V. Montvydienė: „Mama – tai profesija iš didžiosios raidės“

Matyt, sunku būtų rasti mamą, kuriai Motinos diena neteikia džiaugsmo. Juk šią dieną visas atžalų dėmesys – tik joms. Ne be reikalo daug svarbos jai teikia ir šių metų Lietuvos atstovo „Eurovizijoje“ Donato Montvydo žmona Veronika Montvydienė.

Veronika Montvydienė su dukra Adele praleidžia daug laiko.<br>D.Umbraso nuotr.
Veronika Montvydienė su dukra Adele praleidžia daug laiko.<br>D.Umbraso nuotr.
Veronika Montvydienė su dukra Adele praleidžia daug laiko.<br>D.Umbraso nuotr.
Veronika Montvydienė su dukra Adele praleidžia daug laiko.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 30, 2016, 3:03 PM, atnaujinta May 27, 2017, 2:36 AM

Pustrečių metų dukrelę Adelę auginanti garsi moteris mano, kad Motinos diena – labai graži šventė.

„Mes labai dažnai pamirštame ar netgi nežinome, kol nesusilaukiame savo vaikų, kas iš tikrųjų yra mama. Tai yra profesija iš didžiosios raidės, nuostabus patyrimas. Tad mamos diena turi būti minima bent vieną kartą per metus. Gal net labiau nei Kalėdos ar Naujieji metai“, – kalbėjo ji.

Veronika yra iš tų mamų, kurios stengiasi su vaiku praleisti kuo daugiau laiko, ir yra įsitikinusi, kad tai – būtina.

„Vaikams reikia skirti labai daug laiko. Žinoma, ne visi gali, nors ir nori. Bet, manau, jei jau mamos nusprendžia susilaukti vaikų, jiems turėtų skirti daug dėmesio. Tai būtina norint užauginti išprususį, neprisirišusį vaiką. Esu prieš tai, kad tėvai, norėdami, kad jų vaikai netrukdytų, grūda į rankas ipad'us. Reikalingas balansas“, – aiškino D.Montvydienė.

Su dukra ji turi nemažai bendrų mėgstamų veiklų. Moteris atskleidė, kad mėgstamiausias judviejų užsiėmimas – maudynės baseine. Be to, ji su dukra stengiasi kuo daugiau laiko praleisti vaikščiodama mieste, parke. Visa šeima itin mėgsta susibūrimus su draugais, taip pat turinčiais vaikų. Pasak jos, tai – tobulas laiko praleidimas. Žinoma, tarp mėgstamų veiklų – ir kelionės, kurių dėl D.Montvydo muzikinės karjeros netrūksta.

Tiesa, neseniai Veronika su dukrele dalyvavo ir gražioje „Mamų radijo“ inicijuotoje socialinėje akcijoje, kurios metu mažiesiems buvo leista pažaisti kosmetika ir papuošti savo mamas.

Ar jau leidžia garsi mama kosmetika namie pažaisti ir mažajai Adelei? O gal ji mano, kad nuo mažumės reikia mergaites mokyti gražintis?

„Ne tiek mokytis, kiek pažinti. Mes jai nedraudžiame stebėti, juk vaikas mato, kad ir mama naudoja šiek tiek kosmetikos. Tai nėra tabu, ko jai negalima matyti, kad tik vėliau nenorėtų per daug! Adelė žino, kas tai yra, žino, kad mamos. Bet gali imti, žiūrėti, uostyti, džiaugtis spalvomis – vyksta pažinimas. Tikrai nėra taip, kad namie mėtytųsi kosmetika“, – pasakojo V.Montvydienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.