidmenį 1984-ųjų kultinės Davido Lyncho „Kopos“ („Dune“) perdirbinyje.

Nedidelis vaidmuo, bet ji vėl atsidūrė tarp populiariausių aktorių – Timothee Chalamet, Jasono Momoa, Javiero Bardemo ir Charlotte Rampling. Nors Zendayai labai patiko filmavimas tarp futuristinių dekoracijų ir vilkint neįprastus kostiumus, labiausiai džiugino laisvu laiku rengiami vakarėliai su šokiais.

2019-aisiais Zendaya tapo „Lancome“ ir „Bvlgari“ modeliu. Iki to laiko aktorė jau buvo pripažinta originalaus ir individualaus stiliaus ikona. Ji turi ir savo dievaičius – tai popmuzikos žvaigždė Madonna, atlikėja Erykah Badu ir... tėvas.

Nuo trylikos metų Zendaya turi stilistą Law Roachą, seniai tapusį artimu draugu. Jis pirmą kartą papuošė aktorę vakarėliui, kurį rengė kanadiečių atlikėjas Justinas Bieberis.

Jau daugiau nei dešimt metų stilistas L.Roachas padeda sukurti išskirtinius Zendayos įvaizdžius sumaniai derindamas madingiausias nūdienos tendencijas su vintažu. Stengdamasis nesikartoti paįvairinimui, pavyzdžiui, naudoja perukus.

Niujorke pristatydama „Didįjį šou meistrą“ aktorė penkis kartus per dieną keitė savo drabužius – kaskart pasirodė visiškai nauju įvaizdžiu.

Zendayą kviečiasi geriausi pasaulio mados namai. Ją dievinantis amerikiečių dizaineris Michaelas Korsas sakė, kad ji – iš tų retų moterų, kurios ne tik madingos, bet ir supranta, kad rengdamosi kaskart atlieka vis kitokį vaidmenį.

Suvokusi savo daugiamilijoninės auditorijos paklausą aktorė pamėgino kurti drabužius ir aksesuarus, bet įsukti mados linijos nepavyko ir po dvejų metų atsisakė savo prekės ženklo.

Bet Zendaya pristatė bendrą kolekciją su dizaineriu Tommy Hilfigeriu. Ją ant podiumo ir virtualiame kataloge demonstravo skirtingų dydžių modeliai afrostiliaus šukuosenomis.

„Noriu kurti drabužius, kuriuos galėtų nešioti visos mano šeimos moterys. Ir jei ne visos galės apsivilkti tokius drabužius, vadinasi, nenoriu jų kurti“, – pareiškė Zendaya.

Aktorę labai erzina įžymybių padailinimai žurnaluose. Ji du kartus surengė akciją: į socialinius tinklus palyginimui įkėlė savo – natūralios ir padailintos išvaizdos nuotraukų.

Po jų dar pridėjo daugelį gerbėjų nustebinusius komentarus – ar reikia liekną figūrą artinti prie nenatūralių standartų? Šią akciją labai palankiai įvertino Zendayos gerbėjai. Pirmą kartą žvaigždė nepritarė išvaizdos padailinimams ir reikalavo pripažinti ją tokią, kokia yra.

„Užtenka gyventi pagal svetimus lekalus. Kirpkite nuosavus, juk būtent to reikalauja mada. Kai žiūrite į veidrodį, vienintelė svarbi nuomonė – jūsų pačių“, – sako aktorė Zendaya.

Holivudo žvaigždė yra ir aktyvistė. Zendaya buvo Jungtinių Tautų ŽIV/AIDS klausimų Geros valios ir religinės nekomercinės organizacijos „Vilties konvojus“ („Convoy of Hope“) ambasadorė. 2017-aisiais ji dalyvavo Moterų marše.

18-ojo gimtadienio proga aktorė surengė pagalbos kampaniją badaujantiems Tanzanijos, Haičio ir Filipinų vaikams. 19-ojo – paprašė aistruolių nieko nedovanoti, o prisijungti prie labdaringos akcijos – pervesti pinigų kovai su ŽIV Afrikoje. 20-mečio proga pradėjo rinkti lėšas judėjimui už moterų teises.

„Noriu, kad mane pažintų ir įsimintų ne kaip žvaigždę neįprastu vardu, o žmogų, kuris prisidėjo prie svarbių pokyčių“, – sako aktorė.

Atrodo, kad kai kas jai pavyko.

Zendaya laikoma Z kartos veidu, net Holivudas kartais ją pavadina Zolivudu.

Kas žinoma apie Zendayą?

* Mėgstama gėlė – gardenija.

* Ji gali užmigti bet kur ir bet kada.

* Mėgstamiausia planetos vieta – Jamaika.

* Idealus savaitgalis – gulėti namuose prie baseino ir nieko neveikti.

* Savo „Instagram“ paskyra, priešingai nei dauguma kolegų, Zendaya rūpinasi pati.

* Jai patinka kolegos – Denzelis Washingtonas, Johnny Deppas, Leonardo DiCaprio ir Idris Elba.

* Ji – vegetarė, taip apsisprendė būdama vienuolikos, atsitiktinai pamačiusi gyvulių skerdyklą, o paskui – dokumentinį filmą.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.