Garsi aktorė Jennifer Aniston paneigė gandus, kad yra nėščia

Jennifer

J. Aniston pažėrė kritikos žiniasklaidai ir paneigė gandus, kad yra nėščia.<br>Scanpix nuotr.
J. Aniston pažėrė kritikos žiniasklaidai ir paneigė gandus, kad yra nėščia.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-13 11:59, atnaujinta 2017-05-19 00:51

„Spaudai: aš nesu nėščia. Esu soti iki kaklo. Esu soti iki kaklo to sportinio knibinėjimosi ir kūno gėdinimo, kuris kasdien vyksta apsimetęs „žurnalistika“, „Pirmąja pataisa“ ir „naujienomis apie įžymybes“, – rašo 47 metų aktorė kandžiame esė pavadinimu „For the Record“ („Spaudai“), kuris antradienį buvo paskelbtas „The Huffington Post“.

Ji taip pat tvirtina, kad moterys „yra išbaigtos su partneriu ar be jo, su vaiku ar be jo“.

„Mums reikia pačioms nuspręsti, kas gražu, kai kalbama apie mūsų kūnus“, – priduria ji.

J.Aniston sako, kad nuolatinis paparacų dėmesys prisideda prie „dehumanizuojančio požiūrio į moteris, sutelkiant dėmesį tik į jų fizinę išvaizdą“, o spėlionės dėl to, ar ji atrodo taip, tarsi lauktųsi ar būtų per daug pavalgiusi, „atspindi tą iškreiptą būdą, kuriuo mes apskaičiuojame moters vertę“.

Birželio mėnesį pasirodė spėlionių, kad J.Aniston laukiasi – pasirodžius paparacų nuotraukoms iš jos atostogų su vyru Justinu Theroux Bahamose.

Nuotraukose esą matyti iššokęs J.Aniston, kuri vilki tik bikinį, pilvukas. Aktorės atstovas paskelbė pareiškimą, kuriuo tuos gandus paneigė: „Tai, ką matote, yra ... tiesiog ... skanūs dideli pietūs ir jos jautimasis saugiai privačioje nuosavybėje.“

„Šis praėjęs mėnuo ypač apšvietė mane (dėl to), kaip labai mes moters vertę nustatome pagal jos santuokinį ir motinos statusą, – rašo aktorė savo esė. – Vien tas kiekis resursų, kuriuos šiuo metu eikvoja spauda, paprasčiausiai bandydama išsiaiškinti, ar aš esu nėščia (milijardąjį kartą, ... bet kas skaičiuoja), rodo įamžinimą šios sąvokos, kad moterys yra kažkaip nepilnos, nesulaukusios sėkmės ar nelaimingos, jei nėra ištekėjusios ir neturi vaikų.“

Pasak J.Aniston, ji „gali vieną dieną tapti motina“ ir kadangi ji čia „išdėsto viską“, jei ji kada nors tai padarys, apie tai „pirmoji“ ir praneš.

Tačiau kol kas ji priduria: „Mane piktina, jog esu verčiama jaustis „mažiau nei“, nes mano kūnas keičiasi ir/ar aš suvalgiau pietums mėsainį ir buvau nufotografuota keistu kampu, ir todėl laikoma viena iš dviejų: „nėščia“ arba „stora“. Jau neminint to skausmingo nesmagumo, kuris lydi draugų, bendradarbių ir, lygiai taip pat, nepažįstamųjų sveikinimus su ... pramanytu nėštumu (dažnai dešimtis kartų per vieną dieną).“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?