Trisdešimtmetis gražuolei Tatjanai Lavrinovič – tai pergalė

„Švenčiu savo pergalę 3:0“, – paprastai taip džiaugsmingai jubiliejų moterys nevertina. Tačiau krepšininko Kšyštofo Lavrinovičiaus (35 m.) žmona Tatjana, balandžio 22-ąją švenčianti 30-metį, net nesuvokia, kaip galima liūdėti dėl bėgančių metų, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė („Lietuvos rytas“)

Apr 22, 2015, 9:50 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:42 AM

Trys vaikai – 8-erių Danielius, 5-erių Dominykas ir pusantrų Emily, sveikata ir šeimos laimė yra jos geros nuotaikos ir entuziazmo šaltinis. 2004-aisiais Tatjana buvo pripažinta gražiausia Rusijos mergina, tačiau šiandien jai labiausiai patinka grožiu priblokšti savo atžalas.

„Kai pasidarau šukuoseną, makiažą, apsiaunu aukštakulnius, visi trys vaikai choru sako: „Oho!“ – juokdamasi pasakojo Tatjana.

Įprastai jos diena prasideda anksti ir prabėga rūpinantis šeima. Tad laiko Tatjana turi tik įšokti į džinsus, apsiauti laisvalaikio batelius ir plaukus susirišti į uodegą. Iš tiesų laiko sau jai nelabai ir reikia – moteris puikiai jaučiasi kasdienėje rutinoje.

Ją praskaidrina su grožiu susijęs pomėgis – pas Tatjaną į namus pasipuošti atlekia bičiulės ar jų draugės.

„Širdis dainuoja, man tikra šventė, kai padarau moteriai makiažą, šukuoseną“, – neslėpė ji.

Ar tai taps darbu ateityje, ji nežino. Kol kas tai tik pomėgis. Grožio paslapčių ji išmoko po mokyklos lankydama specialius kursus, dar labiau makiažo, šukuosenų paslaptis perprato dalyvaudama grožio konkursuose.

Dėl savo profesinės ateities, jei kartais prireiktų pačiai užsidirbti pinigų, nerimo ji nejaučia – juk gimtosios Permės universitete baigė istorijos ir politologijos magistro studijas.

Dėl vyro karjeros šeimai teko gyventi Italijoje ir Ispanijoje, tačiau pabuvus šiltuosiuose kraštuose apniukusi Lietuva dėl to netapo atgrasesnė.

„Mes užaugę rūstesnio klimato šalyje nei Viduržemio jūros regionas, tad čia geriau jaučiamės. Be to, vaikai mieliau mokosi, kai už lango ne vasara. Gal taip sutapo, tačiau kai gyvenome Italijoje, vaikai labai sirgo, vos grįžome į Lietuvą – kur kas mažiau. Į šiltuosius kraštus reikia važiuoti atostogauti, o dirbti, palaikyti kasdienį tempą mums geriausia Lietuvoje, kur vėsiau“, – sakė Tatjana.

Klajūnų gyvenimas turėjo daug privalumų – vaikai jau laisvai kalba angliškai, namuose bendraujama rusų kalba, o vyresnėlis neblogai kalba lietuviškai.

Tatjana džiaugiasi, kad jai pačiai mokytis kalbų sekasi. Iš pradžių taip bijojusi lietuvių, dabar jau viską supranta, o ir kalba, kai reikia, nes turi draugių, kurios nemoka rusiškai.

Svečios šalys paįvairino Lavrinovičių racioną – Tatjana mėgdavo restoranų virtuvės meistrų pasiteirauti, kaip ruošiamas vienas ar kitas patiekalas.

„Jie gražiai skamba, tačiau ruošti paprasta. O mes valgome labai daug!“ – neslėpė moteris.

Pokalbio dieną ji šeimai patiekė vištienos sultinio, vilkešerių, rizoto, vakarienei buvo sumaniusi ruošti „Cezario“ salotas ir vištieną su makaronais.

Į jaukų ir gausų maisto ruošimą ji pasinėrė su motina, atvykusia paviešėti iš Permės. Tatjana iki šiol prisimena mamos keptus pyragus ir bandeles, tad išmoko iš jos užmaišyti gardžią tešlą.

Būtų gerai išmokti kepti picą, kuri Italijoje vaikams buvo pats skaniausias patiekalas. Vilniuje niekur tokios nerado.

Iš Ispanijos Tatjana mielai perkeltų ir vaikų sporto kultūrą – ten pilna žaidimo aikštelių ir futbolo aikščių. Danielius grįždavo iš mokyklos, apsiaudavo futbolo batelius ir lėkdavo čia pat, prie namų, žaisti futbolo.

Tėvas – garsus krepšininkas, o sūnus žaidžia futbolą?! Štai taip – Lavrinovičių atžala prieš porą metų nusprendė rinktis ne oranžinį kamuolį.

Ką T.Lavrinovič, tituluota gražuolė, galėtų patarti kitoms moterims dėl grožio ir laimės?

„Jei kas nors mano, kad daug laiko skiriu savo grožiui, labai klysta. Pagyvenęs su manimi savaitę ir pamatęs, kiek reikia suktis, žmogus tikrai suprastų, kad geriau, ko gero, eiti į darbą biure, – juokėsi Tatjana. – Už tai, kaip atrodau, esu dėkinga genams, – mano mamai netrukus bus 60 metų ir ji tikra gražuolė. Tad svarbiausia – ne raukšlių ar kilogramų skaičius, o teigiamas požiūris į gyvenimą.“

Tatjana teigė, kad jaučiasi taip pat kaip dvidešimties. Figūra šiek tiek pakito, bet jai atrodo nenatūralu ir juokinga 30-metei atrodyti lyg 18-metei. Ji ne paseno – ji subrendo ir džiaugiasi vis labiau įsitvirtinančiu požiūriu, kad jei negali pakeisti situacijos, keisk požiūrį į ją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.