Kvepalus kuriančios mama ir dukra įkvėpimo semiasi šeimoje

Motinos ir dukros aistra kvapams tapo pradiniu tašku „EVODY“ kvepalų kolekcijai.  Ieškodamos naujų kūrybinių talentų Regine Droin ir Cerine Vasseur 2006 metais atidarė pirmąją savo parfumerijos parduotuvėlę „EVODY“ Paryžiuje. 

„Evody“ kvepalus mama ir dukra kuria remdamosi savo gyvenimo patirtimi.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Evody“ kvepalus mama ir dukra kuria remdamosi savo gyvenimo patirtimi.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Evody“ kvepalus mama ir dukra kuria remdamosi savo gyvenimo patirtimi.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Evody“ kvepalus mama ir dukra kuria remdamosi savo gyvenimo patirtimi.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 16, 2016, 1:34 PM, atnaujinta May 21, 2017, 2:28 PM

Ilgą laiką būdamos magiškų kvapų apsuptyje, Regine ir Celine pradėjo svajoti apie savo kvepalų kūrimą. Pradžioje pritaikytus tik jų individualiems poreikiams, tada šeimai ir draugams. Paskatintos savo klientų, Regine ir Celine sukūrė pirmuosius kvapus, kurie žaibišku greičiu tapo itin geidžiami. Taip gimė „EVODY Parfums“.

Tai linija kvapų, kurių sudėtyje yra aukščiausios kokybės eterinių aliejų. Kūrėjoms, ilgą laiką praleidusioms prabangų kvepalų apsuptyje tai būtinybė.

COLLECTION PREMIERE / Pirmoji aromatų kolekcija

Šioje aromatinėje kolekcijoje užfiksuotos svarbiausios kūrėjų gyvenimo akimirkos. Vaikystė, artimieji, vaikai. Regine ir Cérine perteikė šias brangias akimirkas į kvepalus, juk tai puikus būdas padaryti jas nesenstančias.

ZESTE D’OR / Aukso įkarštis Kvapusis vanduo

Regine sukūrė „Zeste D’or“ savo vyrui, kuris visiškai nenaudojo jokių kvepalų. Gaivios ir natūralios natos puikiai dera su jo asmenybe. Tarsi putojantis gėrimas ar kibirkščiuojantis fejerverkas, šis energizuojantis aromatas yra kvapų šventė apjungianti citrusų, ąžuolo samanų bei prieskonių gaivumą.

VIRŠUTINĖS NATOS: bergamotė, laimas; ŠIRDIES NATOS: kardamonas; rozmarinas, elemi (kanarių) eterinis aliejus BAZINĖS NATOS: vetiveris, ąžuolo samanos.

REVE D’ANTHALA / Svajonė apie Anthalą Kvapusis vanduo

Medaus mėnesio prisiminimas „Reve D’Anthala“ yra tarsi sultingas saldus karamelizuotas desertas. Šis aromatas primena apie kelionę nuo rafinuotų Taičio gėlių bei orchidėjų iki tolimųjų Madagaskaro paplūdimių. Kreminių jazminų kombinacija su jausmingomis esencijomis apgaubia odą šiltu muskuso ir pašventinto benzoino (smilkalais) aromatu.

VIRŠUTINĖS NATOS: geltonasis mandarinas, karčiųjų apelsinų eterinis aliejus; ŠIRDIES NATOS: orchidėja, jazminas; BAZINĖS NATOS: karamelizuota vanilė, benzoinas (medžio derva), muskusas

BOIS SECRET / Miško paslaptis Kvapusis vanduo

Šis aromatas – tai Cerine vedybų dovana savo vyrui. Gaivus, prieskoninis aromatas nukelia į egzotinių medžių ir šilto sandalmedžio sūkurį. Paslaptingas, išskirtinis bei modernus aromatas skirtas net tik jam bet ir jai.

VIRŠUTINĖS NATOS: bergamotė, juodasis pipiras; ŠIRDIES NATOS: muskatas, sandalmedis; BAZINĖS NATOS: ambra, Tonka medžio pupelės, pačulis.

NOTE DE LUXE / Prabangos nata Kvapusis vanduo

Ši kvepianti paslaptis ilgai buvo saugoma kūrėjos atmintyje. Aromatas – tarsi sėkminga santuoka tarp Rytų ir Vakarų pasaulių, kai šilta bergamotė susilieja su baltomis gėlėmis ir elegantiškuoju irisu. Sunkūs prieskoniai ir aksominių medžių šiluma sukuria prabangaus reto eliksyro įspūdį.

VIRŠUTINĖS NATOS: bergamotė, laimas; ŠIRDIES NATOS: rožė, jazminas, irisas; BAZINĖS NATOS: elimi eterinis aliejus, pačiulis, vanilė, benzoinas.

AMBRE INTENSE / Sodri ambra Kvapusis vanduo

Šis aromatas atskleidžia dviejų kūrėjų sąjungą. Rytietiškos natos visuomet buvo pačios mylimiausios ir brangiausios kūrėjų širdyse. Tai itin turtingų esencijų mišinys sprogstantis į tūkstantį ir vieną malonumą. Magiški smilkalai, mediena, gėlės bei mistiška ambra kviečia pažinti legendinį Rytų pasaulį.

VIRŠUTINĖ NATOS: lauro lapai; ŠIRDIES NATOS: smilkalai, pučulis, santalmedis; BAZINĖS NATOS: ambra, apoponaksas (saldžioji mira)

CUIR BLANC / Baltoji oda Kvapusis vanduo

Besilaukiančios moters pavydo kūrybinė pasekmė.

Intymus ir išskirtinis, „Cuir Blanc“ aromatas perpranta slaptus švelnumo, prabangos bei aistros kodus. Pirmutinių natų aromatas jaučiamas santūriai ir švelniai, tačiau ilgiau susiliejant su oda tampa nepaprastai jausmingu. Tai aromatas, kur dangus susitinka su žeme, baltasis muskusas su rafinuota rusiška oda, abu ingredientai pasižymi dūminiu bei aikštingu aromatu.

VIRŠUTINĖS NATOS: kvapiosios našlaitės lapai; ŠIRDIES NATOS: irisas, ambra; BAZINĖS NATOS: baltasis muskusas, rusiška oda.

MUSC INTENSE / Sodrus muskusas Kvapusis vanduo

Kai gimė Cerine duktė Mila, ji negalėjo naudoti jokių kvepalų. „Musc Intense“ sprogsta ant odos tarsi energingas citrusų kokteilis sustiprintas švelnaus medžio ir baltojo muskuso akordais. Jausmingas ir viliojantis aromatas su svaiginančia ekstazės gaida.

VIRŠUTINĖS NATOS: Ambrettolide (muskusas), bergamotė, elimi (kanarių) eterinis aliejus; ŠIRDIES NATOS: mėlynasis imbieras, karčiųjų apelsinų eterinis aliejus; BAZINĖS NATOS: kedro medis, sandalmedis, muskusas.

FLEUR D’ORANGER / Apelsinmedžio gėlės Kvapusis vanduo

Tyri uoslės prisiminimai iš Cerine vaikystės. Abgaubiantis nekaltumo vualiu aromatas. Kvepalai skirti jauniems ir ne tokiems jauniems suaugusiems.

VIRŠUTINĖS NATOS: bergamotė, mandarinas; ŠIRDIES NATOS: karčiųjų apelsinų eterinis aliejus, apelsinmedžio žiedlapiai, neroli; BAZINĖS NATOS: kedro medis, muskusas, ambroksanas (molekulinis junginys)

COLLECTION D’AILLEURS / Kolekcija iš kitur

Aromatai atspindi gamtos turtingumą bei įvairių kultūrų įvairovę. Per šiuos aromatus Regine ir Cérine siūlo savo uoslės interpretaciją iš tolimų kelionių.

„Blanc de sienne“/Baltoji žemė

Švytintis aromatas primenantis Italiją. Šią uoslės kompoziciją atveria kibirkščiuojančios ir žvalinančios citrinų, bergamočių ir baziliko dueto natos. Širdies natoje keliaujame į Toskaną, užuodžiame jausmingą pienišką figą, žaliąsias kipariso natas, apelsinmedžio žiedų saldumą, o visą širdies kompoziciją apgaubia rafinuotą irisų pudrą. Bazinėje natoje aromatas šiltėja dėka dominuojančių medžio natų, dervų ir kavos tirščių.

VIRŠUTINĖS NATOS: bergamotės, citrina, bazilikas ŠIRDIES NATOS: kiparisas, apelsinų žiedai, irisas BAZINĖS NATOS: mediena, derva, kava

D'AME de Pique tai žodžių žaismas, jis gali būti verčiamas kaip „Pikų dama“,“Dama su spygliais, su charakteriu „. Šis aromatas kviečia į kelionę, gražų rožių slėnį Atlaso kalnuose, Maroke. Daugeliui parfumerių patinka dirbti su rožių esencijomis, bet tai nėra lengva, nes yra sukurta labai daug rožių aromatų ir susidarė tam tikri aromato suvokimo stereotipai, dėl to tampa vis sunkiau atrasti naujo skonio rožių aromatą, kuris galėtų būti nepakartojamas.

Šis aromatas lengvas ir gurmaniškas. Kompozicija atveria žalios spirgančios juodųjų serbentų lapų, šafrano ir kriaušių natos. Širdyje karaliauja rožė. Aromato esenciją papildo aviečių sirupas.

Galutinėje aromato natoje įsiveržia gašlios saldymedžio ir vanilės natos, kurios kontrastuoja su saulėtu pačiuliu drauge su jausminga karaliene- rože.

 VIRŠUTINĖS NATOS bergamotės, kriaušės, juodųjų serbentų lapų absoliutas, ŠIRDIES NATOS: rožių esencija, avietės, šafranas, BAZINĖS NATOS: kašmyro medis, pačiulis, sandalmedis, vanilė

Juodieji Rytai

Aromatas įkvėptas kelione į Indiją. Įkvėpus aromatą galite pasijausti keliautoju, pajausti Indijos šalies skonius: atsidurti prieskonių turguje bei tarp egzotinių žydinčių gėlių... Po pirmo aromato įkvėpimo smilkalai apgaubia savo ramybę. Vėliau prasiskverbia karštas jausmingų ir intensyvių gvazdikėlių bei cinamono prieskonių lietus...

Aromatas apjungia šiltus ir viliojančius medžio akordus, o prabangus romo atspalvis kartu su pačiuliu suteikia jam pasakišką ir nepakartojamą įvaizdį.

VIRŠUTINĖS NATOS: smilkalai, lauro lapai, ŠIRDIES NATOS: ambra, pačiulis, cinamonas, gvazdikėliai BAZINĖS NATOS: sandalmedis, Tonka pupelės, ambros romas

Dūmų šešėlis

Įkvėpimu šio aromato tapo Reuniono salą Indijos vandenyne: visos šios neįprastos salos suvokimo ribos su vulkanine žeme atsispindi Ombre Fumee aromate. Vulkaninė žemė, turtinga augalija, gaivinantis kriokliai, puikūs vaizdai atsiveriantis nuo kalno viršūnės… šie kvepalai nukelia mus į tolimą salą, šiuo aromato jausmingoji pusė atsiskleidžia susilietus su mūsų odą.

Lengvas ir keistas citrusų, apelsino ir kipariso šleifas atveria aromatą. Aromato piramidės centre prabangiai suskamba karališkas vetiveris, kuris auginamas Reuniono saloje, o eterinis aliejus išgaunamas iš vetiverio šaknų.

Karališkas vetiveris švelniai nukelia mus prie bazinės natos drauge su juodųjų pipirų ir išraiškingų laukinio iriso prieskoniu – kaip lengvas jūros vėjo aromatas. Užbaigia aromatą turtingas ambros ir muskuso ir minkštas prieskoninės pupelės.

VIRŠUTINĖS NATOS kardamonas, citrusai, ŠIRDIES NATOS: jasminai, pipirai, irisai, kiparisas BAZINĖS NATOS: vetiveris, Tonka pupelės, ambra, zomša, Atlaso kedras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.