Ryškiausios pasaulio žvaigždės, kurias paženklino vėžys (I)

Matydami ryškiausias pasaulio žvaigždes televizijos ekranuose ar ant raudonojo kilimo kartais pamirštame, kad ir jie – paprasti žmonės, kuriems taip pat nesvetimos baisiausios bėdos. Juolab niekas nėra apsaugotas nuo visus šienaujančios ligos – vėžio. Tačiau neretai būtent jie tampa įkvėpimo šaltiniu daugeliui sergančių eilinių žmonių: įveikti šią ligą nėra neįmanoma.

Net ryškiausioms žvaigždėms yra tekę iškęsti vėžio baisumus.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Net ryškiausioms žvaigždėms yra tekę iškęsti vėžio baisumus.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Robertas De Niro.
Robertas De Niro.
Christina Applegate.
Christina Applegate.
Michaelas C. Hallas.
Michaelas C. Hallas.
Sharon Osbourne.
Sharon Osbourne.
Rodas Stewartas.
Rodas Stewartas.
Angelina Jolie.
Angelina Jolie.
Cyntia Nixon.
Cyntia Nixon.
Daugiau nuotraukų (8)

(„Lietuvos rytas“)

Mar 3, 2016, 5:59 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 3:20 PM

1. Robertas De Niro (72 m.)

Vienu geriausių visų laikų aktoriumi laikomas R.De Niro apie savo ligą sužinojo 2003-iaisiais, kai jam buvo 60 metų. Aktoriui diagnozuotas prostatos vėžys. Įprastai tokio pobūdžio vėžys yra negailestingas, bet aktoriaus kantrybė, atkaklūs vizitai pas gydytojus ir jų priežiūra leido anksti diagnozuotą vėžį pagydyti visiškai. Po sėkmingų operacijų praėjus vos keliems mėnesiams aktorius kaip niekur nieko grįžo į darbą ir suvaidino dar 30 filmų.

2. Sharon Osbourne (63 m.)

Realybės šou „The Osbournes“ žvaigždė ir televizijos laidų vedėja dar 2012-aisiais sužinojo, kad jai diagnozuotas storosios žarnos vėžys. Net tada ji nesustabdė filmavimosi realybės šou – norėjo savo kovą parodyti visiems. Netrukus ji sužinojo, kad diagnozė kur kas blogesnė, nei tikėtasi, – vėžys išplito. Tačiau moteris nepasidavė. Po sėkmingos terapijos ir operacijų vėžys buvo visiškai pašalintas. Kai pasveiko, Sharon netgi įkūrė savo vardu pavadintą programą, padedančią žmonėms kovoti su vėžiu, daug apie tai kalbėjo viešai, pati aukojo pinigų sergantiesiems vėžiu.

3. Michaelas C.Hallas (45 m.)

Žavųjį M.Hallą daugelis žino iš sėkmingo televizijos šou „Dexteris“, kuriame jis atliko pagrindinį vaidmenį ir už kurį atsiėmė Auksinio gaublio apdovanojimą.

2009-aisiais, kai aktorius jau filmavosi ketvirtajam šou sezonui, jam buvo diagnozuota Hodgkino limfoma (vėžio atmaina, naikinanti imuninę sistemą). M.Hallas viską norėjo laikyti paslaptimi ir lyg niekur nieko tęsė savo darbą. Kai tik baigėsi filmavimo sezonas, jis iškart pradėjo chemoterapijos seansus.

Kai užpuolė liga, aktoriui buvo 38-eri ir šis faktas turėjo tik dar labiau sunkinti jo psichologinę būseną, mat būdamas 39-erių nuo vėžio mirė aktoriaus tėvas. Tačiau M.Hallas išliko stiprus ir įveikė vėžį, o visą gydymosi laikotarpį laikėsi su humoru ir optimizmu.

Apie jo ligą pasaulis sužinojo tik tada, kai Auksinių gaublių ceremonijoje vyras pasirodė su kepure. Vėliau jis pats prisipažino ketinęs slėpti ligą, tačiau viskam išaiškėjus džiaugėsi, kad įkvėpė ir kitus žmones kovoti su šia baisia liga.

4. Angelina Jolie (40 m.)

Angelina laikoma viena žymiausių moterų visoje planetoje. Iš dalies dėl savo stulbinamos aktorės karjeros, tačiau prie to prisidėjo ir jos intensyvi labdaringa veikla bei dosnumas kitiems. Nieko keista, kad jos kova su tariamu vėžiu sulaukė daug visuomenės dėmesio. Ši istorija gerokai skiriasi nuo kitų.

2013-aisiais A.Jolie sužinojo, kad turi genetinį polinkį į krūties vėžį, ir buvo apskaičiuota, kad tikimybė susirgti – 87 procentai. Todėl aktorė nusprendė imtis ligos prevencijos ir atlikti dvigubą mastektomiją (krūtų šalinimo operaciją). Žvaigždė nenorėjo pasilikti nė menkiausios tikimybės susirgti, nes jos mama ir močiutė mirė nuo kiaušintakių vėžio, o teta – nuo krūtų vėžio beveik iškart po to, kai A.Jolie buvo atliktos operacijos.

Kad nepasirodytų per maža, metų pradžioje garsenybei tyrimai parodė ir tikimybę susirgti kiaušintakių vėžiu, tad jos sprendimu jai pašalintos ir kiaušidės.

Šios operacijos A.Jolie netikėtai sukėlė per daug ankstyvą menopauzę, tačiau Holivudo žvaigždės istorija paskatino daugybę moterų apsilankyti pas gydytojus ir užkirsti kelią vėžiui iš anksto. Maža to, aktorė tikino, kad šiuo metu jaučiasi kaip niekada moteriška ir kupina jėgų.

5. Cynthia Nixon (49 m.)

Žavingoji Miranda – populiaraus televizijos serialo „Seksas ir miestas“ personažas. Tačiau jos gyvenimas nebuvo vien rožinis ir gėlėtas. C.Nixon – daug vaidinanti aktorė, skyrusi tam daugiau nei 30 savo gyvenimo metų, tad pratusi tiek prie kamerų, tiek prie viešumo. Bet kai jai 2006-aisiais buvo diagnozuotas krūties vėžys, aktorė nepanoro apie tai prabilti viešai. Tik praėjus dvejiems metams po operacijos ir radioterapijos ji nusprendė nebetylėti.

Sirgdama C.Nixon nenorėjo praleisti ir darbo valandų, tad siekdama nuslėpti savo būklę gydymosi procedūras atlikdavo tik sekmadieniais. Aktorė dėjo visas pastangas, kad baisios ligos gydymo metu jos nenufotografuotų paparacai.

Tiesa, vėžys C.Nixon nebuvo visiška naujiena. Nuo krūties vėžio mirė ir jos mama. Dabar aktorė yra krūties vėžio prevencijos aktyvistė ir bando įkvėpti kovai kitas sergančias moteris.

6. Rodas Stewartas (71 m.)

Visame pasaulyje garsus rokeris yra vienas daugiausia uždirbančių visų laikų muzikantų, tad balsas yra pagrindinis jo instrumentas. Likimo ironija: 2001-aisiais jam buvo diagnozuotas skydliaukės vėžys, kurį būtinai reikėjo išoperuoti. Laimė, po sėkmingos operacijos vėžys pasitraukė. Tačiau, siekdami garantijų, kad operacija būtų tikrai sėkminga, chirurgai R.Stewartui turėjo sumažinti gerklės raumenis.

Tai reiškė, kad garsenybė be balso turėjo gyventi pusmetį, taip pat buvo tikimybė, kad jis niekada nebegalės dainuoti, – visa karjera galėjo būti sugriauta. Prabėgus mėnesiams išskirtinis R.Stewarto balsas negrįžo. Tik po devynių mėnesių garsenybė vėl džiaugėsi savo balsu, tiesa, ne tokiu stipriu, koks buvo iki tol. Galiausiai po daugybės repeticijų grįžo senasis visų pamėgtas R.Stewarto balsas. Po traumuojančios patirties dainininkas ėmėsi padėti kitiems, sergantiems įvairiomis vėžio formomis.

7. Christina Applegate (44 m.)

Amerikiečių aktorė iš legendinio serialo „Vedęs ir turi vaikų“ ir „Emmy“ laureatė 2008-aisiais pranešė, kad jai diagnozuotas krūties. Tokios naujienos nepaprastai šokiravo aktorę, tačiau ji žinojo, kad pasveikti įmanoma. Šią ligą buvo įveikusi ir jos motina. A.Applegate ryžosi dvigubai mastektomijai.

Jai pasisekė, kad vėžys buvo atrastas labai ankstyvoje stadijoje – Magnetinio rezonanso tyrimas tai parodė metais anksčiau nei būtų rodęs mamogramos tyrimas. Nuo to laiko Ch.Applegate įkūrė specialų paramos fondą, skatinantį ankstyvą krūties vėžio diagnostiką ir suteikianti moterims galimybę tai padaryti nemokamai.

Dabar aktorė didžiuojasi savo veikla, kuri padėjo išsaugoti daugiau moterų gyvybių. Ji sako, kad jos pačios kūnas yra puikus priminimas to, ką ji patyrė. Šansą gyventi garsenybė nori suteikti ir kitoms moterims.

Parengė RUGILĖ EREMINAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.