G. Dukauskaitė ir V. Stankutė pasidavė „Coachellos“ siautuliui

Kalifornijoje, dykumoje šalia Indijaus miesto, du savaitgalius iš eilės dešimtys tūkstančių žmonių šėlo festivalyje „Coachella“. 1999-aisiais debiutavęs renginys – vienas populiariausių ir brangiausių muzikos festivalių pasaulyje, į kurį pasilinksminti susirenka ir tokios žvaigždės kaip dainininkė Rihanna ar aktorius Leonardo DiCaprio. Šiemet hipių dvasia alsuojančiame festivalyje šėlo ir dvi lietuvės manekenės Vaida Stankutė (23 m.) ir Giedrė Dukauskaitė (26 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 22, 2015, 4:02 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:46 AM

Muzikos festivalis „Coachella“ kasmet vyksta dykumoje, kur dieną oro temperatūra pakyla per 46 laipsnių Celsijaus, tad pasiruošimas festivaliui būtinas. Merginos vos nusipirkusios bilietus į festivalį pradėjo ieškoti būsto, o artėjant šventei teko apmąstyti ir aprangą, nes dieną dykumoje labai karštą, o vakarais – šalta. Visas subtilybes geriausiai žinojo G.Dukauskaitė, mat ji šiame festivalyje dalyvavo jau antrą kartą.

„Nesame aktyvios festivalių dalyvės, tačiau kartais smagu apsilankyti, vertiname naujas patirtis. Šį festivalį sunku trumpai nupasakoti, nes įspūdžių – daugybė!“ – tikino merginos.

Iš viso šešias dienas trunkančio festivalio pagrindinis akcentas – gyva muzika. Per visą slėnio plotą yra išdėstyta daug scenų, kuriose vienu metu vyksta pasirodymai.

„Šių metų įsimintiniausi atlikėjai bei grupės buvo AC/DC, Azealia Banks, Stromae, Hozier, Drake, „The Weekend“. Iš Belgijos kilęs atlikėjas Stromae sužavėjo labai įspūdingu šou.

Labai patiko ir pati festivalio atmosfera – stilingi festivalio svečiai, pasisėdėjimai pievoje ant žolės, festivalio erdvėje daugybė interaktyvių meno kūrinių“, – pasakojo Vaida.

Jau daug metų pelnytai „Coachella“ yra vadinama mados, muzikos ir meno renginiu. Festivalio teritorijoje yra interaktyvių meno kūrinių, stūkso margaspalvės skulptūros. Apskritai, „Coachella“ – tai kultūrų katilas, sujungiantis skirtingų žanrų muziką, skirtingų pomėgių ir stilių žmones. Visi jie čia jaučiasi laisvai ir lygiaverčiai. Net maistas čia atitinka bet kokį skonį, mat festivalio teritorijoje yra išsidėstę daugybė maisto vagonėlių, kuriuose galima įsigyti įvairiausio maisto, pradedant veganišku ir užbaigiant greituoju maistu.

„Neatsiejama festivalio dalis yra vakarėliai, kurie vyksta dieną, prieš koncertus, arba prasideda po paskutinio dienos pasirodymo. Vakarėlius organizuoja geriausi naktiniai klubai.

Vienas įsimintiniausių festivalio „Coachella“ vakarėlių vadinasi „Neon carnival“. Jis vyksta privačiame oro uoste, kurio teritorijoje pastatomi įvairiausi atrakcionai bei scena. Vakarėlio metu groja didžėjai, o svečiai gali suptis bei mėgautis įvairiausiomis pramogomis, žaidimais, maistu bei gėrimais“, – festivalio vakarėlius apibūdino lietuvės.

Vaida ir Giedrė sutaria, kad „Coachella“ – tai ne tik muzikos, bet ir mados oazė. Įvairūs drabužių gamintojai kasmet pasiunčia savo darbuotojus į festivalį, kad šie fotografuotų svečių stilių. Pagal šias nuotraukas vėliau kuriamos kitų metų vasaros kolekcijos. Pavyzdžiui, „H & M“ šiemet išleido atskirą drabužių liniją, kurią pavadino „Coachella“.

Tuo tarpu lietuvės ruošdamosi festivaliui pasikliovė savo asmeniniu skoniu. G.Dukauskaitė pasirinko 8-ojo dešimtmečio stilių: plaukus nusidažė rožine spalva, vilkėjo džinsus, ilgas sukneles, avėjo aulinius batus. Štai V.Stankutė virto elegantiška hipe – ji vilkėjo ilgas hipiškas sukneles, avėjo aulinius batus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.