Dukano dieta: dailus kūnas ir puiki sveikata visą gyvenimą

Nejaugi dieta išties reiškia tai, kad šaldytuvas bus užrakintas trimis užraktais, o šokolado plytelė bus padėta ant aukščiausios lentynos? Sveikai besimaitinantys tik nusijuoktų – norint turėti gražų kūną ir puikią sveikatą badauti neteks, anaiptol – tinkamai maitinantis niekuomet nesijausite alkani, o sveiki patiekalai skoniu ir įvairove nurungs net pamėgtus „sintetinius“ mėsainius.

Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dešimtuką. Dukano dieta – viena iš jų.<br>123rf nuotr.
Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dešimtuką. Dukano dieta – viena iš jų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 7:43 PM

Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dešimtuką. Dukano dieta – viena iš jų.

Dukano dieta

Ši holivudo žvaigždžių pamėgta dieta akimirksniu tapo populiari visame pasaulyje. Dietos kūrėjas Pierre'as Dukanas tikina, kad taip yra dėl to, jog jo siūloma dieta ne tik veiksminga, bet ir neturi taip vadinamo „jo jo“ efekto.

Laikydamiesi šios dietos pamiršite kalorijų skaičiavimą – jis nėra privalomas. Dar viena gera žinia – galėsite valgyti bet kiek ir bet kuriuo paros metu, svarbiausia valgyti tik tai, kas yra leidžiama jūsų dietos etape.

Šios dietos pagrindą sudaro baltyminiai produktai, tad prieš jos laikantis reikia pasitarti su gydytoju ir išsiaiškinti, ar cholesterolio kiekis kraujyje nėra padidėjęs.

Ką galima valgyti?

Veršieną ir jautieną (galima kepti tik ant grotelių ar orkaitėje, taip pat virti, troškinti). paukštiena, išskyrus antieną ir žąsieną, jūros gėrybes, žuvį, kiaušinius, lieso pieno produktus. Maistą galima pagardinti prieskoniais.

Ko teks atsisakyti?

Vaisių (juose daug cukraus), miltinių patiekalų, cukraus, riebalų (sviestas, margarinas, aliejus), kruopų, grūdų, užkandžių.

Dietos principas? 

Dukano dieta skirstoma į keturis etapus. Pirmajame dietos etape galima vartoti viską iš leidžiamų produktų sąrašo.

Antras etapas pagrįstas grynųjų baltymų dienų ir baltymų su daržovėmis dienų kaitaliojimu. Čia pat draudžiamų produktų sąrašas ilgėja.

Trečiasis etapas: per antrąjį etapą ištirpusių kilogramų skaičių dauginame iš 9 – būtent tiek dienų truks trečiasis etapas. Kartą per savaitę reikia laikytis baltymų dietos, o kitomis dienomis pratintis prie normalaus maisto.

Ketvirtasis etapas – tai mityba visą likusį gyvenimą. P. Dukanas teigia, kad visą gyvenimą reikia kartą per savaitę pašvęsti vieną dieną baltymams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.