Vaiva Budraitytė pataria: kaip sutikti Beždžionės metus?

2016-ieji pagal Rytų kalendorių – Raudonosios Ugninės Beždžionės metai. Jie prasidės ne sausio 1-ąją, o vasario 8 d. Kinų Naujieji metai yra kilnojamoji šventė, ji visada prasideda esant jaunačiai, kai saulė būna Vandenio ženkle, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Vaiva Budraitytė.
Vaiva Budraitytė.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Naujuosius metus derėtų sutikti apsirengus kuo spalvingiau. Puikiai tiks ir drabužiai, kuriuose dominuoja aukso spalva.
Naujuosius metus derėtų sutikti apsirengus kuo spalvingiau. Puikiai tiks ir drabužiai, kuriuose dominuoja aukso spalva.
Daugiau nuotraukų (4)

Vaiva Budraitytė

Dec 27, 2015, 9:44 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 6:54 AM

Beždžionė – sunkiai nusakoma, ji artistiška ir ekscentriška, turinti gerą intuiciją. Kaprizinga – sunku suprasti, apie ką ji mąsto. Elgesys labai priklauso nuo nuotaikos.

Beždžionė žada gyvenimiškus pokyčius, neprognozuojamus įvykius. Jos metais nerekomenduojama kurti labai tikslių planų – beždžionė juos gali lengvai sugriauti. Tačiau ji tikrai padės tiems, kurie mėgsta spontaniškumą, viską pasiekti tarsi netyčia.

Taigi nežinantys, ko nori, – menininkai, išprotėję profesoriai, aktoriai, linkę manipuliuoti gudručiai – sulauks puikių metų. Geriausių rezultatų pasieks neprognozuojami, sudėtingo charakterio, ekscentriški žmonės.

Visiems ženklams teks atkreipti daugiau dėmesio į savo sveikatą, ligų profilaktiką. Puikūs metai pradėti sportuoti, lieknėti, tapti vegetarais ar veganais, mesti rūkyti ir gerti – ar matėte kada nors rūkančią beždžionę? Seksis tiems sportuojantiems, kuriems svarbus kūno grožis, – užsiimantiems kultūrizmu, gimnastika ir pan.

Didelių permainų metai tiems, kurie svajoja praturtėti. Beždžionės metais bus kaip kare – norint aplenkti konkurentus, tiks visos priemonės, net ir nelabai garbingos. Ir, aišku, reikės stebėti, kad nebūtumėte apgauti – tokia jau ta pamaiva beždžionė.

Tiems, kurie ateinančiais metais planavo gyvenimo pokyčius, pavyks tai įgyvendinti lengvai ir be didesnių sunkumų. Tarpusavio santykiai taip pat atšils – net ir nesutariantys atras bendrybių. Ir ne tik sutuoktiniai, bet ir draugai, giminaičiai. Šilto bendravimo tikrai bus daugiau. Svarbiausia laikytis subordinacijos, kas kam gyvius iš kailio rankios. Pagrindinės metų spalvos – raudona, oranžinė, geltona ir jų atspalviai.

Sėkmę lems raudoni akmenys – rubinai, granatai, ugniniai opalai, taip pat akmenys, turintys ugninę prigimtį, pavyzdžiui, obsidianas – juk tai vulkaninis stiklas. Manau, moterys jau pirmą metų dieną pasijus laimingos, gavusios dovanų įvairių brangakmenių.

Taupieji vyrai gali dovanoti ir pigesnių dovanų. Beždžionės stichija – metalas, tad kuo daugiau metalinių daikčiukų bus, tuo bus geriau. Kadangi beždžionė nenusakoma, Naujųjų naktį galite ją apdovanoti plieninių puodų ar šakučių rinkiniu.

Naujuosius metus derėtų sutikti apsirengus kuo spalvingiau. Puikiai tiks karnavaliniai drabužiai, kuriuose dominuoja aukso spalva, taip pat daug blizgučių, blizgus metalas.

Šventę geriau organizuoti kur nors triukšmingoje vietoje, kur daug šurmulio, trankios muzikos, gausu žmonių.

Reikia neužmiršti ir fejerverkų, bent bengališkųjų ugnelių. Kieme galima susikurti tikrą laužą, o grįžus į namus užkurti židinį ir uždegti kuo daugiau žvakių, kurių spalva, aišku, irgi turėtų būti raudona su atitinkamais atspalviais.

Jei ruošite stalą namuose, puikiai tiks ir vienkartinė raudona staltiesė. Ant jos tiesiog be vazos galite pridėti įvairių vaisių. Į plieninį indą įpilkite gėlo vandens – tai bus duoklė beždžionei. Vandens iš to dubens patys negerkite, ryte juo palaistykite augalus ar įpilkite augintiniams.

Serviruodami stalą stenkitės naudoti blizgiausius ar metalinius indus. Namus gausiai puoškite girliandomis. Vidurnaktį neužmirškite ne tik fejerverkų, bet ir paskambinti namų varpeliais, o jei tokių neturite, atsidarę langus ir duris padaužykite puodais ar puodų dangčiais – pabūkite išradingi.

Svečius vaišinkite ir patys vaišinkitės sūriais, daržovėmis, vaisiais, įvairia duona, kepiniais. Jeigu negalite apsieiti be mėsos, ją kepkite grilyje, blogiausiu atveju – orkaitėje. Tie, kurie šventės neįsivaizduoja be stipresnių gėrimų, gali ant stalo pasidėti vyno. Šiais metais tiks tik vynas ir, aišku, geriausia – raudonasis.

Desertui gerai rinktis įvairius šerbetus, šviežių ir džiovintų vaisių desertus, būtinai pagaminkite nors vieną patiekalą su medumi arba nors dubenėlį medaus ant stalo padėkite.

Prie stalo ilgai nesėdėkite, daug šokite, judėkite, žaiskite judrius žaidimus. Geriausia rinktis ne užstalę, o furšetą.

Taigi būkite laimingi, sveiki ir turtingi, gerokai patriukšmaukite – ir visos geriausios metų prognozės išsipildys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.