Viduržemio jūros dieta dieta: kilogramai tirps net daug valgant

Nejaugi dieta išties reiškia tai, kad šaldytuvas bus užrakintas trimis užraktais, o šokolado plytelė bus padėta ant aukščiausios lentynos? Sveikai besimaitinantys tik nusijuoktų – norint turėti gražų kūną ir puikią sveikatą badauti neteks, anaiptol – tinkamai maitinantis niekuomet nesijausite alkani, o sveiki patiekalai skoniu ir įvairove nurungs net pamėgtus „sintetinius“ mėsainius.

Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dvidešimtuką. Viduržemio jūros dieta dieta – viena iš jų.
Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dvidešimtuką. Viduržemio jūros dieta dieta – viena iš jų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:32 PM

Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dvidešimtuką. Štai ketvirtoji iš jų:

Viduržemio jūros dieta 

Tai sveikos mitybos piramidės pagrindu sukurta dieta, padedanti ne tik pagražinti kūno linijas, bet ir išvengti lėtinių ligų – ypač naudinga cukrinio diabeto prevencijai. Mitybos piramidės principas paprastas – žemiausiai esantys produktai yra patys naudingiausi mūsų organizmui, jais mėgautis reikia kiekvieną dieną. Kylant į viršų produktų nauda organizmui mažėja, tad piramidės viršūnėje esantį maistą turėtume išbraukti iš savo raciono arba vartoti kuo rečiau.

Pagrindiniai mitybos plano reikalavimai: atsisakyti gazuotų gėrimų, miltinių produktų ir saldžių kepinių. Gerokai apriboti teks ir raudonąją mėsą – ją galima valgyti vos keturis kartus per mėnesį. Kasdieniame mitybos racione turėtų dominuoti daržovės ir vaisiai, neriebūs pieno produktai. Taip pat galima valgyti ruduosius ryžius, visų grūdo dalių makaronus, apdorotas kvietines kruopas, kasdien pasimėgauti saujele riešutų.

2–4 kartus per savaitę galima suvalgyti jūrų gėrybių, žuvies, kiaušinių, paukštienos. Kartą per savaitę galima leisti sau pasmaguriauti keliais juodojo šokolado gabalėliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.