B. ir R. Vizgirdai žemaitiška vila mėgavosi Meksikoje

„Kaifuojam“, – vienu žodžiu entuziastingai savo atostogas Meksikoje apibūdino Čilės garbės konsulas Lietuvoje, verslininkas Rimtautas Vizgirda (76 m.). Ir taip jau daugiau nei dešimtmetį. Mat jo žmonos Birutės Vizgirdienės (73 m.) brolis Meksikoje turi nuostabią vilą.

Pliaže.
Pliaže.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-28 18:29, atnaujinta 2018-01-08 01:48

Vizgirdai neslėpė – metams bėgant norisi turėti savo kampelį, kuriame galėtum visiškai atsipalaiduoti. Jie jau yra išmaišę daug pasaulio šalių, tačiau geresnių atostogų nei Meksikoje neįsivaizduoja. Šioje šalyje jie lankosi 40 metų. O kai prieš 12 metų Birutės brolis Liudas Reivydas Puerto Valjartos kurorte pasistatė 3 tūkst. kvadratinių metrų vilą, šis Šiaurės Amerikos kraštas tapo dar malonesnis.

„Ten linksmi žmonės, puikūs orai, šiltas Ramusis vandenynas, skamba mums patinkanti muzika – ko daugiau reikia, – poilsiu žurnalui „Stilius“ džiaugėsi R.Vizgirda. – Man geriausios vietos pasaulyje atostogoms – tai Meksika ir Karibų jūros salos.“

Svarbias šalies vietas jie jau yra apžiūrėję – stebėjosi actekų ir majų piramidėmis, o dabar Rimtautas ir Birutė rytą pradeda paplūdimyje, kur jų jau laukia balta staltiese dengtas stalas ir šaltas šampanas. Po lengvų užkandžių šiek tiek saulės vonių ir maudynių, o per patį dienos karštį – poilsis viloje.

„Namas pastatytas ant kalno, iš vieno šono jį supa džiunglės, iš terasos atsiveria nuostabus vaizdas į vandenyną. Tyku ir ramu – jokio miesto šurmulio. Geri kavą ir grožiesi atskrendančiais ryškiaspalviais paukščiais, gėriesi vis kita jų giesme“, – pasakojo Birutė.

Vakarop pora vėl išsiruošia į miestą pasivaikščioti. Puerto Valjarta išgarsėjo nufilmavus kino juostą „Iguanos naktis“ 1964-aisiais. Mat būtent tuomet įsiliepsnojo Holivudo žvaigždžių Richardo Burtono ir Elizabeth Taylor meilės romanas.

Kurorte saugu ir ramu, R.Vizgirda juokavo, kad taip yra todėl, jog šiame mieste mafijos šulai patys turi savo vilas.

„Todėl niekas nieko nejudina“, – juokėsi Rimtautas.

Su broliu Liudu Birutės santykiai gražūs, moteris juokėsi, kad į senatvę juodu tampa dar artimesni, nes verslo, šeimos rūpesčiai jau nutolę, atsirado daugiau laiko asmeniškesniems džiaugsmams. L.Reivydas buvo vienos didžiausių pasaulyje atominės energijos srities įmonių bendraturtis, tad jam pavyko pakankamai pasirūpinti savo šeima, o užgyventu gėriu dabar mielai dalijasi ir su kitais artimaisiais. Poną Rimtautą itin džiugina svainio vyno rūsys su 3000 rinktinio vyno butelių.

Net ir Meksikoje justi lietuviška dvasia – žemaitiškai užsispyręs, puikiai lietuviškai kalbantis L.Reivydas savo vilą yra pavadinęs lotyniškuoju Žemaitijos vardu Samogitia. „Casa Samogitia“ – štai toks užrašas pasitinka svečius prie vilos vartų.

Birutės brolis su atostogautojais praleidžia savaitę kitą, nes turi reikalų namie Kalifornijoje. Vizgirdų užimti nereikia – pramogų randa patys. Be to, neblogai kalba ispaniškai, tad problemų su vietiniais nekyla.

Panorėję šurmulio ir bendravimo Puerto Valjartoje Vizgirdai visuomet to ras. Per tiek metų jau susidarė branduolys bičiulių, mėgstančių sausį, vasarį praleisti Meksikoje.

Be to, Puerto Valjartoje Vizgirdus aplankė Birutės duktė ir sūnus su šeimomis, kurie gyvena Kalifornijoje.

Išvyka Vizgirdams svarbi dar ir dėl to, kad lengvai ir maloniai leisdami laiką vasarį jie švenčia savo sutuoktuvių metines. Šįmet buvo paminėti 32-eji bendro gyvenimo metai.

Ilgas skrydis iš Lietuvos į Meksiką sutuoktinių nevargina. Minties žiemą atsisakyti šiltos šalies, nes neva po to galima susirgti, jiems irgi nekyla.

„Tiek sloguojančių žmonių kaip Lietuvoje niekur nemačiau. Manau, tai dėl vienos priežasties – žmonės yra neužsigrūdinę ir per šiltai rengiasi“, – įsitikinęs niekada nesergantis ponas Rimtautas.

Dabar jie mėgaujasi į Lietuvą žengiančiu pavasariu ir netrukus skubės į savo sodybą už Vilniaus, kur poilsis širdžiai ir kūnui – ne ką prastesnis nei Meksikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.