II-asis Nacionalinis Grožio Terapeutų meistriškumo konkursas

Šiandien Grožio Industrija yra labai didelė ir konkurencinga. Dėl spartaus vystymosi yra labai dinamiška, apjungianti daugybę įvairių kompetencijų: grožio specialisto asmenybės, būsimo specialisto profesinių žinių, praktinių įgūdžių, gebėjimo analizuoti ir palyginti kosmetikos gamintojų skirtumus ir privalumus, išmanyti bei gebėti tinkamai pritaikyti aparatinės kosmetologijos metodų technologijas, įvairių veido ir kūno masažo technikų praktinį pritaikymą.

Antrus metus inicijuotas projektas: Nacionalinis grožio terapeutų meistriškumo konkursas „Beauty therapist“.
Antrus metus inicijuotas projektas: Nacionalinis grožio terapeutų meistriškumo konkursas „Beauty therapist“.
Antrus metus inicijuotas projektas: Nacionalinis grožio terapeutų meistriškumo konkursas „Beauty therapist“.
Antrus metus inicijuotas projektas: Nacionalinis grožio terapeutų meistriškumo konkursas „Beauty therapist“.
Antrus metus inicijuotas projektas: Nacionalinis grožio terapeutų meistriškumo konkursas „Beauty therapist“.
Antrus metus inicijuotas projektas: Nacionalinis grožio terapeutų meistriškumo konkursas „Beauty therapist“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 8, 2024, 1:43 PM

Todėl labai svarbu, kad mokymo įstaigos, rengiančios Grožio terapijos/Kosmetologijos/ Kosmetikų studijų programas bei ruošia būsimus grožio profesionalus, atitiktų šiuolaikinės grožio rinkos realius standartus, tendencijas ir poreikius bei ugdytų reikalingas kompetencijas būsimiems grožio profesionalams, teigia, Šv. Ignaco Lojolos kolegijos grožio terapijos studijų programų dėstytoja ir konkurso iniciatorė Ramunė Skurkienė.

Šiuo tikslu, jau antrus metus inicijuotas projektas: Nacionalinis grožio terapeutų meistriškumo konkursas „Beauty therapist“

Projekto tikslai:

  • didinti ir populiarinti grožio terapeutų ir estetinės kosmetologijos studijų mokymo programų patrauklumą;
  • ugdyti jaunųjų specialistų profesinį meistriškumą;
  • didinti kosmetikų mokymosi motyvaciją, iniciatyvumą, meistrystę ir kūrybiškumą;
  • kelti grožio terapijos profesinį prestižą;
  • inicijuoti Lietuvos aukštųjų mokyklų vykdančių kosmetologijos studijų krypčių programas ir profesinių mokyklų rengiančių kosmetikos specialistus bei grožio paslaugas teikiančias įmonės, grožio industrijos distributorių, tiekėjų, gamintojų bei verslo atstovų bendradarbiavimą;
  • suburti Lietuvos ir Europos Sąjungos grožio industrijos jaunus specialistus, mokymo įstaigų akademinę bendruomenę ir verslo atstovus bei grožio, sveikatinimo, sveikatingumo ir SPA sektoriaus darbdavius būsimų specialistų meistriškumo ugdymui.

2023 metų komisijos narė ir SMK aukštosios mokyklos, Kauno filialo mokymų programų vadovė Alma Zažeckienė atkreipia dėmesį, kad:

Grožio terapija yra svarbi sritis, kurioje specialistai padeda žmonėms jaustis geriau ir atrodyti gražiau. Tai fizinės ir emocinės gerovės šaltinis skubančiame pasaulyje. Grožio terapeutų konkursai yra puiki galimybė atrasti ir pripažinti profesionalius talentus ir suteikti jiems galimybę įgyvendinti savo svajones. Daugeliui grožio profesionalų konkursai suteikia galimybę išbandyti savo įgūdžius, paskatinti kūrybiškumą ir pritraukti dėmesį, jie taip pat sukuria galimybę būti mentoriais ir vadovais jauniesiems kosmetologams suteikdami jiems patarimų ir palaikymo jų profesiniame augime. Jaunieji grožio specialistai, dalyvaudami konkurse, turi unikalią galimybę parodyti savo įgūdžius, kūrybiškumą ir aistrą darbui, nugalėti baimes, būti pastebėti ir pripažinti.

Grožio terapeutų konkursai sujungia plačią specialistų bendruomenę – dalyvius, komisijos narius bei socialinius partnerius. Man dalyvavimas grožio terapeutų konkursų komisijoje yra unikali proga bendrauti su kitais profesionalais, dalintis savo patirtimi ir prisidėti prie grožio industrijos vystymosi, tačiau tai taip pat yra ir didžiulė atsakomybė, kuri reikalauja nuolatinio tobulėjimo ir domėjimosi grožio tendencijomis. Tokie konkursai yra puiki galimybė paskatinti jaunus talentus siekti profesionalaus tobulėjimo, auginti savo patirtį ir siekti užsibrėžtų tikslų. Būdama komisijos nare galiu prisidėti prie naujų idėjų ir inovacijų diegimo, kartu su socialiniais partneriais stiprinti grožio terapijos, kosmetologijos kokybės suvokimą bei atliepti klientų poreikius. Dalyvavimas grožio terapeutų konkursų komisijoje yra garbingas ir svarbus vaidmuo, kuris leidžia įsitraukti į didžiulę bendruomenę, suteikia galimybę ugdyti ir palaikyti jaunus specialistus bei auginti grožio specialistų rengimo kokybę.

Konkurso išskirtinumas – plataus profilio užduotys

Teorinių žinių patikra, veido odos priežiūros procedūros parinkimas pagal odos tipą, poreikį ir būklę, aparatinės kosmetologijos metodo/ technologijos integravimas, veido / kūno masažo technikos tikslinis išpildymas, bazinis makiažo atlikimas.

Vertinamos dalyvio kompetencijos

Estetinė dalyvio išvaizda, Higiena, Estetinis darbo vietos paruošimas, Dalyvio ir kliento ergonomika, Inovacijos ir kūrybiškumas procedūroje, Praktinių įgūdžių vertinimas dekoratyvinės kosmetikos parinkime ir išpildyme, Praktinių įgūdžių vertinimas parenkant aparatinės kosmetologijos metodus, Masažų technikos atlikimas, Kosmetikos priežiūros produktų parinkimas pagal odos tipą ir problematiką, rekomendacijos klientui bei grožio plano sudarymas.

Konkurso organizatoriai:

Šv. Ignaco Lojolos kolegija ir Grožio ir Sveikatingumo sektoriaus verslo partnerių komitetas.

  • Šv. Ignaco Lojolos kolegija, grožio terapijos studijų programos lektorė, kosmetologė, veido masažo technikų dėstytoja ir konkurso iniciatorė Ramunė Skurkienė;
  • SMK aukštoji mokykla, Kauno filialo mokymų programų vadovė Alma Zažeckienė;
  • MB Beautyfor LT, direktorė Edita Ruškuvienė;
  • UAB Kristalė, direktorė Erika Stankevičiūtė;
  • UAB SPA Birštonas, Vytautas Mineral SPA centro vadovė Laura Janušonienė;
  • UAB Medimex „Veido klinika“, direktorė Raimonda Rauluševičienė;
  • Vizažo meistrė ir nepriklausoma tarptautinė lektorė Jolanta Kanapeckienė;

Konkurse aktyviai dalyvauja Lietuvos darbdaviai, tai yra Sveikatinimo, SPA ir sveikatingumo sektorius, Dermatologijos klinikų vadovai, kuriems visada yra aktualu surasti ir priimti į darbą, pačius geriausius specialistus. Todėl šis konkursas atveria puikias galimybes ilgalaikiam kontaktui bendradarbiauti su mokymo įstaigomis ir būsimais darbuotojais/grožio specialistais.

Konkurse taip pat aktyviai dalyvauja gausa rėmėjų: profesionalių kosmetikos gamintojų/distributorių/ atstovų, kuriems taip pat labai svarbu, kad jų produktai būtų žinomi kuo platesnei grožio specialistų bendruomenei.

I, II, III vietos laimėtojai bei nominacijos: „PROF makiažas“, „Geriausia ergonomika“, „Originaliausia laisvoji programa“, „Estetiškiausia programa“, „Inovatoriškiausia programa“, „Charizmatiškiausia dalyvis“, „Rėmėjų simpatija“, „ Darbdavių simpatija“.

Konkurso komisijoje dalyvauja ne mažiau 5 teisėjai, kurie atrenkami pagal atitinkamus kriterijus.

Organizatoriai nori atkreipti dėmesį į šio konkurso svarbą, unikalumą bei profesionalų požiūrį į Grožio terapeuto specialybę. Nes šiuolaikinis klientas ieško tik kokybiškos ir pridėtinę vertę kuriančios paslaugos.

Visos naujienos apie BEAUTY THERAPIST’24 Nacionalinį Grožio Terapeutų meistriškumo konkursą skelbiamos Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556633176044

Arba kviečiame susisiekti: gtkonkursas@ilk.lt, +370 652 33 171.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?