Skandinaviška dieta padės išlaikyti nepriekaištingas kūno formas

Nejaugi dieta išties reiškia tai, kad šaldytuvas bus užrakintas trimis užraktais, o šokolado plytelė bus padėta ant aukščiausios lentynos? Sveikai besimaitinantys tik nusijuoktų – norint turėti gražų kūną ir puikią sveikatą badauti neteks, anaiptol – tinkamai maitinantis niekuomet nesijausite alkani, o sveiki patiekalai skoniu ir įvairove nurungs net pamėgtus „sintetinius“ mėsainius.

Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dešimtuką. Skandinaviška dieta – viena iš jų.<br>123rf nuotr.
Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dešimtuką. Skandinaviška dieta – viena iš jų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2015, 9:41 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 2:43 PM

Amerikiečių mitybos specialistai įvertino populiariausias šių laikų dietas ir pateikė geriausių, efektyviausių ir organizmui naudingiausių dešimtuką. Štai viena iš jų:

Skandinaviška dieta

Mitybos principas: valgyti žuvį vietoj mėsos. Vyrauja nuomonė, kad žuvies sudėtyje esantį baltymą organizmas įsisavina geriau ir tai negresia riebaliukais ant pilvo.

Įvairią žuvį ir jūros produktus galima vartoti kasdien, bet kai jais paskaninamos salotos, pirmieji ir antrieji patiekalai. Į valgiaraštį pastoviai reikia įtraukti grikius, neriebų pieną, bulves, daržoves ir vaisius; pusryčiams – sūris, varškė ir jogurtas. Mažiausiai vietos valgiaraštyje skiriama mėsos produktams ir kiaušiniams.

Skandinaviškosios dietos sėkmės paslaptis: jūros gėrybės turtingos jodu, kuris pagerina medžiagų apykaitą ir tirozinu, mažinančiu apetitą ir padedančiu sumažinti riebalų sankaupas. Per 6 mėnesius galima atsikratyti 10-15 kilogramų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.