Ryškiausios pasaulio žvaigždės, kurias paženklino vėžys (II)

Matydami ryškiausias pasaulio žvaigždes televizijos ekranuose ar ant raudonojo kilimo kartais pamirštame, kad ir jie – paprasti žmonės, kuriems taip pat nesvetimos baisiausios bėdos. Juolab niekas nėra apsaugotas nuo visus šienaujančios ligos – vėžio. Tačiau neretai būtent jie tampa įkvėpimo šaltiniu daugeliui sergančių eilinių žmonių: įveikti šią ligą nėra neįmanoma.

Klastingo vėžio neišvengia ir ryškiausios pasaulio žvaigždės.<br>„Scanpix“ nuotr.
Klastingo vėžio neišvengia ir ryškiausios pasaulio žvaigždės.<br>„Scanpix“ nuotr.
Fran Drescher.<br>„Scanpix“ nuotr.
Fran Drescher.<br>„Scanpix“ nuotr.
Michaelas Douglasas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Michaelas Douglasas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Kylie Minogue.<br>„Scanpix“ nuotr.
Kylie Minogue.<br>„Scanpix“ nuotr.
Laurence'as Tureaudas<br>„Scanpix“ nuotr.
Laurence'as Tureaudas<br>„Scanpix“ nuotr.
Sheryl Crow.<br>„Scanpix“ nuotr.
Sheryl Crow.<br>„Scanpix“ nuotr.
Sofia Vergara.<br>„Scanpix“ nuotr.
Sofia Vergara.<br>„Scanpix“ nuotr.
Lance’as Armstrongas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Lance’as Armstrongas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 9:42 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 11:49 AM

Kylie Minogue (47 m.)

Dainininkę galima laikyti tikru Australijos pasididžiavimu. Muzikos pasaulyje ji sukasi nuo 11 metų. Nepaisant didžiulės sėkmės, baisi liga pasibeldė į tuomet 36-erių žvaigždės gyvenimą – Kylie diagnozuotas krūties vėžys. Tai buvo tikra tragedija, turint galvoje, kad tuo metu dainininkė buvo pasiekusi patį karjeros piką ir važinėjo po pasaulį su koncertine programa. Koncertinis turas turėjo būti nutrauktas, mat prieš pat jį dainininkė buvo gavusi klaidingą informaciją ir tik vėliau gydytojai jos diagnozę patikslino.

Naujiena apskriejo viso pasaulio žiniasklaidą, o paparacai jai nedavė ramybės. Net Australijos premjeras pareiškė nepasitenkinimą tokia situacija ir ragino fotografus nesielgti netoleruotinai. Tačiau šaunioji K.Minogue netgi apsupta tokio nemalonaus dėmesio sugebėjo viską vertinti blaiviai ir praėjus po kelioms dienoms po diagnozės paskelbimo gulėsi po skalpeliu. Po operacijos jai buvo pradėta chemoterapija. Garsenybė tai prilygino branduolinės bombos poveikiui jos kūnui.

Tačiau ji liko gyva ir tai pačiai dainininkei prilygo stebuklui. Netrukus ji su trenksmu grįžo į muzikos pasaulį, ėmė įrašinėti naują albumą ir leidosi į koncertinius turus.

Lance’as Armstrongas (44 m.)

Buvęs profesionalus amerikiečių dviratininkas yra tikrai vienas geriausių visų laikų dviratininkų (nepaisant iškilusių faktų apie dopingo vartojimą). Jis laimėjo net 7 „Tour de France“ lenktynes, tačiau talentas neapsaugojo nuo nemalonių netikėtumų. 1996-aisiais, kai sportininkui buvo vos 25-eri, jam diagnozuotas trečios stadijos sėklidžių vėžys. Liga buvo gerokai pažengusi – vėžys buvo išplitęs po visą pilvo ertmę, plaučius ir smegenis. Teoriškai L.Armstrongas neturėjo jokių šansų pasveikti. Bet gydytojai norėjo jam suteikti viltį ir pasakė, kad išgijimo tikimybė – 20–50 proc. Sportininkui buvo atlikta operacija, per kurią buvo pašalinta užkrėsta sėklidė, ir buvo pradėta intensyvi chemoterapija. Per visą procesą L.Armstrongas vylėsi pasveikti ir tvirtai tikėjo, kad vėl galės sportuoti. Net kai visi pasidavė, sportininko sutartis buvo nutraukta, jis kovėsi ir žinojo, kad atsigaus. Po dar vienos operacijos, kurios metu buvo pašalintos pažeistos smegenų ląstelės, ir po jos paskirtos chemoterapijos sesijos pagaliau vėžys sportininką paleido iš savo gniaužtų. Norėdamas palaikyti kitus, sergančius vėžiu, dviratininkas įsteigė paramos fondą „Livestrong“.

Michaelas Douglasas (71 m.)

Garsus aktorius ir prodiuseris bei gausybės prestižinių apdovanojimų laureatas apie savo ligą sužinojo 2010-aisiais. Jam diagnozuotas ketvirtos stadijos gerklės vėžys – tai buvo mažai vilčių teikianti paskutinė ligos stadija.

Suprantama, tuo metu aktorius atrodė tikrai nekaip, kaip ir jo žmona aktorė Catherine-Zeta Jones. Baisiausia buvo tai, kad iki nustatydami tikrąją diagnozę gydytojai net tris kartus aktorių suklaidino. Vėžį jie nustatė gerokai pavėluotai. Maža to, vėliau buvo nustatyta, kad tai buvo ne gerklės, o liežuvio vėžys. M.Douglasui buvo pradėta radiacijos ir chemoterapijos sesija – žvaigždė nė nemanė pasiduoti ir kibo vėžiui į atlapus iš visų jėgų. Kaip aktorius pasakoja, chemoterapija jį įstūmė į tikrą pragarą. Jis prarado itin daug svorio, mat atsisakė darytis operaciją. Akivaizdu, kad garsenybė turėjo būti labai atsargus, nes vėžys galėjo bet kada atsinaujinti. Tačiau užsispyrėlis buvo pasiruošęs kovai ir žinojo, kad prieš pasveikdamas turės patirti ne vieną atkrytį.

Fran Drescher (58 m.)

Amerikiečių aktorė, garsioji serialo „Auklė“ žvaigždė, irgi gyvenime patyrė skaudžių momentų. 1985-aisiais ji išgyveno psichologinę traumą, kai plėšikai įsilaužė į jos namus ir vienas jų aktorę išprievartavo. Tačiau ši patirtis tik įkvėpė moteriai daugiau pozityvumo tolesniame gyvenime.

Nuo tada aktorė nusprendė visuose neigiamuose dalykuose bandyti ieškoti pozityvumo. Taigi, kai jai 2000-aisiais buvo diagnozuotas gimdos vėžys, ji pernelyg nenusivylė ir tikėjo, kad pasveiks. Aktorei buvo išoperuota gimda, o su ja dingo ir vėžys – net neprireikė chemoterapijos.

F.Drescher nusprendė pasinaudoti šia situacija. Ji pravertė padedant tobulinti Amerikos sveikatos sistemą. Aktorė iki sužinodama tikrąją diagnozę net dvejus metus iš eilės buvo klaidingai informuojama apie savo sveikatos būklę. Jos įkurtas paramos fondas „Cancer Schmancer Movement“ siekia ankstyvos vėžio stadijos nustatymo, nes tai padeda laiku užkirsti kelią ligai.

Sheryl Crow (53 m.)

Garsi amerikiečių roko muzikantė per savo ilgą ir sėkmingą karjerą laimėjo net 9 „Grammy“ statulėles. Bet būdama 44-erių per vieną sveikatos patikrinimą sužinojo, kad serga krūties vėžiu.

Sh.Crow tuo metu manė, kad gyvenimas su ja tiesiog žiauriai juokauja, nes vos prieš keletą mėnesių ji buvo išsiskyrusi su tuometiniu savo sužadėtiniu Lance’u Armstrongu. Juk sportininkas, ko gero, – žymiausias visų laikų asmuo, pasveikęs po sunkios stadijos vėžio.

Dainininkei buvo atlikta operacija ir septynias savaites taikyta spindulių terapija. Tačiau ji tikėjo, kad už kiekvienos tragedijos slypi gyvenimo pamoka, kurią reikia išmokti. Sh.Crow sunkiai susirgusi suprato, kad visą laiką sau skyrė per mažai dėmesio, tad nusprendė gyvenime kai ką keisti. Nusipirko namą ir įsivaikino du žavius berniukus. Dabar ji yra laimingesnė nei bet kada ir stengiasi apie vėžį nebegalvoti. Užtat siaubinga patirtis ją privertė nuostabų gyvenimą pradėti iš naujo ir dėl to ji tikrai nesigaili.

Laurence'as Tureaudas (63 m.)

Legendinis amerikiečių aktorius ir imtynininkas slapyvardžiu Mr. T yra geriausiai žinomas dėl išskirtinės išvaizdos, raumeningo kūno ir auksinių papuošalų. Tačiau populiarumo neužteko žiauriai ligai išvengti. 1995-aisiais jam diagnozuota T ląstelių limfoma. Dabar jis juokauja, kad buvo smagu turėti vėžį, kurio pavadinimas prasideda iš tos pačios raidės kaip ir jo slapyvardis.

Laimei, vėžys buvo aptiktas jo ausyje. Aktoriui buvo atlikta penkių savaičių trukmės spindulių terapija ir liga greitai buvo užslopinta. Bet bėdos tuo nesibaigė. Vėžys grįžo ir išplito. Tada jis ir nusprendė, kad atėjo laikas chemoterapijai.

Didžioji dalis garsenybės kovos su vėžiu istorijos buvo aprašyta spaudoje. Ponas T pasinaudojo savo žinomumu ir kalbėjo siekdamas kilnesnio tikslo – jis norėjo, kad jo kova įkvėptų žmones, susidūrusius su panašia problema. Žvaigždė tiki, kad gyvenimas yra amžina kova ir nuolat ištinka sunkumų, bet jiems negalima pasiduoti.

Sofia Vergara (43 m.)

Kolumbijos ir Amerikos aktorė šiuo metu yra populiaresnė nei bet kada anksčiau, mat filmuojasi daugelio pamėgtame seriale „Moderni šeima“. Pastaruoju metu ji net pradėta vadinti viena įtakingiausių ir gražiausių moterų visame pasaulyje. Tik nedaug žmonių žino, kad kiek anksčiau 28-erių aktorei buvo diagnozuotas skydliaukės vėžys.

Kadangi tuo metu aktorė dar buvo itin jauna ir turėjo mažametį sūnų, buvo pasiryžusi padaryti viską, kad tik pasveiktų. Per operaciją jai buvo pašalinta skydliaukės liauka, užtat jai neprireikė jokios chemoterapijos. Dėl to pati S.Vergara save laiko laimingu žmogumi – aptiktas vėžys buvo labai ankstyvos formos.

Tiesa, aktorė turėjo vartoti hormonus, kad neišsivystytų hipotirozė (nesumažėtų kraujyje cirkuliuojančių skydliaukės hormonų kiekis). Po gydymo S.Vergara pabrėžė gydytojų nurodymų vykdymo svarbą ir vis stengiasi atkreipti žmonių dėmesį į vėžio ligos prevenciją. Galiausiai ji teigia tikinti, kad niekas nenutinka be priežasties. Dabar ji jaučiasi dėkinga, kad pasveiko ir tapo stipresnė bei drąsesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.